Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nerozhodna

28. 11. 2004
1
0
7241
Autor
klipeto

nerozhodna na krajicku
schovavas se do uzlicku
sebe ptam se na chvilicku
"mel bych rozmotat tu klicku?"

do tvych oci hledet smet
ze rtu chutnat sladky med
polibky ti vracet zpet
taju, lasko, jako led

na tve telo brisky prstu
namalovat nezny kvet.
ptam se te ted: "byla bys tu?"
chci ti o nas vypravet.
ondrech
15. 01. 2005
Dát tip
zamilované...:-):-):-) líbí.

Vlasy
10. 01. 2005
Dát tip
Líbí se mi to (i bez diaKritiky) Ptám se ťe teď: "byla bys tu?" Chci ti o nás vyprávět. Uplácám si tvojí bistu, abych tě s ní moch podvádět. *

klipeto
02. 12. 2004
Dát tip
protoze znakovy jazyk se neda efektivne zapisovat

klipeto
02. 12. 2004
Dát tip
pisu cesky, protoze je cestina muj matersky jazyk, proboha :)

klipeto
02. 12. 2004
Dát tip
protoze jsem pokrocily uzivatel internetu a vim, ze nekteri lide maji s nabodenicky v pocitaci problem. taky ne vzdy pouzivam pocitac, kde je nainstalovana ceska klavesnice.

klipeto
02. 12. 2004
Dát tip
1. moje rikanky vznikaji casto zapisem do mobilu 2. nejdrive je posilam prave po ICQ, IRC, mailu atd. 3. kdyz je mam zde bez hacku a carek, neni problem je znovu do ICQ zkopirovat... usetrim si tim konverzi na ciste ascii dalsi problem muze nastat pokud jsem nekde, kde ceskou klavesnici proste nesezenu - treba v mlznem meste - jakoze jsem v nem ted 4 mesice byl. Dalsi argument, ktery ti mohu nabidnout je to, ze mam bezdiakriticnost rad. Myslim, ze se s tim vsichni vyrovnaji.

klipeto
02. 12. 2004
Dát tip
souhlasim, volim bezdiakriticnost

cubka
02. 12. 2004
Dát tip
cituji "no vyrovnají se s tím zcela určitě - každý po svém, někteří třeba tím, že tvoje díla budou přecházet bez povšimnutí " - jen kvuli tomu, ze je nekdo alternativni, ho zacnem ignorovat? Pohybuji se v komunite, kde naopak diakritika pusobi nestandardne a dela spoustu problemu.A jelikoz Ty pouzivas diakritiku, mam Te ignorovat? NE! Posuzuji dle obsahu, nikoliv dle formy.

iwan
02. 12. 2004
Dát tip
cestina nabizi mnoho necekanych moznosti:)

sidonia
02. 12. 2004
Dát tip
díky za avi Podle mě je věc autora, jak pojme prezentaci svýho dílka, ale nemůže se pak divit různorodým reakcím. Abych pravdu řekla, taky mě docela obtěžovalo číst "cestinu"... ztrácí to zvukomalebnost (tím neříkám, že tam je či není, ale prostě kdyby tam byla, tak by se ztratila) a tak celkově to zní tak nějak... divně. Souhlas s altem, že si nědokážu představit, že bys to třeba tý svý vyvolený říkal bez diakritiky..v rámci resece, možná:), ale to už by pak asi ztratilo účinek, který byl, zřejmě, zamýšlenej.

sidonia
02. 12. 2004
Dát tip
můj ti jako nestačí nebo jaká?:))))

sidonia
02. 12. 2004
Dát tip
jo a tohle cubko - a tady si diakritiku opravdu nedovolím :-) je fakt geniální věta:))))

sidonia
02. 12. 2004
Dát tip
hm:)

sidonia
02. 12. 2004
Dát tip
no jéje:)

klipeto
02. 12. 2004
Dát tip
Tu slecnu, ktere to bylo urceno, jsem nikdy nevidel a komunikoval jsem s ni jen pomoci pocitace. Kdybych to prednasel, tak bych mluvil s diakritikou ;-) to jsem byl asi spatne pochopen. Az budu psat poesii, budu ji psat česky.

sidonia
02. 12. 2004
Dát tip
v pohodě, nemusíš se bránit, rozhodně jsem neměla v úmyslu tě nějak napadat.... já jen, no uznej, že by bylo komický to recitování bez diakritiky (reklama na Oskara):) asi jsem to opravdu špatně pochopila, omlouvám se:) až budeš psát česky, bude to krok k psaní poezie:)

klipeto
02. 12. 2004
Dát tip
to je v poradku. kazdopadne diky za nazory :)

sidonia
02. 12. 2004
Dát tip
ok:)

sk8ergirl
02. 12. 2004
Dát tip
"schovavas se do uzlicku" - tohle maximálně... Jinak je to fakt jen lehce naivní říkanka, která sice může dotyčnou slečnu, který to bylo posláno, potěšit, ale tady s tím patrně neuspěješ...:-)

Noe1
02. 12. 2004
Dát tip
tato debata mne inspiroval, diky pratele, nejake pristi tai-do bude bez diakritiky, uz se tesim, az ho tak budu recitovat taidochtivym umelcum, jeste jednou diky uz jen ta kratka vyslovnost tai-do je bajecny napad pro A4: Díky

snoopy
02. 12. 2004
Dát tip
v ramci umeleckeho zameru je nahota pismenek preci opravnena.. treba pro dosazeni autenticity, a to klidne i pri recitaci.. pokud si navic autor pohraje se slovicky, muze tim docilit moznosti vice vykladu v pripade, ze nebude jasne, ktera z pismenek ovencit.. takjakotak, neni to daleko od nazoru, ze pokud nekdo na zacatcich vet nepise velka pismenka, nepise cesky a budu ho proto ignorovat.. tento "nazor" me prekvapil jiz u nekolika jinak pomerne rozumnych lidi..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru