Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zabudni na mňa!

Výběr:
24. 10. 2000
5
0
2972
Autor
Sýkorka

Zabudni na mňa na stokrát kým je moja averzia iba slovný jasnotaj...

Vždy, keď ma vidíš v dokonalom balení prostorekej svätice mi v očiach pení zlosť sám nie si zo zlata! Ponúkam Ti chlad zohrievaš sa ním v nezmyselnom čakaní na lúče môjho úsmevu... Vždy, keď mi podávaš ruže beriem z nich žiletky som zlá víla na ceste k Tvojim bažinám - takou ma robí neláska! Tvoj úsmev neviem striasť z tela vsakuješ mi pod kožu chutím si ako blen... Vždy, v napätom zotrvávaní si tieňová postava svojich možností a ja bezcnostný rytier dokonca bez hlavy! Nezosadnem z koňa, kým Tvojmu pohľadu nezasadím posledný uľavujúci úder...
kalinka
06. 02. 2001
Dát tip
huh! tak dneska si to odklikam, abys neřekla. Ale nevim, jestli jsem tak roztržitá či co, ale právě dnes jsem na adresu jednoho tvora pronesla, že padne, i kdyby to měla být poslední věc, než umřu!:o( Není mi to vlastní, leč bolest nepřebolitelná žádá si vendetu.... prostě už mě nebaví za vše pořád platit víc než vším.... A tímhle's mi to tak nějak připomněla Típ!*

Silvinka
29. 11. 2000
Dát tip
Břízo, to je pre mňa ale prekvapenie! Zvláštne, túto báseň som písala inak, než báseň.... Ďakujem! :o)))

Bříza
28. 11. 2000
Dát tip
krásné a pravdivé a - bohužel smrtelné ...

Silvinka
26. 11. 2000
Dát tip
noRRo, to nie je žiaden dvojzmysel ;o).

noRRo
23. 11. 2000
Dát tip
Úplne som zmeravel. Dobre depresivne. Malo by to byt povinne citanie minimalne pre dospievavajucich, kam az moze dojst neustale obliehanie pevnosti. Mimochodom ten koniec s konom je fascinujuco dvojzmyselny. bRRavo! TIP

NoHead
27. 10. 2000
Dát tip
Siságol se žlobí, viď milášku? Jistě-jistě, kruťas pánešek, žlobivý. :o)) Celkom to ujde (ty vies, ze toto je takmer najvacsia pochvala akej som schopny, vsak?)... dikes sa zmurknutie v slovach o bezcnostnom rytierovi ... alebo si nezmurkala? :o)). Inak ak mozem sturat do veci do ktorych ma nic nie je, tak si sa celkom stylovo naucila niekomu vynadat - v basni. No ... len tak dalej.

Vio
26. 10. 2000
Dát tip
Silvi? Co si mi to říkala? No tohle nemůže být z Tvé zkušenosti ;-) Výtečná báseň... vlastně nevím, proč ještě nemá TIPík. (Když ji doma čtu, tak jsou přede mnou 3 kritici ;-) Takže jej máš ode mě! No, a teď to sem dávám a Ty už jsi to vysvětlila. Ale stejně už to nesmažu ;-) Mám z Tebe radost ;-)

AZALIN
26. 10. 2000
Dát tip
S: Opravdu není nikomu určená? ;-) Ale jinak líííííbííííí!!!! :-))

Bibša
25. 10. 2000
Dát tip
Něco takového jsem ještě v životě nečetla! Chtělo to odvahu, Silviku, chtělo to dospět. Nevím, jestli chci taky dospět, když bych pak měla taky takové pocity. Mě jsi omráčila, a to básně mají dělat. Takže myslím, že se povedla!

Laďa
25. 10. 2000
Dát tip
No Silvinko to je opravdu zralá báseň. Pokud se to nezakládá na pravdivých emocích (doufám), tak je to báječný krok. Dokážeš popsat i "vybásněné" pocity.

Merle
25. 10. 2000
Dát tip
HUH, to je drsný... budu si muset zakázat nad tím přemýšlet....

Falka
25. 10. 2000
Dát tip
Lepší polovino naší podstaty, píšeš i lepší básně, tak jen doufám, že také prožíváš naše lepší pocity... zasluhuješ je... Jinak mě bude pálit levá strana našeho srdce... tip

Silvinka
25. 10. 2000
Dát tip
Laďka, to je len koncentrácia istého pocitu, ale báseň sa nezakladá na pravde. Nie je nikomu určená a díky bohu nepoznám nikoho, kto by vo mne vyvolával až tak drsné pocity. Poznám však niekoho, kto k tomu speje, pretože nemá vlastnú hrdosť. Bibší: Ja som premýšlala, či to nedám ako indispozíciu. Mňa samu vydesilo, že existuje čosi ako koncentrovaná zlosť, rozhodne to nie je o dospievaní. Vieš, predstavila som si, kam až by mohli zájsť moje nepekné pocity o jednej osobe a vznikla z toho táto "báseň". A keď som si uvedomila ako veľmi moc by mi to vzalo, niečo takéto cítiť, prerušila som s tým človekom kontakt, byť kamarátka predsa nezahŕňa pocity zlosti na niekoho city. Merlí: Správne :o) Falka: Neboj, srdiečko bije správne a je momentálne dokonale usmievavé. Len na chvíľku stŕplo hrôzou zo zistenia, že by dokázalo byť na niekoho tak negatívne naladené. TÁTO BÁSEŇ JE HYPERBOLIZÁCIA. :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru