Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

matrix

Výběr: Kid_A, Fouckault, drfaust
11. 12. 2004
12
0
5508
Autor
evian

chci mít fotku

svých dlaní plných

květů mučenky

zaplnit tak prázdná místa

v rámečcích s rodinnými portréty

 

najdu si nové působiště

najdu si inspiraci

na starém brně

kde nepoznáte které se píše století

kde jste kdysi trhali šípky

do výtvarné výchovy

popíchané prsty

nebo to možná bylo jinde

jindy

nebo to možná

tenkrát zůstalo

napořád

 


drfaust
07. 02. 2005
Dát tip
chci mít fotku svých dlaní plných květů mučenky zaplnit tak prázdná místa v rámečcích s rodinnými portréty *

tenos
13. 12. 2004
Dát tip
prvních pět veršů je jedna nádherná metafora mnohovýznamová ale jasná a konkrétní a prožitá ty další, to je předsevzetí očistné, vzácné a pochopitelné...................tenos_:-) t*

Lotoska
13. 12. 2004
Dát tip
*

Papaya
13. 12. 2004
Dát tip
ajó --- nemusím říkat, co si myslím ...

guy
12. 12. 2004
Dát tip
líbí se mi hodně celá ... a od půlky obzvlášť ... *

dadik
11. 12. 2004
Dát tip
dobrá.......t nebo to možná tenkrát zůstalo napořád

Fouckault
11. 12. 2004
Dát tip
..oslovuje jak máloco... fakt moc líbí.. asi v tom mám nějaké subjektivnosti .-)

drfaust
11. 12. 2004
Dát tip
mučenka*

moc se mi líbí TIP

Lyryk
09. 12. 2004
Dát tip
ach jak nerozumím světu .-))) to je krásné, že mi to nevadí t

dismorphia
09. 12. 2004
Dát tip
jak nerada já píšu - ten závěr, ten závěr!, jak nerada jásám nad špunty od vína, nad zátkama a dalšími u-závěry jenže tady je to to jediné, co mě nadchlo proč jsi ho takhle vyplýtvala? :)

gabio
08. 12. 2004
Dát tip
Rozhodla ses psát tak, aby ti všichni rozuměli? Je jiná, než jaký od tebe znám... nicméně je dobrá. t

evian
08. 12. 2004
Dát tip
rozumíš ? To je skvělý :-) ano, snažím se o to a strašně jsem se bála, že "srozumitelně" nepísnu ani...nic :); děkuju

gabio
08. 12. 2004
Dát tip
ano, překvapilo mě to, protože se u tebe vždycky našlo něco, co jsem si prostě nedokázala nijhak vysvětlit. Nebylo toho zas až tak moc, ale bylo to tam. Teď je to prostě...jiný

evian
08. 12. 2004
Dát tip
hele, gabio, upřímně - většina těch věcí, kterým mí čtenáři nerozuměli, byly totální kraviny, které dobře vypadaly, ale sdělnou hodnotu měli na bodě mrazu :)

gabio
08. 12. 2004
Dát tip
vidíš a já si celou dobou namlouvala, že tomu rozumim:)

evian
08. 12. 2004
Dát tip
to je princip toho podvůdku :-) ale nedělám to jen já

gabio
08. 12. 2004
Dát tip
evian: Vždycky jsem si myslela, že lidi, co píšou o něčem, jsou mimo mísu, že se to musí schovávat do metafor. vzácným příkladem mýho experimentu, je divá b(ř)itva. Odhalili mě jen sidonia, Petr_Pan a Pisces. Byly to myšlenky schovaný tak tajně, že je nemohl najít ani ten, pro koho to bylo psaný...:) Tudíž totální nesmysly:)

evian
08. 12. 2004
Dát tip
já si nemyslím, že by byl třeba takovej bukowski autor vyloženě sračkoidní :)

evian
08. 12. 2004
Dát tip
nemáš tak docela pravdu :-) ------ THE BLACKBIRDS ARE ROUGH TODAY lonely as a dry and used orchard spread over the earth for use and surrender. shot down like an ex-pug selling dailies on the corner. taken by tears like an aging chorus girl who has gotten her last check. a hanky is in order your lord your worship. the blackbirds are rough today like ingrown toenails in an overnight jail--- wine wine whine, the blackbirds run around and fly around harping about Spanish melodies and bones. and everywhere is nowhere--- the dream is as bad as flapjacks and flat tires: why do we go on with our minds and pockets full of dust like a bad boy just out of school--- you tell me, you who were a hero in some revolution you who teach children you who drink with calmness you who own large homes and walk in gardens you who have killed a man and own a beautiful wife you tell me why I am on fire like old dry garbage. we might surely have some interesting correspondence. it will keep the mailman busy. and the butterflies and ants and bridges and cemeteries the rocket-makers and dogs and garage mechanics will still go on a while until we run out of stamps and/or ideas. don't be ashamed of anything; I guess God meant it all like locks on doors. -------------- For Jane:With All the Love I Had, Which Was Not Enough:- I pick up the skirt, I pick up the sparkling beads in black, this thing that moved once around flesh, and I call God a liar, I say anything that moved like that or knew my name could never die in the common verity of dying, and I pick up her lovely dress, all her loveliness gone, and I speak to all the gods, Jewish gods, Christ-gods, chips of blinking things, idols, pills, bread, fathoms, risks, knowledgeable surrender, rats in the gravy of 2 gone quite mad without a chance, hummingbird knowledge, hummingbird chance, I lean upon this, I lean on all of this and I know: her dress upon my arm: but they will not give her back to me. -------- girl in a miniskirt reading the bible outside my window Sunday, I am eating a grapefruit, church is over at the Russian Orthadox to the west. she is dark of Eastern descent, large brown eyes look up from the Bible then down. a small red and black Bible, and as she reads her legs keep moving, moving, she is doing a slow rythmic dance reading the Bible. . . long gold earrings; 2 gold bracelets on each arm, and it's a mini-suit, I suppose, the cloth hugs her body, the lightest of tans is that cloth, she twists this way and that, long yellow legs warm in the sun. . . there is no escaping her being there is no desire to. . . my radio is playing symphonic music that she cannot hear but her movements coincide exactly to the rythms of the symphony. . . she is dark, she is dark she is reading about God. I am God. ------- - tři moje nejvoblíbenější :-) nejsou skandální, nejsou šokující a není v tom porno...v podstatě :-)

evian
08. 12. 2004
Dát tip
není můj vzor jen jsem nesouhlasila s tím, co jsi výše prohlásil :)

evian
08. 12. 2004
Dát tip
:-)) pablo je větší pacifista než ty ? :-)

Pablo_honey
08. 12. 2004
Dát tip
Kide A, píše se mýchat, mám pocit, ty voe!!!

evian
08. 12. 2004
Dát tip
myslím, že dohromady jste dost sexy :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru