Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ZOO 131104 - díl první

19. 11. 2004
5
0
13582
Autor
JiKo

Páč Hruškoň už zhruba celou sobotní ZOO párty nastínil, doplním co se mu tam nevešlo...

Zastavení první Tramwaye

Trochu delší čekání na Rowennu zapříčinilo, že jsem (kromě shánění Vietnamců, kteří by mi prodali šálu) začal vymýšlet, jak si čekání zkrátit.
Prvním nápadem byl pokus unést tramvaj. Kde jinde nejlépe přepadnout tramvaj než v lese? Jedna stála poblíž, dokonce s otevřenými dveřmi a lákala k projížďce lesem. Uvnitř hlídal pouze jeden strážný v modrém. Ihned jsem začal přemlouvat přítomné divoženky, aby zaškemraly a tramvajovůdce přemluvily. Bohužel nedostatek odvahy znamenal, že jsme bezmocně přihlíželi jejímu odjezdu mezi stromy, veverky a podzimně opadlé Jíroně Maďaly. Semtam i slza skanula po tváři... Zmařená šance.
Celou situaci a zklamání ovšem napravila druhá tramvajová situace. Ze svého stanoviště se do křižovatky vřítila jiná tramvaj, všiml jsem si, že tzv. hrabe, inu v garážích ještě zřejmě nepřezuli na zimní ocel. Tramvaj ale nedojela daleko. Vprostřed křižovatky zkušeně zabrzdila a zastavila provoz na kolemvýstavištní tepně. "Že by píchla?" zapochyboval jsem. Nikoliv, zručné couvání přesně do bodu výjezdu (přesně jak řidiče v tramvajoškole učí dle hesla: Nikdy nezatáčej mimo koleje) a následný výskok řidiče ven naznačil jinou příčinu. Ano špatně nastavená vyhýbka. V tom se řidič s vyhýbkovou tyčí při snaze využít teoretických vědomostí o páce z hodin fyziky postavil do postoje kdy byly vidět jeho... ňadra. Není to řidič, je to řidička, pochopil jsem rychle situaci. Ihned se mi na mysl nutila oblíbená průpovídka: "Ženská za volantem, auto bez řidiče", kterou ovšem bylo nutno příslušně upravit. Tak tedy: "Ženská za madlem, tramvaj bez řidiče!"
Náhle se povedlo křehké ženě přemoci odpor špatně namazané vyhýbky a i ostatní si mohli užít prohrabávání ocelových kol na ztuhlé oceli. Snad nedostane cestou smyk, máváme řidičce.

 

Zastavení druhé šála

Byla mi zima už od začátku již cestou z domova na sociální dopravu (bus, popř. MHD) jsem zjistil, že mykina má vytahaný krční otvor. Nemaje triko s rolákem začal jsem uvažovat o životní investici. Už to mám, jásal jsem, na Holešárně jsou budliky s Vietnamcema, tam jistě koupím šálu. Bohužel jediný otevřený stánek prodával pouze dětské punčocháče. Chvíli jsem koketoval s myšlenkou zakoupit jedny silně pruhované (asi jako měla Pipi) a nějak to neznatelně zamaskovat. Nedostalo se mi ovšem odvahy a tak jsem smutně kráčel směrem ke srazišti. Na srazu jsem ihned s doufáním, že historka o zimě mě zahřeje, všem líčil jak potřebuju potkat cestou Stromovkou k ZOO vietnamský stánek se šálama. Bohužel Pištova pohádka, že cestou potkáme spoustu stánků s Vietnamcema, kde bude Grog a tím se prohřeju až do ZOO, se ukázala jako lichá. Naštěstí se opodál na Císařském ostrově konaly nějaké koňské dostihy a i jeden handlíř byl přítomen. Po chvilkové diskusi s Pištou zdali Císařský ostrov je to samé, jako Císařská louka jsme se přiblížili ku stánku. Na stolečku byla vystavena včelijaká sedla a koňské bičíky a z davu se ozvalo: "Zkus to tady!" Jako správný performer jsem do toho šel. Na můj dotaz zdali mají šály kupodivu paní odběhla dozadu a přitáhla nádhernou hnědou šálku s dvěma koníky na koncích za 160Kč. Zíma je Zíma říkám, kupuju. S těmi slovy z peněženky zkušeně tahám pouze 150kč, baba brala, kšeft byl uzavřen. Mám šálu, hned si ji nasazuji a užívám tepla i když nejsem gay.

 

Zastavení třetí ZOO

Zrovna uzavřenou bránu se pokoušel zdolat Pišta tvrzením, že musí vrátit vlka do klece. Bohužel nedostatek faunisticko-veterinárního vzdělání pána z ochranky měl za následek, že vlka nerozeznal od psa a tím pádem ani nepochopil gró brilantního vtipu páně Pišty. Rači šel do tepla. Své naštvání z mříží jsem se snažil vybít lomcováním s výkřiky: "Pusťte bratry do ZOO!" Nepomohlo. Zkusil jsem lítostivou fintu: "Já jsem přijel až ze slovenska jenom kvůli ZOO, pustíte mě?" Hádejte jak to dopadlo. No comment (Svině - no jo co jinýho v zoo taky).
Hledal jsem co mé naštvání uklidní. Otočím se a hle, mám to. Dva smutní milenci, přicházející také do ZOO na romantickou procházku, jsou se mnou na jedné kánoi. Část zlosti tedy logicky putovalo k nim a s tou poslední třetinou jsem se vypořádal myšlením na plán Bé.
Ten zněl Hospoda....

 

To be continued...


tak ja du hledat esli tam je i naka dalsi cast...

JiKo
30. 11. 2004
Dát tip
ňákej názor hrochu :))) ajo ty seš až v druhym díle .)) ps: jaxi dojela z Nera, až dneska?:))

skoro...docela desne....ta cesta se hrozne protahla malem sem zmrzla i dyz ten zacatek byl pomerne mily..potkala sem hromadu sqelych lidicek...jednoho kouzelneho chlapce ktereho jsem bohuzel nijak nezaujala..ani presvedcovanim ze je mi desne povedomej..a pak potme asi pul hodiny u Jihlavy na dalnici...bylo pod nulou ale mily clovek s dogou co mi chtela okousnout vlasy me odvezl az domu...dostal kafe a servano od zarlive pritelkyne:*)))))a taaaaaaak

JiKo
21. 11. 2004
Dát tip
BG :-)) no vidíš:)))))) Vespa..no vidíš!!! :)))

Vespa
20. 11. 2004
Dát tip
Mno, hm, tak tohle mě nikdy nenapadlo a to křížovky luštim pořád... :o)

StvN
20. 11. 2004
Dát tip
Tyjo hochu, jen o sobě, jo?

Tleskám všema ručičkama, náš výlet do zoo konečně dostává tu pravou tvář, díky tolika rozdílným pohledům... :) Upozorňuji, že každý, kdo něco sepíše, měl by mi dát vědět, ať mohu textík zařadit do klubu. Když si ho nevšimnu, nebude zařazen, čili ani vydán, a to by byla škoda... :) *t

JiKo
20. 11. 2004
Dát tip
Pišto já tě upozorňuju, že tohle je první díl mýho textu jo?:)) STVN neboj bude 2 díl :)

Joo, merčím... :)

StvN
20. 11. 2004
Dát tip
Právě bojim.

:-))) Jikoušku, moc hezké.. jdu na dvojku..... hele sem tak přemýšlela, že se nenechám navézt do psaní vo zoo, páč by to proti vám vypadalo jako ubohý brak...

JiKo
20. 11. 2004
Dát tip
KK houby s octem...napiš brak já myluju :))) STVN: jestlis nezlobil nemáš se bát čeho :))

se z vás zvencnu....eště jeden a fakt asik něco napíšu.... ale varováni ste byli předem....

JiKo
20. 11. 2004
Dát tip
KK napiš... nasazuju si černé brýle...vydržím to, tak přísahám :)

jikouši... zapřemýšlím, zadumám a.... se uvidí.... :-))

Craerassy
20. 11. 2004
Dát tip
JiKo...s těma punčoškama kolem krčku, to bych tě vážně viděla raději:-))) tip

Nicollette
19. 11. 2004
Dát tip
:-))) bzz :-)) bude continue?

JiKo
19. 11. 2004
Dát tip
continue komárů nebo toho co bylo v hospodě?:)))

Elyn
19. 11. 2004
Dát tip
šmankote a proč vlastně měli zavříno? karanténa? šála s koníkama, jo? :) Jů :)

JiKo
19. 11. 2004
Dát tip
v zimě do 16ti no... rozvědka dodala špatná data :)

Elyn
19. 11. 2004
Dát tip
áha....fakt jenom do šestnácti?.. a půjdete znova? :)

JiKo
19. 11. 2004
Dát tip
já bych šel spíš do botanický... tam by mohlo bejt víc teplo

Elyn
19. 11. 2004
Dát tip
:) jo, ale jen v tropickým pavilonu, ne? :) Pokud myslíš botanickou v Tróji, tak ta je převážně celá venku... krom toho tamtoho pavilonu...

Nicollette
19. 11. 2004
Dát tip
no...?

Vespa
19. 11. 2004
Dát tip
No vida... Já věděla, že tu tramvaj nenecháš bez povšimnutí. Nezklamals. :o)

JiKo
19. 11. 2004
Dát tip
Zaujala mě (hned po přítomných dámách samo) :) ps: Byla jsi ve španělských lázních?

Vespa
19. 11. 2004
Dát tip
Nebyla. Pročpak?

JiKo
19. 11. 2004
Dát tip
to jen tak z křížovek španělské lázně = Spa a tys byla VeSpa?:)))) ehmmm

arthamir
19. 11. 2004
Dát tip
povedená akce :-) doufám, že pokračování bude...

pozorovatel
19. 11. 2004
Dát tip
:)))))) zasmál jsem se:) jenom mě trochu serete... já už taky napsal reportáž, ale když vy mi taky hned všechny nápady ukradnete...

JiKo
19. 11. 2004
Dát tip
šak jo je to o tom jak různě mohou lidi vidět stejnou věc

pozorovatel
19. 11. 2004
Dát tip
tak já zase budu psát o pupíkách.........

JiKo
19. 11. 2004
Dát tip
inu jaxem řekl... možná to majitelce není příjemný ;-)

pozorovatel
19. 11. 2004
Dát tip
blbost vždyť mi je strkají přímo pod nos ...to mě se nikdo nezeptá, jestli mi je to příjemný;-( až je:))) a jak...

JiKo
19. 11. 2004
Dát tip
a je?

pozorovatel
19. 11. 2004
Dát tip
nikdo si neumí představit, jak krásný to je je

JiKo
19. 11. 2004
Dát tip
taky bych chtěl bejt zase mladej :)))

pozorovatel
19. 11. 2004
Dát tip
...a šťourat se v pupíkách... rozumím ti (písmácká vstupní hymna je hustá, nerad to slovo používám, ale je hustá:))))

JiKo
19. 11. 2004
Dát tip
nemáš li rád to slovo hustá, říkej Má vysoké Ró (takový to řecký písmeno zakroucený)

pozorovatel
19. 11. 2004
Dát tip
ró m je v, ne? některý mají i vysoký pí a to jsem ještě slušný

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru