Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Varle

Výběr: a2a2a, , martinez
25. 10. 2004
67
40
19026
Autor
Vaud

Moji nejmilejší! Známe se již nějaký ten den. Nadešel čas, kdy se pouštím do tématu poněkud choulostivějšího. Tímto rovněž zrazuji útlocitné od dalšího čtení.

         Všimli jste si kolik literátů, umělců a filmařů se věnuje tématům z gynekologické ordinace? Co jen vtipů koluje o vyšetřeních ženských intimních partií?  A jak málo  se na druhé straně píše o záležitostech urologických? Tedy do jisté míry ryze mužských.  A to i přesto, že lékaři se neoficiálně dělí na urology a neurology. I my muži chceme rovnoprávnost!   Proto se zde hodlám vypsat ze svých zážitků, abych vyrovnal pomyslné misky vah.  

 

I.

          „Ženy si prý myslí, že největší bolestí je porod." "To proto, že je nikdy nikdo nekopl do koulí.“ Toliko citát z prepubertálního období dobře  dokumentující citlivost tématu.  Moje první vzpomínka na tuto problematiku se váže k turnaji v karate někdy v osmé třídě.  Na závodech jsem zjistil, že musím mít suspenzor. Jinak nemohu  nastoupit. Byl bych diskvalifikován bez plastové ochrany v rozkroku. To  kdyby mne někdo kopnul omylem TAM, tak aby nebyly následky.  Však víte.. Poslal jsem svého otce, aby  ve městě sehnal  potřebnou pomůcku. Suspenzor skutečně sehnal. Jenže.. atletický, čili látkový. Ten slouží k tomu,  aby při skoku  do výšky TO nevykukovalo.  Prý: „Dej si tam kapesník, ten tě ochrání!“ John Lenon měl pravdu – nevěř nikomu přes třicet!  

 

Základní poučka tedy zní:  kapesník NIKDY NIKOHO při bojových sportech neochrání! To už vím bezpečně.

 

II. 

         Druhá vzpomínka se váže k praktickým cvičením  z urologie. Měli jsme jako medici cévkovat pacienta. Asistent si vybral spolužačku Sabinu, aby zavedla jednomu pacientovi močovou cévku. „Kolegyně, musíte penis napnout a očistit Jodisolem“, zavelel asistent. Poté přišla sestra, že má pan doktor naléhavý telefonní hovor.  Sabina  se vždycky moc snažila. Možná měla i trochu nereálnou  představu o tom, kam až se dá něco takového napnout.  A pacient byl patřičně napnut. Trochu to začínalo připomínat známou cvičební polohu „most“. „Horko, že?“, snažil jsem se prolomit  ledy. „To jo“, řekl vděčně.  Zase jsme mlčeli.  A minuty ubíhaly. Asistent nikde a Sabina pořád držela. „Ssss, ssss, pusť HO!“, šeptali jsme sborem. Sabina neslyšela, tak si nakročila směrem k nám. Potažmo i s pacientem… (na tomto místě si laskavě povšimněte kreativního užití slova „potažmo“).   Trvalo asi čtvrt hodinu než se asistent vrátil. Pro Sabinu i pacienta to bylo asi nejdelší veřejné vystoupení v této disciplíně. Když už už vcházel lékař do dveří, tak TO Sabina pustila. Možná že TO vyklouzlo...  „Kolegyně, vy jste mu HO znesterilnila!“ „Víte co, běžte raději od toho!“ „Nováková, vemte si rukavice a očistěte pacienta Jodisolem!“ „Snad už mi nikdo nebude telefonovat.“

 

Poučení: Lepší vrabec v hrsti, nežli holub na střeše. A když už je vrabec v hrsti, tak držet!

 

 

III. 

         A pak jednoho dne došlo i na mne. My lékaři se pořád prohlížíme. Čteme si tak dlouho o příznacích až je nakonec najdeme sami na sobě. Při studiu menstruačního cyklu se mi dokonce jednou spustila krev z nosu. Jde jistě o pozoruhodný případ  empatie. Teď mne bolelo varle. Jen tak trochu.  Přesněji se tomu říká bolest tahavá a může být příznakem nemoci.  Okamžitě jsem volal  známému – primáři urologie.  „Ještě tady něco řešíme s přednostou po semináři.“  „Ale přijď hned!“ „Varle není prdel, kolego!“, dostalo se mi poučení.  

 

         Na urologii jsem zapsán dobře. Primář je otcův spolužák, synovi zdejšího přednosty jsem sehnal podklady pro seminární práci a také šéf ambulancí na mne má dobré vzpomínky. Ty nejlepší. Jednou jsem mu poslal na vyšetření nymfomanku s konkrementem v močovodu u solitární ledviny.  Přeloženo do češtiny – kamínek ucpal močové cesty a paní měla jen jednu ledvinu, u které hrozilo, že přestane fungovat. Na nadstandardním samostatném pokoji se souloží postupně s třemi pány zbavila močového kamene bez operace, čímž se nesmazatelně zapsala do dějin urologie.  Byla z toho pěkná silvestrovská kasuistika.

 

         Teď všichni tři seděli v posluchárně, pili kafe a jedli chlebíčky. Trochu příznačně na nich bylo vejce. S majonézou. „Promiňte.. ťuk ťuk.. dobrý den.“ „Už jsem tady!“ „V klidu dojezte,  nenechte se rušit!“, krčil jsem se nesměle u dveří.  „Pojď dál kolego!“, pokynul mi  s plnou pusou primář.  "Tak, co máš na srdci?" "Na srdci mám varle", odpověděl jsem zdvořile celou větou.  „Tak ho ukaž!“ „Tady???“ Ještě z dob studií mám posvátnou hrůzu z akademické půdy. Nikdy by mne ani ve snu nenapadlo, že budu odhalovat svůj genitál v posluchárně, kde jsem ještě nedávno psal testy. Je pravda, že jsem nějak neuvažoval nad tím, jak takové mužské vyšetření vlastně probíhá. „Na co myslíš, že jsme se doteď koukali?“, přerušil tok mých myšlenek primář. Pravda. Spustil jsem kalhoty ke kotníkům a odhalil se. Primář si utřel ruku od majonézy do pláště a stiskl mi varle. „Bolí?“ „UAAAAAAAAAAAA!!!“ Vyhrkly mi slzy. „Trochu jo!“ „Karle, tahá ho varle“, obrátil se na doktora vedle zřejmě s oblíbenou hláškou. „Koukne se na tebe ještě    tady kolega“, ukázal bradou směrem k vedoucímu ambulancí. „Je to nevětší machr na varlata v kraji!“ „To musej bejt rodiče pyšný“, pomyslel jsem si, zatímco jsem snožmo skákal k odborníkovi. Ten zvolil jinou taktiku. Se šálkem kávy v jedné ruce, mi druhou rukou zatáhl za varle směrem k podlaze. „UAAAAAAAAAA!!!“ Skoro jsem mu hlavou vyrazil hrnek s kafem z ruky, jak rychle jsem se předklonil.  „Mno, já nevím, možná by se na to měl ještě kouknout přednosta.“  „Už ne!“, žadonil jsem.  Přednosta kliniky zvolil tah i tlak oběma rukama současně.  UAAAAAAAAAAA!!! „Nález se mi zdá symetrický“.  „Jo, teď jste mi je rozdrtil obě stejně!“, souhlasil jsem. No řekněte, zažije někdo tolik  legrace při gynekologickém vyšetření? „Buď zdráv, doktore!“, loučil se  primář pozdravem, kterému jsem nevěřil.

 

 A poučení? V japonské první pomoci   se říká: "pokud máš bolest na noze, tak si způsob zranění na ruce, aby se bolest tříštila".  Pěkná blbost! Raději se svěřte  do rukou odborníkům!


40 názorů

Vaud
28. 09. 2010
Dát tip
Aha, dik - to bych mohl predelat, asi jsem byl pod vlivem Haliny Pawlovske, kdyz jsem to psal :-) ale uz mi to prijde taky trapny

jH
28. 09. 2010
Dát tip
super čtení, až na ty poučky na konci každý části, ty mi přišly vlastně dost trapný *

FAE BOMB
20. 02. 2010
Dát tip
Vaud si problémy (III) způsobil tréningem karate (I), viz: http://www.stream.cz/video/434413-mma-zapasnik-nakopne-karatistu-do-varlat (Moje angličtina není dokonalá, je možno přeložit vysvětlení celé věci?)

Vaud
24. 01. 2010
Dát tip
:-)

ruprecht
24. 01. 2010
Dát tip
:) *

Vaud
28. 05. 2009
Dát tip
napadají mě jen samý divný důvody :-))

Vaud
28. 05. 2009
Dát tip
:-)) na neco je to lepsi :-)

Milly
23. 04. 2009
Dát tip
:-D "Bolí- li Tě levá noha, bouchni se víc do pravé", stálo v našem gympláckým časopisu... -t-

Vaud
18. 03. 2009
Dát tip
tak dobre tedy :-)

Vaud
18. 03. 2009
Dát tip
jenom chi? tolik bolesti

Vaud
03. 01. 2009
Dát tip
ono, kdyby tam byl nějaký zánět nebo něco horšího, tak by mohlo být míň pohyblivé a bolet to jinde/jinak ale diagnostika podle řevu je to dobrý nápad doktore Lectre :-))

Oldjerry
30. 10. 2008
Dát tip
to nemá chybu... (:-D) *T

Vaud
31. 08. 2008
Dát tip
:-)) to je skvělý

jako vždy..... smál jsem se, až jsem se popadal za..ehm.. :-D

Vaud
18. 05. 2008
Dát tip
diky :-)

Augustus
17. 05. 2008
Dát tip
Tohle je nářez. Jako víceméně hrdý člen mužské populace musím dát TIP!

Alú
19. 02. 2008
Dát tip
téééda... až zase ráno budu vstávat v 5h na praxi, budu v duchu nadávat že je venku zima a v nemocnici jenom sračky, sračky, vzpomenu si na nadstandart. No má takovou hm... atmosferu:-)*

romi
01. 12. 2007
Dát tip
perfektní, vtipné, poučné a tipovací

takovej ne/smysl mám asi taky - trošku naopak všecko, že? a emám slezlý písmenka z klapek a už aj náhradní přelepky odcházej, tak redaktoeka je tímto objasněna :o) ale mně to radost nedělá že ty se koupeš a já ne!!! :oD

Vaud
29. 10. 2007
Dát tip
:-)) tak to jo - v praci me stvou spanelskym smyslem/nesmyslem pro detail jinak jsem se vcera koupal v mori, coz mi udela vzdycky radost

hoj a já teda do barcy (nemám ten vocásek k "c" a nechce se mi ho hledat :o)/ - buenas tardes, qué tal por ahí? todo bien? y el tiempo? ;o) já posílala avi paní redaktoece martinez, víš? :o)

Vaud
29. 10. 2007
Dát tip
Ahojda koniku - zdravim z Barcelony :-))

jedno účelový avi

Vaud
18. 03. 2007
Dát tip
díky za návštěvu a ;-) v nejhorším případku se vyšetřujte navzájem ;-)

Jendula
18. 03. 2007
Dát tip
Taky mě nějakou dobu bolí kulky, ale po tvých zkušenostech k žádnému doktorovi nejdu. S mými varlaty si smí hrát jen ta moje. Díky za varování.*

fajo
18. 03. 2007
Dát tip
skvelé a dobré..dosť dobré..) *

kreativního užití slova "potažmo" mě dostalo ještě než jsem se na tvou poznámku o něm očima dostala... a celkově tu slzím smíchy... :o)) jo, a taky je mi tě docela líto teda jako... :o)

palino8
18. 02. 2007
Dát tip
najmä za prvé dve... tá tretia sa mi až tak nepáčila... niečo jej chýbalo...

hm, zrovna minule sme sa na intráku (koleje) bavili s babami, že gynekologičky, gynekológovia...to je normálne...ale urológ, UROLOGIČKA...hehe, poznáš nejakú?:DDD *

Vaud
11. 02. 2007
Dát tip
ono se to nějak při změně serveru přepsalo na otazníky a už nejsou lidi, kteří by to opravili ;-)

Vaud
27. 01. 2006
Dát tip
Laiky - to nějak nechápu, sorry.

Yeziiinka
22. 01. 2006
Dát tip
Varle není prdel! :)****

Laiky
22. 01. 2006
Dát tip
ty maslicu co tady smelis???

Vaud
27. 10. 2005
Dát tip
;-))

Delahaye
26. 10. 2005
Dát tip
:-))) tohle ocení jen chlap ... já zase znám zánět nadvarlete a tahal mě doktor i doktorka ... brrr "Je to nevětší machr na varlata v kraji!“ „To musej bejt rodiče pyšný“, pomyslel jsem si, zatímco jsem snožmo skákal k odborníkovi " :-)))))))) nedostižný T.

Kurt2
01. 08. 2005
Dát tip
*

Vaud
19. 07. 2005
Dát tip
díky taky!

díky..

gemina
14. 07. 2005
Dát tip
:)))))))))))))))))))))))))) malem jsem se uchechtala:) *

Vaud
14. 07. 2005
Dát tip
Koukal jsem, že jsi to ještě asi nečetla, tak jsem Ti poslal avi ;-)

gemina
14. 07. 2005
Dát tip
avi

Empty
14. 07. 2005
Dát tip
Uaaaa:-))) Bolelo mě to úplně číst:-))) Ale sranda:-))))*

Vaud
14. 07. 2005
Dát tip
;-) díky, některý příhody jsou veselý až dlouho po ;-)

basnikalex
06. 07. 2005
Dát tip
U Vás chlapů je alespoň jasné, kde máte slabinu! TiP

Toxman
08. 06. 2005
Dát tip
:))*

Vaud
08. 06. 2005
Dát tip
pikacu, Toxmane - díky!!

pikacu
08. 05. 2005
Dát tip
Ještě teď se směju .. a jak už jsem Ti v jedné z kritik psal, nesměju se nahlas při čtení příliš často. Ale tohle .. tohle je fakt výborný! tip a klubík

Vaud
28. 02. 2005
Dát tip
Brosquičko - díky za optání :-)) Teď jsi zase pobavila ty mě!

Brosqička
26. 02. 2005
Dát tip
fakt jsem se suprově pobavila :o)) TIP P.S. Doufám, že varle už je v pohodě ;-)

Movsar
15. 02. 2005
Dát tip
:-)) výborné! t

Vaud
15. 02. 2005
Dát tip
Movsare - konečně tohle moje dílko dostalo jubilejní 30. tip! Díky!!

Vaud
15. 01. 2005
Dát tip
Markel - jsem rád, že ses bavila! Ioannes - nevím, co budu dělat až mi dojdou humorné příběhy ze života. Budu se asi snažit zase něco nového zažít! wazzup - díkes :-))) Heartless - jsme rád, že ses k ní dostal. Taky mám asi 3 díla odložený a nemůžu se k nim dokopat, abych je přečetl.

Heartless
13. 01. 2005
Dát tip
Uz dlouho jsem mel tuhle povidku v dilech precteni, ale dostal jsem se k ni az ted... priznam se, ze me tehdy prilakal asi ten nazev:o) Ani nevim, jake jsem od toho mel ocekavani, avsak vysledny dojem ted po precteni je na TiP a velkej :)

wazzup
29. 12. 2004
Dát tip
teda, naprosto super, fakt mě pobavila, je to bezvadně napsaný:))) obrovskej tip

Markel
26. 12. 2004
Dát tip
Zase jsi mne pěkně pobavil a odvíjel se mi ten příběh lechtivě před očima. Byl by to pěkný film po desáté hodině večerní - T*** :-))))))

Terpsichore
11. 12. 2004
Dát tip
*skvělý - už docela dlouho si říkám "ještě jednu, a jdu spát" (časovou diskrepancí nenech zmást, jsem v U-tahu a tudíž o 8 hodin pozadu).. ještě že už je mám přečtený skoro všechny, jinak bych se dneska asi do té postele nedostala :-) ad bojové sporty - na hrudník to taky není nic moc a stává se to častějc (vůči kopání do rozkroku má většina kluků tedy i karatistů přece jenom dost nepřekročitelné zábrany :-) To aby sis nemyslel, že trpíte jenom vy :-)

Vaud
11. 12. 2004
Dát tip
Terpsichore - mám velkou radost z nové čtenářky!! Hřeje mě, že se někdo směje až v Utahu! Zrovna jsem se vrátil ze San Diega, tak mám pořád ještě jet -leg nebo jak se tomu říká a a chodím spát ve tři ráno a celou dobu čtu věci na Písmáku nebo píšu :-))

JazROY37
08. 12. 2004
Dát tip
Máš výborné známé... :-) Pobavil jsem se... a trpěl s Tebou...

Elyn
27. 11. 2004
Dát tip
* :)) až mám slzy ve očích..;)))

Vaud
27. 11. 2004
Dát tip
:-))))) to jsem rád!!

jo styl rozpravania sa mi lubi, inteligentny, humorny, nenasilny. tip :)

andromeda
02. 11. 2004
Dát tip
zase - název me skoro odradil - ale povídka je perfektní!!! Bavím se a tip

Kolouch
29. 10. 2004
Dát tip
líbilo hodně *

Vaud
28. 10. 2004
Dát tip
Čti mě a uvidíš!

Vaud
27. 10. 2004
Dát tip
StvN: Já protahoval? To oni protahovali mne! :-)) Nenapadla mně pointa, která by přebila text.

Bergman
27. 10. 2004
Dát tip
hahahahahaha varle neni prdel

sicco
27. 10. 2004
Dát tip
sakra tolik vtipu do jednoho textu, vždyť plýtváš nápady a to se protiví spisovatelskému kodexu, fuj jinak co se týče stylu, připadá mi to, jako by jsi podal pár vtipných historek, které jsi slyšel za ty roky na škole, ale i tak skládám hold za vtip

j_i_r_i_k
26. 10. 2004
Dát tip
:))))) Autor stojí o hlubší kritiku? Ne, toho teď nesjem schopen... :)))))))

fungus2
25. 10. 2004
Dát tip
No tedy to je čtení! o)))

Cavalera
25. 10. 2004
Dát tip
úžasný:.-)) ... chudáci pacianti, jestli jsi fakt doktor:-)))***

vesuvanka
25. 10. 2004
Dát tip
Pomyslné misky vah jsi vyrovnal moc dobře... TIP

Pavel_Vot
25. 10. 2004
Dát tip
Tak to jsem se s chutí zasmál. Smál jsem se, až mě z toho začalo bolet varle. Proboha! :-)))

Dero
25. 10. 2004
Dát tip
:o)) Moc fajne čtení. :o) *

aramis
25. 10. 2004
Dát tip
v duchu som trpel s tebou :)

Kytiii
25. 10. 2004
Dát tip
ještě že musím jenom rodit :o))) *

John_Ceder
25. 10. 2004
Dát tip
Jo, paráda!!!

a2a2a
25. 10. 2004
Dát tip
já jsem nadšený obsahem, ale i zpracováním, opravdu humor je tvá velká parketa a ty to píšeš decentně, občas si dovolíš silnější hlášku, která o to více zazáří, napast humornou věc tak, aby opravdu bavila, je kumšt a já ti ho v dobrém závidím. Má to švih, dobré členění, bezvadné. A protože umění rozesmát je možná nejtěžší, tip+výběr

Vespa
25. 10. 2004
Dát tip
Mno, každý má své malé psycho... :o) tip

StvN
25. 10. 2004
Dát tip
Skvělý hlášky. Pointa zklamala, možná jsi to protahoval moc dlouho. Ale každopádně skvělý čtení.

Craerassy
23. 10. 2004
Dát tip
no není lepší pořídit si raději dítě před urologickým vyšetřením?:-))) tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru