Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

čtení na letné 9. prosince 2004

12. 12. 2004
5
0
6666
Autor
klipeto

veni, vidi, vici aneb opil jsem se, opil jsem se, opil jsem se.

Jsem opilý koráb na poušti

co močovinu vypouští

Jsem viděl písmáky zdatné

po pětipívu zdáli se matné

obrazy s bublinou u huby

mně snad ty ponožky zahubi(ííí)

 

dnes tai-dó víděl jsem

opilí koráb píšu všem,

že nakonec to dopadlo

skvěle...

  ...a bylo to jak divadlo.

 

sexu nebylo, alespoň

já o ničem nevím

a tak jako hrdý koň

hrdě skutku slevím

 

proč mne vlastně čtete

vždyť já jsem na mol

tak odsuď hezky vypadněte

mám tu teď pěkný frmol.

 

pryč už jděte, teď  hned

ruším rým...

 

malý krok pro písmáka

velký krok pro klipeta.

dal bych si hořčici s chlebem

mám ji mít...


dapler
15. 12. 2004
Dát tip
:o)

JiKo
12. 12. 2004
Dát tip
teď mě napadá že tohle vlastně moc Událost není že?:-)

klipeto
12. 12. 2004
Dát tip
Pro mne to událost byla ;-) Pro vás ne? Myslim, že obrázek jak to vypadalo, si každý může udělat sám ;-) Samotné čtení se probírá v "Srazy, akce" od vesuvanky.

JiKo
12. 12. 2004
Dát tip
ale jo ale ta kategorie má tu vlastnost že se dílo zobrazuje v hlavním seznamu a taková reklama na vlastní báseň se tu bere jako neetická - nalož s tím jak uznáš zavhodné :)

klipeto
12. 12. 2004
Dát tip
a jó, tak to změníme nó. To je ale blbej systém. díky za upozornění.

JiKo
12. 12. 2004
Dát tip
To né, to je aby některé významější věci byly více viditelné: Diskuse, srazy, události apod :)

klipeto
12. 12. 2004
Dát tip
nj ;)

klipeto
10. 12. 2004
Dát tip
a jedno avi pro dnesni tropilce

klipeto
10. 12. 2004
Dát tip
swan: protože jsem stááále opílý koráb na poušti... ale popravdě... potkan byl super s když ho vojáček v na rameni měl, tak jsem mu vyprávěl o tom jak se odpouští a on oněměl..... óóó takhle opilý se stydět zítra budu!!

klipeto
10. 12. 2004
Dát tip
ty ses mne bála? háha, není proč!

klipeto
10. 12. 2004
Dát tip
ten kdo čte mezi řádky, ten zřejmě používa('/l) mikroskop

*!!! No, já jsem teď taky na mol, i když s vámi jsem měla jen tři...až se divím, že mě vrátný v tomhle stavu pustil do školy...ach jo, prostě Žižkov... :o)

klipeto
10. 12. 2004
Dát tip
já jsem asi vzbudil spolubydlícího, když se záchodové prkýnko v rychlosti čtvrtobloukového (průměr průměrného záchodového prkénka) gravitačního zrychlení dotklo porculánové mísy. stejně jsem nikdy nikde pětipívo nedal, až dnes ;)

No jo, ti civilisti taky nic nevydrží...:o) Že zdravím spolubydlícího...

klipeto
10. 12. 2004
Dát tip
joó civilisti... můžem si to někdy rozdat s absinthem :p to budeš troj- i vícelomná! chá ;-)

mě nezlomíš...takhle ne...absinth ale zásadně nepiju, tak se jmenoval náš první potkan...bílej s červenýma očima...:o)

klipeto
10. 12. 2004
Dát tip
tak to je jako jit s kordem proti revólvéru... na to nehraju ;) jako spravnej prokletej rikankar, musim pit absinth! to by se ti hralo, kdyz jsem pivo zacal pit pred mesicem! pche ! ;) asi to skonci u zapasu... kdo sni vice sveho nejoblibenejsiho jidla ;-)

JiKo
10. 12. 2004
Dát tip
Chcí být tvým chlébem či tvou hořčicí chcí být patníkem až budeš močit ulicí chcí být pánem a Bohem tvých pěti piv jenže doWC (dohajzlu) - - - já opil se dřív :-))) swan: neměla si utíkat:)))

klipeto
10. 12. 2004
Dát tip
Včera připadal jsem si né jak klipeto, ale jak klopí-to. Re: _JiKo_: Není třeba ze sebe hned péci chleba. Nebyl jsi první ani poslední kdo opil se dřív a než se rozední opice za mříží se probudí, s námi si hraje a klíč schová za česnečku a litr čaje. Žalostná pro Sn_vojáček: Chtěl bych Ti ukázat sbírku svých šutrů... ...močových, jenže Tebe tyhle šutry neberou. A já v noci bezesné pomyslel na Tebe, protože Ty jsi více než jedno- a méně než troj- -rovná. O hvězdách a potkanovi pro swandrow: Labutí píseň o Velkém vozu, o Potkanu, co sedl si na prsou. O úsměvu Andromédy, o Malém psu, co se zaběhl na jih a Blížencích, které máme v zenitu, když jsme úplně jinde. Zase jedna o opilosti, tentokráte pro tuleňe, kterého pivo promenilo v tučňáčka: Včera jsem v své opilosti poslal avi tučňáčkovi snad nebral to jak oplzlosti dostal avi do klína Dó-reversní pro Noeho1: dó-šel mi dó-slov dó-šel jsem dó-mov Vázaná pro Augustina_Šípka: Až se potkám se zlým týpkem a ten mne pošle k šípku, půjdu za Augustinem Šípkem a všichni budem v klídku Doufající pro Filipa: Ty jenž extra mok zlatavý si pil kde jsi byl? Kde jsi teď? Kdy ukážeš své holé poetovo koleno? Ukaž, že nejsi poleno! Dostaneš... ...tip.

klipeto
10. 12. 2004
Dát tip
swandrow: Kdybys zdržela se s náma déle nebyl by potkan na prsou to celé mé vzpomínání na Tebe, labuti. Nebo ne? Pět piv. No, řeknu Ti, že jsem prostě sprostě takový. Někdo rád uzený a někdo hrachový

No...pivo nebo oblíbené jídlo, říkej tomu, jak chceš...:o) ...i když...možná by mě zajímalo, co bys napsal po tom absinthu...a díky za báseň!!!

Noe1
10. 12. 2004
Dát tip
Klipeto, ty proklatý říkankáři !!!!! :-))))))))))))))) já si tipnu, jednak mi málo k-dó píše bášně, jednak je pátek. Jo, vystihls, postihls ... jen mé osobní drama jak jsem přišel o svetr nezachytils :-((((( avi Eleanor - tady jsou podrobnosti ;-)

Noe1
10. 12. 2004
Dát tip
sakra, přidal jsem ti e ... promiň

tuleň
10. 12. 2004
Dát tip
cože? já a tučňák? to jsou sousedi, ale moc se netulí... jen padají na záda, když proletí stíhačka, blbouni. JiKo: tos měl říct včera, že Klipeta miluješ, třeba bychom tě pustili sednout vedle něj... klipeto: tuleni a tučňáci furt maj něco na práci pořád pívo pijó do sebe ho lijó stojí je to love neb jsou na něj zvyklí. tip za komentáře od klopí-to, i když jsou to jen prokleté říkanky

klipeto
10. 12. 2004
Dát tip
swandrow: vyznání se z včerejšího opilce a mé (s)prostoty ;-) Sn_vojáček: po absinthu je každý veterán. nemas zac :-) Noe1: Ztratit svetr je pořád lepší než ztratit v sobě básníka. (ale zas ztratit v sobě tai-distu je lepší než ztratit svetr) tuleň: Když já mám své srdce jen a jen pro Zbyňka Fišera a jeho chlupatou číču. :-D

tuleň
10. 12. 2004
Dát tip
no jo, to řekni JiKovi :^)

JiKo
10. 12. 2004
Dát tip
Swén :(-)) - to je jako dvojtečka a zbytek smajlíku v závorce:-) Zamilovaně se dá koukat i na pivo/přes pivo na někoho (mě) :)))))

tuleň
10. 12. 2004
Dát tip
s tím dlouhým é úplně slyším Noema jak to čte - něco jako když četl včera ty kritiky

JiKo
10. 12. 2004
Dát tip
počki až to uvidí.... chce tam mít totiš "á" :-)

tuleň
10. 12. 2004
Dát tip
no jo, to je spíš problém pro tebe, já tam é nepsal... :^)

Elanor
10. 12. 2004
Dát tip
Noe: takhle vypadají všichni písmáci po čtení???

Kakuloj
10. 12. 2004
Dát tip
malý krok pro písmáka velký krok pro klipeta. :))) kam kracis klipeto? Svet nabyva a pozbyva smyslu v souzvuku urody horcice a chmele vzhledem k oddeleni volne a vazane casti nemohu jinak nez *t

díky za geniální báseň (kocovina ach jo ach jo) bez klipeta na pařbu nechoďte už nikdy připravte se na vařbu a hostinskej to mydlí bez cínu toť jasná páka pařba nemá smyslu ač hraje si i na vojáka a mámí na tré smyslů (cimrmanův absolut :o) bez noeho nebodó žádné vařby dobro dó k půlnocím a nebo do svetrů snících pod vodó žádný závar bez tuleně tolik vody kdo to viděl tolik piva na koleně vypil v noci až se styděl bez jikouše jasná věc byl by to jen kecy kec

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru