Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dveře

28. 10. 2004
1
0
3253
Autor
Mar_15

Vysazené z pantů dveře

s klíčem uvnitř

- do Vietnamu.

 

Dej si pozor!

Poprvé může být navždy.

 

Ladně

Sup

Dosedl


Tady
16. 02. 2005
Dát tip
Pokusím se o nástřel: Vysazené z pantů dveře/s klíčem uvnitř - čtu jako obejití zákazu; zajímavé je "uvnitř" - někdo se zamkl a pak vysadil dveře? zrušil své předchozí rozhodnutí? nějaký boj, třeba rozumu a chtění? Vietnam nechápu, zřejmě odkazuješ na něco, co neznám. Ladně Sup Dosedl? vida, LSD To by mohlo vysvětlit předchozí "může být poprvé a navždy" Takže nejdřív si řeknu ne a zamknu, ale pak vysadím dveře, abych dostal, co chtěl? Líbilo se mi do toho pronikat. Bohužel mě to neoslovilo. To varování mi přijde příliš prvoplánové. Unikají mi emoce té básně nebo jsou pro mě nečitelné. Taky mi unikl ten Vietnam, ale mojí vinou. Ale tohle je pouze můj pokus .o) Rozhodně nepíšeš nesmysly. Ještě si Tě přečtu.. Dejte si na ňu všickni pozor! :o)

Elyanne
30. 10. 2004
Dát tip
drfaust: Zalezi na prioritach. Pro me je asi dulezitejsi cist basnicku dobrou, zatimco pro autora ma hlavni vahu, ze vyjadri to, co chtel. Byt basni, ktera neni nejlepsi...

drfaust
30. 10. 2004
Dát tip
Uf. Já budu radši mlčet, páč bych se musel hádat.... jen bych se optal: co to znamená dobrou básničku?

Elyanne
30. 10. 2004
Dát tip
drfaust: heh... to je, rekla bych, znacne individualni... a na hadku ted nemam, na to jsem moc opila...

drfaust
30. 10. 2004
Dát tip
já se jdu teprve opít... a tohle jsem chtěl slyšet.. že je to idividuální...:) o metodě zvyšování poutavosti, vsouvání čtenáře do místa, děje, jeho zapojování a účasti na textu u textů abstraktních, se klidně někdy můžeme pohádat i opít:))

Mar_15
29. 10. 2004
Dát tip
chtěla jsem napsat bez Vietnamu

drfaust
29. 10. 2004
Dát tip
Elyanne: Já ti nevím... básnička, která je docela abstraktní, potřebuje nějaké ukotvení v prostoru a čase... já bych se bez toho Vitnamu neobešel... spíš neobešel... je sice hezké pokud někdo napíše nějaký nekonkrétní text, ale nejsou li v něm madla k uchopení, nejsou-li tam vodítka... pak to taky může zůstat na úrovni až příliš obecné, která může zaznít až vágností... Třeba tady na tomto místě si to neberu jako konkrétní Vitnem (autorka to samozřejmě může mít jinak... může třeba jít o nějakou její zkušenst s vitnamským mužem, ženou...) Pro mne tu vystupuje Vitenam v rovině symbolické... ve spojení s tím supem (mršinožroutem) mi dává riziko smrti... a ty dveře? Zvláštně se řeší otázka zda vstoupit, či ne...

děvče
28. 10. 2004
Dát tip
jsem na tom obdobně jako swandrow

Elyanne
28. 10. 2004
Dát tip
Ten Vietnam mi tam vadi, at uz cokoliv, prilis konkretizuje. Bez nej moc. Ja si ho odmyslim, pokud neva...

Mar_15
28. 10. 2004
Dát tip
Myslím, že Vietnamu už to nebude Morrison.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru