Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nástěnkářem snadno a rychle

Výběr: a2a2a, vesuvanka, dream
10. 12. 2004
31
16
12706
Autor
Vaud

Jako odpověď Big_Georgeovi, kterého tímto uctivě zdravím!

Hledali jste někdy zaměstnání mezi inzeráty v novinách?  Pokud jste účetní, tak musíte pročítat kolonky, kde chtějí accountanta. Uklizečka ať pátrá po cleaning servisu. Skladník bude nejspíš manažér skladových zásob. Sekretářka je samozřejmě asistentka případně office manager.   V tohle světě mohu i  já o sobě  směle a bez uzardění prohlásit, že jsem působil v public relations. Nevěříte? V našem oddílu karatistů jsem byl jednoho dne zvolen nástěnkářem! Hrdý socialistický titul.  Aspoň že jsem nemusel lepit Leniny. Soudruh, který nemá černý pásek  - nemůže viset na nástěnce! That´s live, buddy.

 

         Nechápu koho napadlo svěřit mi  tak důležitou funkci a dvě výlohy v centru města.  Moje učitelka výtvarky by jistě hlasovala proti. Psal jsem reportáže ze závodů („Kos už v první minutě nastavení sestřelil Vránu nádherným uširomikacukitobigeri“). Druhým (pro mne složitějším) úkolem bylo vystřihovat kopající karatisty z propašovaných Budo katalogů a doplňovat nástěnku o fotodokumentaci. S nůžkami si nerozumím. Většina vystřižených bojovníků vypadala jako členové japonské mafie, protože jim chyběly prsty či rovnou celé končetiny. Já jim to říkal! Můj první úspěch na poli reklamy však na sebe nedal dlouho čekat. V mém mistrovském díle obrovský vystřižený chlap škrtí malého a od pusy zloducha jde bublina s textem: „Už jsi zaplatil oddílové příspěvky bídáku?!“.  Pokud si dobře vzpomínám, tak ten rok jsme neměli problém s neplatiči. 

 

         Ne každému jsem se zavděčil. Jednou za mnou přišla  delegace severních Korejců. Prý jsem na nástěnku přišpendlil jižního Korejce. Nevím jak se pozná severní od jižního. Já nepoznám ani severního od severního. Po krátké diskusi jsem souhlasil s výměnou. Kus za kus. Bylo léto a jižní začínal  blednout. K mému překvapení severní Korejci už nikdy nepřišli. Nevěděli totiž co je to barevný časopis...   Asi to  mají doma dost černobílé.

 

 

         Správná nástěnka musela mít úderné heslo. Karatistická pak obzvlášť úderné. Jako každý nástěnkář jsem i já měl svůj vzor. Dlouho jsem ho hledal, až jsem ho našel na brigádě ve vojenském zařízení. Na zdi tam visela stará fotografie odněkud z podzemí. Několik uniformovaných šarží si na ní prohlíží kotel a za nimi bombastická nástěnka. A nápis. Nápis nápisovič! Můj nejoblíbenější!

 

"Sleduj nepřítelovy vrtulníky a nízko letící letadla a snaž se je zlikvidovat!".

 

Ideální heslo na nástěnku nejen do kotelny, ale i do každé domácnosti!

 


16 názorů

Vaud
16. 02. 2010
Dát tip
o dobrý nástěnkáře je pořád nouze :-)

FAE BOMB
16. 02. 2010
Dát tip
Republikánská nástěnka v PB (mám vyfoceno na mobilu): Náš papež Benedykt XVI. je správný muž na správném místě!! Je proti multikulturnímu chaosu, dekadenci a zvelebování homosexuality. Nevim, co dostával nástěnkář z dyktátů, ale asi nic moc hezkýho. Pravděpodobně je taky počítačově negramotnej, protože je to psaný rukou. Nástěnku zřejmě nikdo z příznivců nečte, nebo byl v taktéž slabší v dyktátech. Tohle tam straší minimálně už několik měsíců...

Augustus
24. 06. 2009
Dát tip
Něco jako já, když jsem vymýšlel slogan na prodej vajec? "Ze slepičí řiti rovnou k Vám!" Kolega Abak to zkrátil na údernější: "Z prdele rovnou k Vám!"

Vaud
24. 06. 2009
Dát tip
vymyslim slogany, ze budou vsichni zavidet! :-))

Augustus
24. 06. 2009
Dát tip
Budu na Tebe myslet, až zase začneme připravovat nějakou kampaň.;-)

Vaud
24. 06. 2009
Dát tip
:-)) Mam netusene kvality v reklame! Jen si me nekdo vsimnout!

Augustus
24. 06. 2009
Dát tip
Nice:-D Je vidět, že jsi rozený PR manager.;-) Pobavilo mne i poučilo a tak nemohu nedat TIP!

Vaud
24. 03. 2009
Dát tip
mam od te doby kladny vztah k reklame :-) a vzpominku na jednu z mala funkci

Diana
24. 03. 2009
Dát tip
Vynikající! Nástěnkám jsme ještě zůstali hodně dlužni. Chci říci, že jsme si je ještě neodžili. O to cennější je tenhle tvůj fejeton. :-)))*****************

Nepoznám severního od severního. Jak geniální a přitom prosté. A to heslo, pokud byla kotelna v suterénu, pak podle vojenské logiky bylo na tom pravém místě.

Vaud
12. 12. 2008
Dát tip
to je skoro jako Lez - mas kratke nohy! :-))

Tak mě tak napadá.. Kdy já ty příspěvky naposledy platil..?! ;)) /*

mishka
08. 05. 2005
Dát tip
to sem se zas nasmála... Připomnělo mi to: Slezte z toho lustru Donalde, vidím Vás... Sice to není z nástěnky, ale aspoň je to ten sport (doufám...) *t (zas a zase)

Yossarian
06. 01. 2005
Dát tip
to já zas sloužil u vzdušné obrany státu :-) *

misicka
16. 12. 2004
Dát tip
pěkný:) a navíc taky dělám karate..takže tip:)

Montrealer
14. 12. 2004
Dát tip
Fynikající ! Nápys nápisovič napsaněnko. Celý je to sqělá legrace... pro mě jsi velmi dobře čitelný autor. Urááááááá, ať žijí totalitní vtipy. Je eště dost lidí, kerý jim (a celý tý blablabla-situejšn) rozuměj. ((|:~›))

Montrealer
14. 12. 2004
Dát tip
Nevim, jestli sem nezapomněl na tip. Avi neřeba, autorovi se posílá automaticky (doufám).

Fuj, takhle mě pomlouvat za bukem :) Každopádně jsem rád, že do klubu přidává kousky taky někdo jinej než já...

MKbaby
12. 12. 2004
Dát tip
Tak to já se budu těšit :)

Vaud
11. 12. 2004
Dát tip
MKbaby: :-))))) Jestli bude tak máš u mě výtisk, za morální podporu!!

Zbyhoň
11. 12. 2004
Dát tip
Hahaha...tak já zas trochu budu proti RMM, ale tohle je skutečně vydařenej kousek! A dokonce na mě připadla i čest zařadit Tě do klubu, o tipu nemluvě :o)

Vaud
11. 12. 2004
Dát tip
Zbyhoň - díkas.Nevím co proti tomuhle dílku RMM má. Asi je mu líto, že nebyl nástěnkář :-)

Vaud
10. 12. 2004
Dát tip
Terpsichore, dream, Shellinko, Cannisho - díkas! Příspěvky platím pozdě.

seal
10. 12. 2004
Dát tip
:)*

MKbaby
10. 12. 2004
Dát tip
Jako vždy za jedna. A *tip! Kdy bude knížka?

Vespa
10. 12. 2004
Dát tip
Šmankote, já se zase usmívam jak idiot.....

vesuvanka
10. 12. 2004
Dát tip
Moc hezká, Tvůj humor je skvělý.... TIP a V CÝRKEV JE OPIUM LIDSTVA, - i takové heslo se objevilo kdysi na nástěnce u vchodu na naše pracoviště a obveselovalo po dva dny zaměstnance Státního pedagogického nakladatelství ....

Vaud
10. 12. 2004
Dát tip
Markel, Vespo, vesuvanko - jsem moc rád, že jsem vás mohl trochu pobavit a díky za to, že jste se stavili. RMM - asi mi musíš napsat, jaké máš rád témata..:-) i tak díkas!

Vaud
10. 12. 2004
Dát tip
vesuvanko - Já jsem ted´ četl nápis, který mě pobavil. Stálo tam: PIVO - už 2000 let je zde a pomáhá ošklivým lidem, aby mohli mít sex.

Terpsichore
10. 12. 2004
Dát tip
A nejenom v Cechach - asi pred tydnem jsem zjistila, ze na mych botach je napsano: Faded Glory - Fits The Way America Lives.. a jestli vam prijde, ze je to ze strany mistnich (pozn. Americanu) docela dobra sebeironie, tak vam jeste prozradim, ze Faded Glory je znacka patrici Wal-Martu a ten nikdy nezertuje! Jinak fejeton me fakt rozesmal, rozhodne tip!

vesuvanka
10. 12. 2004
Dát tip
Vaud - tak to je moc hezký a povedený nápis.... díky za avi

Shellinka
10. 12. 2004
Dát tip
Asi se půjdu podívat na další tvoje... tohle je přesně ten styl, co se mi líbí. :) TIP **

Craerassy
09. 12. 2004
Dát tip
jéé...to je skvělý heslo...zkoušel jsi to vyvěsit do ložnice?:-)))) tip!

Vaud
09. 12. 2004
Dát tip
Cre: Dík! Myslím, že tohle heslo inspirovalo k natočení Knoflíkářů :-))

Craerassy
09. 12. 2004
Dát tip
:-)))...jo...vidíš, to mě nenapadlo:-)))

Elyn
09. 12. 2004
Dát tip
:))) pěkný :) *

a2a2a
09. 12. 2004
Dát tip
Tip a výběr. Znovu ukázka skvělého humorum který by nebyl skvělý, kdyby skutečně nebyl, kdyby svým skutečným obsahem nás kdysi nepřistihl v takové idiocii, že už nám nezbývá, než se smát. Tímto Vaud jen potvrzuje to, co sám říká, že nejlepší máme kolem sebe, na Marsu to teprve musíme objevit

a2a2a
09. 12. 2004
Dát tip
Jinak chci jen ještě připomenout, jak Vaud dobře ovládá formu fejetonu i humoru. Jsou to věci dlouhé do té chvíle, dokud mají co říct, jazyk stručný, protože se opírá o obsah a věří mu a zřejmě i laskavá povaha, která nechce mentorovat, neb věří v poučitelnost ducha samého a tam, kde to nejde, to prostě nejde.

Delahaye
09. 12. 2004
Dát tip
:-))) heslo jsem neznal, ale řídím se dle něj již dlouho !! A pozor - likviduji už i ve středních výškách !! T.

:) k

Vaud
09. 12. 2004
Dát tip
Elyn, Slůůůníčko, Delahaye - díky a nástěnkám třikrát nazdar!! BG - už mám vymyšlenou kostru dalšího dílka! Ještě tak najít čas (a kufry s vánočníma dárkama, které jsem ztratil včera někde v Cincinnati). a2a2a - úplně se červenám z tak milé a podrobné kritiky! Od chvíle, kdy zrušili soutěže ve sběru starého papíru mě tak hezky nikdo nepochválil! Díky moc!

Hm... (poslední dobou začínám vždycky takhle:)) Jako vždy jsi nezklamal a dobře jsem si početl. Ale abych jenom nepěl chválu, tak mi tenhle kousek přijde o něco málo slabší než tvé ostatní. Nicméně dost možná to bude tím, že mi tohle téma až zas tak nesedlo. Měj se! Tip

Markel
09. 12. 2004
Dát tip
Zase jsem si pěkně početla, i úsměv na tváři jsi mi vykouzlil - T

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru