Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kruh

30. 10. 2004
2
0
6944
Autor
Hanca

Základ všeho je kruh - kulatý tvar. Země se točí kolem slunce, ale také i kolem své osy. Všechny planety jsou kulaté a otáčejí se kolem slunce a své osy. I lidská hlava je kulatá, jen my lidé chceme dělat svými pravidly, hranicemi za světa hranatou kostku, to je špatně!

 

Již rytíř Lancelot sedával u kulatého stolu. Miluji písničku od Pepy Nose Země je kulatá - Kdo jde po řád doprava, ocitne se vlevo, kdo jde pořád doleva dojde napravo, kdo jde po řád nahoru, ocitne se dole, kdo jde po řád dolu, dojde nahoru, atd. Je prostá, a výbrorně vyjadřuje smysl.

 

Chce se mi plakat nad zničenou přírodou, nad prospěchářstvím lidí. Hlavně peníze lidi kazí.

 

Lidé, spojte se v kruh, podejte si ruce a pomozte přírodě, jen tak lze uchránit svět pro další generace.


podezdívka
15. 12. 2004
Dát tip
Jak říkal děda Drchlík - Kruh je podstata všeho.Když hodíš do vody hranatou cihlu, udělaj se stejně na hladině kola. :)

Hanca
12. 11. 2004
Dát tip
Víte, jsem ráda, že moje dílko rozpoutalo diskuzi, bylo by moc prima, kdyby se lidé chovali alespoň slušně, ale bohužel je dost vandalů, moje práce je napsaná z pocitů, je moc prima písmáci, že máte rádi přírodu, je totiž to nejvíc, co je okolo nás, a když si to neuvědomíme, tak bude na světě zle, Candy vystihla jsi to moc pěkně.

Hančí, já to s těma hipíkama myslel vážně - a zjevně jsem se trefil... :))) (p.s. a to jsem si myslel, že už vyhynuli)

Hanca
12. 11. 2004
Dát tip
Pišta Hufnágl - ha, ha, volná láska je moc pěkná věc, ale ty rozchody potom strašně bolí, je to tak, ve volnosti všeobecně je krása, ale víš, celý život je těžký a bez opory tím víc, to mi věř, ale svoboda je moc krásná, prostě všechno něco stojí.

vesuvanka
12. 11. 2004
Dát tip
Candy - moc pěkně jsi to napsala... prima!!! Hanca - díky za avi

Mahoney: Tak v tom ti bohužel nemohu pomoci. Resp. buhudík. :)

Mahoney
06. 11. 2004
Dát tip
Ale Pišto, kroť se přece trochu! Úplně by stačila pro mě.. ;)

Candy
05. 11. 2004
Dát tip
Tady ani demonstrace ani defenestrace nepomůžou...snad jen trocha úcty ke všemu kolem nás a taky nějakou tu skromnost v našem hrabání pro svoje pohodlíčko....Stačí si uvědomit, kolik si bereme od naší Země, co nám všechno dává a co od nás na oplátku chce...nic tak přehnaně nemožnýho - ohleduplnost a lásku ke všemu životu kolem, nejen k tomu lidskému...

Ano. A volná láska. Nezapomeň na volnou lásku. . . :)))))

A to se mi velmi zamlouvá, tenhle nápad...:))

Mahoney
02. 11. 2004
Dát tip
A když se nás ještě pár přidá, mohli bychom to spojit třeba i s defenestrací anebo nějakou tou sopkou :)

a defenestrovalo by se odkudže? Bydlím v 5. patře...

Mahoney
02. 11. 2004
Dát tip
Pišto, tebe jsem defenestrovat nehodlal :)

Mahoney: Odpad začnu třídit, až ho u nás přestanou z těch různobarevnejch popelnic sesypávat do jednoho auta. Nejsem Popelka, abych to dělal k ukrácení času... :(

Mahoney
01. 11. 2004
Dát tip
Pišto: kde se to děje? A co na to starosta/radnice/magistrát? A co na to sousedi?

Tady v praze. Radnice - nic takového se prý neděje. Tak asi mívám po ránu vlčí mhu...

Mahoney
01. 11. 2004
Dát tip
Co to nafotit?

asi jo... co jinak....

Mahoney
01. 11. 2004
Dát tip
můžu půjčit digitál - myslím že umí i nahrávat video ;)

Hanca
01. 11. 2004
Dát tip
Za kritiky děkuji všem, ale hlavně vesuvance a Candy.

Mohoney: Dík. Já to nějak sfouknu...

Mahoney
01. 11. 2004
Dát tip
Pišto, dík za aktivitu. Víc lidí, co jsou ochotni nejen nadávat, ale i něco udělat. Rád s čímkoli vypomůžu, spolu-sepíšu a podepíšu případnou petici atd. Držím palce a ještě jednou dík!

nekřič hop, ještě jsem nepřeskočil...

dismorphia
31. 10. 2004
Dát tip
Mahoný :))

Mahoney
31. 10. 2004
Dát tip
bluegrass: no vida, konečně tu bude dost životního prostoru! :) ne, snažil jsem se naznačit, že lze dělat i něco víc než jen vzájemně si fňukat na rameni jak jsou lidé špatní; a dá se toho dělat opravdu hodně (a ani nemusíme házet ty nejhorší do sopky :) takže přestaňme fňukat a každý za sebe si plňme ledničku něčím rozumnějším, jezděme autem jen když je to opravdu třeba, třiďme odpad, a vůbec buďme ve svém životě méně líní a při nákupech skromnější a rozumnější; třeba na procházce lesem pak můžeme občas vyšťourat z křoví tu plastovou lahev a odnést ji do kontejneru, ve volných odpoledních můžeme učit (nejen) naše děti, co je to příroda, proč je důležitá a jak jí můžeme neškodit; a když nás někdo (každý) bude mít za blázna, tak se nepovyšujme ani nestyďme, ale prostě řekněme že nám to tak přijde jaksi přirozené a samozřejmé... samozřejmě se dá dělat i mnohem víc, ale ono bude úplně stačit, když většina z nás bude dělat "jen" toto

Mahoney
31. 10. 2004
Dát tip
blue, to už jsou asi ekologičtější skládky! :)

Mahoney
31. 10. 2004
Dát tip
toho se doufam nedožiju! :)

vesuvanka
30. 10. 2004
Dát tip
bluegrasshopper díky za avi.... zajímavý postřeh, záleží na tom o jak silný výbuch se jedná (např.mohutná erupce Mont Helens 18. 5. 1980), domnívám se, že se tyto poměry CO2 časem srovnají - v sopečných krajinách je velmi bohatá vegetace, která CO2 spotřebovává při fotosyntéze. Blíže jsem to zatím nestudovala, ale zajímalo by mě to. V dílku byl míněn vztah člověka k přírodě spíše z hlediska uchování rostlinných a živočišných druhů - aby kvůli činnosti člověka nebyly ničeny lesy, nevymíraly některé druhy živočichů , aby nebyla ničena krajina různými neuváženými zásahy...

vesuvanka
30. 10. 2004
Dát tip
gwiber - samozřejmě, že hady budeme také chránit...

Take_Five
30. 10. 2004
Dát tip
i pí je kulatější a kulatější..to díky vyšší přesnosti počítáků..ale kruh v podstatě neexistuje..je to vřed na křivkách..

dismorphia
30. 10. 2004
Dát tip
Pepa Nos je idiot

Candy
30. 10. 2004
Dát tip
Taky bych se připojila k tvému apelu,protože změny se dějí právě od toho nejnižšího článku a tím je jeden člověk.Nic není zbytečné, ani ten nejmenší skutek...za tohle téma a stejný pocit ti dám tip*

Mahoney
30. 10. 2004
Dát tip
já bych do toho kruhu (třeba kolem nějaké té sopky) přivázal hlavně všechny ty co ten náš kruh kazí :) pak bychom mohli náš kruh v klidu rozpustit a jít dělat něco užitečnějšího, třeba ekologicky pěstovat večeři :)

sk8ergirl
30. 10. 2004
Dát tip
Já teda nevím, ale asi sem to vůbec nepochytila...

I_v_a_n_k_a
30. 10. 2004
Dát tip
jen Lancelot?

vesuvanka
29. 10. 2004
Dát tip
Je to velmi zajímavá úvaha - základem je kruh, kulatý tvar Země a dalších planet - a zároveň krásná výzva k lidem - "Lidé, spojte se v kruh, podejte si ruce a pomozte přírodě, jen tak lze uchránit svět pro další generace." Souhlasím, připojuji se k tomu kruhu a dávám TIP a ještě posílám avi

No jo, no, to se sice hezké, ale všechny udané příklady jsou špatně - on to není kruh, on je to většinou takový šišoid, elipsa. (Ano, i Lancelot ve skutečnosti sedával u šišatého stolu... ) Lidé!!! Spojte se v šišoid!!!!

Miroslawek
29. 10. 2004
Dát tip
kulaté hlavy všech zemí spojte se

gwiber
29. 10. 2004
Dát tip
Pokud budeme chránit i hady, klidně někomu ruku podám.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru