Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Železožerka

Výběr: malej_blazen
09. 11. 2004
7
0
6576
Autor
Movsar

Železožerka

Chodila od patra k patru, od pokoje k pokoji a jedla železo, co jí přišlo pod nos. Obzvlášť ráda měla vodovodní baterie. Nepohrdla ani klikou, panty a jednou takhle v neděli k poledni snědla celé protipožární dveře krytu civilní obrany. Snědla je s hořčicí.

Nikdo nevěděl jak na ní – byla to žena se silným žaludkem. Až kdosi dostal nápad zavolat L. S. Burroughse. Snad zapůsobí svou autoritou, doufala rada bezradných.

Protože Železožerka vždy chodila s dvojicí obřích nahých černochů, aby tak dala svému počínání prostopášnice noblesu, obavy byly cítit ve vzduchu.

Když L. S. Burroughs promluvil nenasytnici do duše jazykem zkušenosti staršího, zvedl svůj jinak vlídný hlas ke dvěma atletům: “A vy jděte domu! Jděte domu!” A oni šli cestou rozloučení. Šli k Billovi domů.

 

 

 

 

Ubytovna

Těsně nad ránem se Ukrajinec Stáňa chystal k hlubokému, poctivému spánku východního Slovana. Tu uslyšel z protější části budovy vysoké hlasy cizích dívek. Všechny byly cizí.

Asi něco oslavují, pomyslel si Stáňa a zaostřil k oknu odkud hluk přicházel. Skutečně dívky, olízl si větrem náhorních plošin popraskaný ret. Nakláněly se z okna pokoje spoře vyplněného narůžovělým světlem. Co pištěly nerozuměl. Jedna z nich hlasitými vzdechy simulovala soulož. Tomu Stáňa rozuměl a zahleděl se do útrob čekárny na lepší pozorněji.

Dívka pootočila roletou a okno zavřela. “Vy kurvi. Kurvi,” zamumlal si Stáňa tiše a šel spát.

 

 

 

 


Evička
12. 05. 2005
Dát tip
:-)) zaostřil zrak nebo hledí? .... život!

kassiope
02. 12. 2004
Dát tip
olízl si větrem náhorních plošin popraskaný ret....tohle je moc dobrý. Jen jsem tu první asi nějak moc nepochopila......jako toho Billa.....?

pozorovatel
24. 11. 2004
Dát tip
tady jsem si pochutnal moc dobrý

pampelin
14. 11. 2004
Dát tip
Ubytovna je lepší.

great tv

katugiro
10. 11. 2004
Dát tip
mňo, to se na nás nezlob... ale ten ukrajinec je tedy borec, když při mluvě rozlišuje tvrdé a měkké :)

MCMLIII
10. 11. 2004
Dát tip
myslím, že ti Movsare rozumím a tvé myšlenkové poselství chápu

papouch
09. 11. 2004
Dát tip
o ničem, jakoby z něčeho násilně vytržené .. nelíbí

Makča
09. 11. 2004
Dát tip
kurva bez kurvy jako žena bez ženy, drahý...:-) * ta druhá má svou smutnou poetiku * olízl si větrem náhorních plošin popraskaný ret*, jinak viz katugiro *

Movsar
09. 11. 2004
Dát tip
vy mě asi máte za úplnýho vola! domu i kurvi je schválně. pokud jsem tím ale překazil škodolibou radost všech češtinářů, oslavujících nový zářez, tak se omlouvám. mám vás rád a nerad bych si to u vás podělal. (i tak tam určitě jiný chby najdete) :))

Makča
09. 11. 2004
Dát tip
tak sory, já si říkala, že tak blbej snad nebudeš, ale jaký to tam teda má funkční využití, tato gramatika, prosím?:-)

a2a2a
09. 11. 2004
Dát tip
Ukrajines Standa mluví náhodou skvěle česky. Já bych to tak ukrajinsky nesvedl. Druhá povídka mi přijde hezčí, vtipná a nádherně lidsky přízemní. Ta první je asi zadumanější. Ale za toho českiho Standu rozhodně tip

Movsar
09. 11. 2004
Dát tip
to má pouze metafyzický využití

katugiro
08. 11. 2004
Dát tip
nápady by byly, vidím, mně to přijde ještě nedotažené... vlastně i po gramatické stránce

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru