Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Křesťansky vražedná

07. 11. 2004
11
0
8165

..no snad to někoho neurazí a snad bude hroch pochopen:*)

Temná záře vycházející z katedrály

Mučedník hlásá nevraždy

Něžně černý úsměv madony

Muž nikdy nepochopí      může jen pozorovat

Hlavy topící se v mlze

Vraním tónem šíří

Své vykostěné pravdy

Belhají se přes zlomené krky labutí

A posílají své báby spát

Ať hovoří se o důležitých věcech

Jen němá černá kojná v koutě ví

Plete ponožky zapomenutému hříbátku

Teplem šeptá cinkání jejich korálek

 

Dívenka očekává zčervenalé dny

Pod křížem nesmí říct otci o svém trápení

Nesmí se brát ani nežádané

I ten starý muž ve ztemnělém parku znal

( nesmí se o tom mluvit )

A jen sesterstvo svaté Brigity

Ví že i pod sutanou je to stejné

Poslouchají muži někdy své ženy?


ach madam a bohuzel presne naopak...krestanka nejsem a tohle vzniklo na popud vsech tech blaznivych knezi bojujicich proti potratum..beru jejich pravo na vlastni nazor...ale grrr...se asi zacnu vztekat pac si myslim ze je to vec zeny a ne muze ktery treba nikdy ani nesoulozil..chmm...takze jsem to vsechno myslela asi naopak nez jsi to pochopila...muzu klidne dovysvetlit..nedoslo mi ze zrovna todle dilko jde pochopit presne opacnym zpusobem.. no a nebo zapomen ze jsem tohle napsala a cti si to po svem:*)))

Diana
11. 01. 2005
Dát tip
Jsem věřící katolička a básni asi rozumím trochu po svém. Nadchla mne "temná záře, vycházející z katedrály". V katedrálách skutečně bývá přítmí a nedefinovatelná, spíše pociťovaná záře. Něžně černý úsměv madony je krásný výraz a připomněl mi slavný obraz černé madony v malé bazilice v Brně, o kterém se věří, že plní prosby. Obraz černé kojné pletoucí ponožky zapomenutému hříbátku je něha sama, stejně jako zmatená dívenka pod křížem. Báseň se mi velmi líbí, jak vystihuje nenásilí a něhu křesťanství. A ty "vykostěné (tiché, nevnucující se) pravdy" mi mnohokrát pomohly vyhrabat se z depresí a brát samu sebe s humorem. Díky za krásný zážitek. Veliký TIP.

kujiiiiiik:*))))))))

Bacil
23. 11. 2004
Dát tip
Hm, zajímavé...

ani z hrocha??? to je hloupa pozorovatel...hrosi sou desne nebezpecni:*))))to dela ten fotbal..ti snizuje IQ...pokud to jde ;*P

a porad se bojime?:*))))))

pozorovatel
15. 11. 2004
Dát tip
:))))))) pozorovatel už neví, co je strach:)))

dekuji vsem za navstevu zanechani nazoru ci nenazoru a podobnych dalsich veci:*))))) Nobotaťka: oooodekuji az se skoro cervenam,,, Lotoska: noo pali no:*))))az ji z toho hnednou tlapicky:*))) lancelot: ono to asi taky malinko pohazeny bude..prilis mnoho obrazu a myslenek:*))) Artik: sem rada ze si to myslis ale neni to tak u kazdeho...proto se nekdy takhle vztekam... aramis: no tak joo:*))))))) Nicolete: dyt ja nic nevycitam jen me to zajimalo:*)))))))) Honeyfoot: este se tomu taky rozkosne rika jahodove prazdniny:*))))))) Kelis: tak treba priste:*)))))) pozorovatel: jasna narazka jak jinak:*)))))ale aspon nakej to priznava ze jen pozoruje ne?:*))))))

pozorovatel
12. 11. 2004
Dát tip
je málo odvážlivců a já jsem jedním z nich (hrdě)

jen pockej jak ti zitra sklapne..(vševědoucně)

pozorovatel
12. 11. 2004
Dát tip
taky mám strach

pozorovatel
11. 11. 2004
Dát tip
no... "Muž nikdy nepochopí může jen pozorovat" - tééééda!!! To je jasná narážka!!!! "Žena nikdy neporozumí může jen předstírat Pak muž nikdy pochopit nemůže může jen pozorovat"

Honeyfoot
10. 11. 2004
Dát tip
Dívenka čeká zčervenalé dny. Kdo by to řekl hezčej, je super

Kelis
10. 11. 2004
Dát tip
Musíl sem to pááárkrát přečíísti po tříminutových intervalech. Snad pochopíl. Dnes mi nějako nefungíruje vedení. Celý den se zadrhává.

Print
09. 11. 2004
Dát tip
:-)*

Nicollette
09. 11. 2004
Dát tip
prostě mě tohle téma nechytlo, stručně řečeno, jinak tě čtu ráda, nic osobního :-)

Lotoska
08. 11. 2004
Dát tip
No jestli všechno tak vnímáš jako jsi vetkala do všech těch slov....:-) s pochopením posílám * ... a počkám si zase na nějakou tu povedenou těhotenko:-)

ondrech: diky synku:*)))))))sem rada ze me dite chape... Nicolete: moc nerozumim jak to myslis...bude se ti chtit vysvetlit blize nechapave hrosici?:*))))) Lotoska: takze nelibi a presto...noo:*)))))tak joooo...diiik...snad tak nejak vnimame:*))))

Lotoska
08. 11. 2004
Dát tip
Kde jsi vyčetla, že se mi to nelíbí? jsem si to po sobě louskala a louskala, ale nic takovýho nenašla. že bych dneska otěhotněla předčasně a něco mi uteklo? :-)

mozna ja sem prilis mimo...ovlivnena opivena a nechapu...ale prislo mi to tak podle toho ze si pockas na povedenou vis?:*)

Eilil
08. 11. 2004
Dát tip
uf.. tvrdě depresivní obrazy.. silné.. :o) hezky píšeš.. tipek

oo dekuji madam...deprese...to snad ne spis jen vztek:*))

Lotoska
08. 11. 2004
Dát tip
ajaj....to bylo myšleno tak, že si zase na jednu povedenou počkám...když líbí tahle, tak budu vyčkávat další. no tak já se v tom vyjadřování polepším:-)

spis bych se asi ja mela polepsit v chapani:*)))))se omlouvam madam takhle vas narknout z neceho davno nemysleneho:*)..stydim...a dekuji:*)))))

Lotoska
08. 11. 2004
Dát tip
ale, ale , nejsme neomylni. omluva nebyla potreba...spravneho konce jsme se dodebatily a o tom to je a co vite madam, třeba příště přijde ta opačná kritika a zase bude o čem debatit:-)

no ale hlavne ze je krasne:*))))i dyz...noo min zima by neskodilo:*))))preju kouzelny den madam

Lotoska
08. 11. 2004
Dát tip
jo jo, já se pohybuju kolmo po cely rok a ta zima je tak vlezla, ze jezdi vsude se mnou:-) taky bych nemusela. tez preji bajecne tehotny den madam....tehotny o spoustu usmevu a fajn lidicek v okoli:-)

fajn lidicky i usmevy se uz plni dekuji madam asi se pujdu ohrat do zimy na cigaretku milou:*)))))

Nobodaddy
08. 11. 2004
Dát tip
Máš recht. Bůh asi do kostela moc nechodí, jinak by každý den musel papeži posílat výhružné esemesky.:o))) A asi ani neexistuje(prý) , páč nebyl v televizi .jo jo Těhotný Luther hrošice boduje.:o))))))) jinak t carpe diem

Lotoska
08. 11. 2004
Dát tip
tehotnej hroch by nemel palit cvanhaky:-) no ja se snazim nad zimou zvitezit prave uvarenym kafickem, cvanhaky mi moc nerikaj:-)

Lancelott
08. 11. 2004
Dát tip
V mých uších to zní poněkud zmateně...nepochopil:o((

arthamir
08. 11. 2004
Dát tip
mě se moc líbí tyhle dva řádečky: Plete ponožky zapomenutému hříbátku Teplem šeptá cinkání jejich korálek jinak si troufám myslet, že hroch byl alespoň mnou trochu pochopen :-) no, někdy opravdu většina mužů nepochopí, ale jak jsem ti už kdysi říkal... co je ženy, o tom by sama měla rozhodovat a vésti slovo poslední :-)

aramis
08. 11. 2004
Dát tip
co ti ja viem... mala si aj lespie :)

dadik
07. 11. 2004
Dát tip
mně se líbí....rozumím...t

rozumet a libit..noooo to zni dobre:*))))))dikyyyyy

dadik
07. 11. 2004
Dát tip
spíš katolicky vražedná, upřesnila bych....

asi by to znelo hezceji ale nemyslim ze je to jen na katoliky...i dyz hlavne ze ?tech je u nas asi nejvic...takze proto:*)))no jo...fim mluvim desne souvisle...

dadik
07. 11. 2004
Dát tip
o to nejde že je jich nejvíc...někdy jsou temní....pekelní....

noo prave si myslim ze dyz je jich u nas nejvic tak jich taky zname nejvic a tim padem kdyz pises o krestanstvi tak v podstate o nich..tak proto noo temni...temny muze byt kdokoliv a nezalezi na tom kam patri:*)

Barny
07. 11. 2004
Dát tip
Tak ted jak sem to dostal vysvětleny se my my to libi uplně mooc, je to takovýýýý takovýýýý neumim najit správný slovo:-)) ale **** ti dám. Ale je pravda, že kdybys my to nevysvětlila těžko bych na význam té básničky přišel

dadik
07. 11. 2004
Dát tip
ano..

Barny: brasko bylo to vycerpavajici asi ale sem rada ze jsi prezil a vydrzel:*)))))))))dik ¨dadik: :*))))))nekdy je strucnost kouzelna:*)))))

Barny
07. 11. 2004
Dát tip
šak tam je:-))))))

huž jooooooo:*)))))))

Barny
07. 11. 2004
Dát tip
žádný už byl tam od pradávna a bez řečí:-)))))))))

tak jsem hloupa a nefidim a nebo...nefim:*)))))))

ondrech
07. 11. 2004
Dát tip
to je dokonalý!!!! hlavně mučedník hlásající nevraždy.:-)))***TIP Mami, to se ti povedlo.

Nicollette
07. 11. 2004
Dát tip
jaksi mě nechytla... je to jenom takové "jakoby" a "rádoby" ...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru