Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

...a se mnou přišel bůh!

12. 10. 2000
1
0
2236
Autor
Vcela

Pokus o remake nebo chcete-li parodii na nejmenovaneho nemeckeho filozofa,respektive na možný výklad jeho díla.(Jak to někdo vnímá!) Aneb tak pravil Vcelathrustra.... P.S.možná to do blbůstek nepatří,ale nevěděl jsem kam s tím.Pravda,rýmy jsou nic moc...

Jen hleďte a pozvedněte své hlavy vy prostí a obyčejní lidé-části stáda zde k vám přicházím jako jasné světlo teď osvítí vás ta nejryzejší pravda. Zjevím vám milostivě holou skutečnost i když vím,že ji stejně nepochopíte a také ani vlastně pochopit nemůžete poněvadž jinak byste nebyli tím,čím jste. Totiž pouze prázdné a temné komnaty jež jen JÁ mohu řádně osvítit a naplnit aby tak mohly být vždy k mému užitku abych je mohl kdykoli milovat nebo zatratit! Neboť z vás já klíčím směrem ke slunci to vy jste můj úrodný půdní substrát jenž sice živil celou dobu růstu růži ale který s ní nemůže v soutěži krásy obstát! Ani netušíte,jak moc s vámi všemi pohrdám jak strašně nesnáším tu vaši šedou barvu odjakživa jste určeni být hluboko pode mnou a jen z povzdálí cítit moji nesmrtelnou auru. Já si mohu beztrestně dovolit vám i lhát protože je pravdou fakt,který řeknu mimoděk vždyť přece se mnou přišel váš jediný Bůh! -a tak pravil...............PODČLOVĚK!!!
PS
18. 10. 2000
Dát tip
Já bych to zařadil do "Ostatní"... (U blbůstky nemůžeš po člověku chtít, aby přemýšlel, no ne? :o)

Vcela
16. 10. 2000
Dát tip
To bych si nedovolil!Jako překladatel bych neuspěl.A dovoli si podotknout,že jsem celou věc bral jen z jednoho úhlu.Toho horšího...

Vcela
16. 10. 2000
Dát tip
Máš úplnou pravdu!A hlavou mi vrtá věcí...!Červi,housenky,ponravy a....myšlenky.

Tadeáška
15. 10. 2000
Dát tip
Měl bys to presentovat jako překlad světoznámého mistra Vschely a pak to bude v poho

Dědouch
12. 10. 2000
Dát tip
von ten chlapík byl tak dlouho sám až mu z toho střihlo a začal mít pocit že do toho vidí...:-) No, čeká nás to asi všechny...:-))Dovolim si taky trochu nesouhlasit a podotknout že je mi přecijenom blíž bejt průměrnej pánbůh než dokonalej ďábel :-))) Jestli odhaduju dobře, dals to sem proto že ti taky některý věci ale vrtaj hlavou....:-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru