Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bosorka

03. 11. 2004
3
0
1647
Autor
Zdezzz

Na paprsku fantazie.
Za úsměvu kouzla.
Na podušce melodie,…
Z nebe,
asi sklouzla.

S lehkostí a dovádivě.
Předvede ti zázrak..
Snivě.

Rosy krásy,
do vlasů,
snad dá si ...

Rozvine se v náručí
a u úst vypučí ti růže,
z vůně kyprých plátků.

Pak polibek,...
To na památku!
A mizí...
Něžná.
Ryzí...

Zanechá ve vědomí,
že má ...
i svědomí


Zdezzz
11. 01. 2005
Dát tip
Jannisku jo, prosím, jestli kritiku ještě máš, třeba na ta1@seznam.cz, nebo ta1@centrum.cz, nebo na z.z.z.@seznam.cz....děkuji :-)

Jannis
05. 11. 2004
Dát tip
Rozbor mám hotov, ale je vyveden v excelu a nemůžu to sem dát_ Když budeš chtít (a doufám, že ano, když už jsem se sním dělal) tak ti ho pošlu na email. Jinak musím poopravit svou kritiku. Těch bot tam není tak mnoho, nicméně ten dojem vyvolává tvé členění a rozdělování jednoho verše na více řádků. Čtvrtá strofa ale opravdu v pořádku není:) A i jinde je to diskutabilní- přednesem se ty ostatní věci můžou srovnat- takhle ale čtenáře trochu mateš.

ponetka
05. 11. 2004
Dát tip
Já teda nevím, asi nejsem ten správnej odborník, na to abych tady psala kritiku a někoho tady rozebírala, mně se to líbilo, snad že píšu podobně, asi bych nejspíš taky potřebovala, aby mě někdo pořádně rozebral :o) ale za tohle prostě musím dát tip *

Čtvrtá sloka skutečně uskakuje, taky poslední je nedobrý, ale přesto - lehké, dovádivé... :) Dokonce se musím přiznat, že mi to na moment (5. sloka) připomnělo blbnutí básníků v pekárně, ze Cyrana :))

_Rebelka11
03. 11. 2004
Dát tip
jo, tak tohle se mi moc líbí, t*

Jannis
03. 11. 2004
Dát tip
Obsah se mě moc nedotkl a s politováním musím napsat, že i formálně je tam několik "bot". Opakování motivu kouzla by mohlo být zajímavé, kdyby byl tento motiv pokaždé utvářen jinými elementy, nikoli znovunapsáním přímo toho výrazu. Rytmická stránka vykazuje taktéž mnoho kolísání, které jen stěží můžu označit za odůvodněné obsahem. PS: Na požádání mohu dodat rytmiocký rozbor...

Mila_cik
03. 11. 2004
Dát tip
joo tak tohle je vynikající....***

Zdezzz
03. 11. 2004
Dát tip
díky, :-) zájem bych měl

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru