Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Řeka

02. 12. 2004
1
0
1286
Autor
zigys

Tak moc jsi doufal, že to dneska vyjde.

Když ses se mnou před několika hodinami loučil, v Tvých očích hrála radost a naděje. Když se na mě teď jimi podíváš, nepoznávám Tě.

            Dostala Tě, pokořila Tvého ducha. Jsi bezradný a jsi naprosto na dně. Nechápeš souvislosti, brečíš mi na klíně jako malé děcko. Ženský sou svině, jen to řekni. Hnusný, prolhaný, falešný děvky. Očima hladím co jsem znala a Tvé vzlyky mezitím ustávají. I mě život srazil na kolena, dal mi zachutnat slanost slz. Ale nenaučil mě přijímat rány. A na to jsem dojela. Vlastně my oba…

            Ruku v ruce se vydáme prázdnými nočními ulicemi a zastavíme se na mostě vedoucím z města. V záři měsíce vidím, jak se ti stále lesknou oči. Ale už zdaleka nejsou zalité slzami. S dětským úžasem sleduješ řeku tekoucí pod námi , jak se v ní odráží luna a v ní my dva. Dospěl jsi.

            Jenže když jsem tak blízko tomu, co jsem vždycky chtěla, najednou to nejde. Trpce si pomyslím, že si tady jen opět dokazuju, jak slabošská sem. Člověk, kterej už nedokáže jít dál, normální člověk, to neskončí takhle. Postaví se tomu, odolá, žije dál. Jenom já a Ty sme to nedokázali. Ale pořád tu byla rovnice… odraz plus pád rovná se konec všeho. Zejména toho čehosi velkého kvůli čemu tady teď stojíme.

            Myslíš na to samý. Jen máš víc důvodů proč skočit. A ta řeka Ti imponuje, miluješ ji.

Spolknu poslední slzu a moje myšlenky v tu chvíli patří Tobě. Skočíš a Tvá ruka v mé mě strhne s Tebou. V tu chvíli vím, jaké to je létat. Přidušeně vykřiknu v tom slastném opojení. Přestávám vnímat Tvou přítomnost a vím, že tohle je to pomyslné nebe, hranice mezi jiným světem, životem a smrtí, radostí a smutkem.

            Pak tu nádhernou euforii cosi přeruší a já už jen cítim svojí ruku klesnout na dně řeky do vody obarvené naší krví…


zigys
19. 01. 2005
Dát tip
neutopili se. vim že to v tý povídce neni vidět, ale stalo se jim něco jinýho.. to je jedno ;) hlavně že mi to pomohlo

McClare
09. 01. 2005
Dát tip
viz Sk8

Joen_B
28. 12. 2004
Dát tip
No..mě se to tedy líbí, ale je to trošku stereotypní, ale jde to..

sk8ergirl
26. 12. 2004
Dát tip
moment...když se člověk utopí, neřekla bych, že se přitom voda barví krví... jináč je to takový poměrně jednoduchý...

zigys
03. 12. 2004
Dát tip
tak jen pro tebe se pokusim o něco netradičního.. snad :o)

Sasinka
02. 12. 2004
Dát tip
Lenny... hezký...myslí fakt hezký.. jen dovolim si maličko : )) ... trošku klasická myšlenka... ale já o ničem jiným nepíšu ... i když moje a tvoje věci sou upe neco jinyho ... kus je stejnej... : ) Stě je to hezký .. hezky se to čte ... moc se f tom neztrácim ... a za to T* (tiip) : ))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru