Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hodné stroje

14. 12. 2004
17
0
9262
Autor
Voloďa

Tak jsem nucen reagovat na poslední nenavistné reakci Ušedníka který mi hrozil pomstou aniž bych věděl za co. Samozřejmě dílem, jehož vážnost a kvalita shodí ten,jak říkají v mym klubu - panflet- (tipově) z vašich stolů. V tomto díle jsem použil zase svůj nový systém, jak o něm psal Noe1 v medailonu Básníka. Rýmované a nerýmované části jsou trochu jako odděleny a rýmovanou část jsem vybavil velkym tahem na tip. Protože nejsem příliš spokojený s dosavadní tipáží mého posledního díla. Takže jej po otipování tohoto povině navštivte. Děkuju. Mé nové dílo trochu zabrousilo do roviny scifi, protože hodlám být v poesii moderní a progresorní. Děkuju za přirozený tip nebo véčko taky a přidejte když tak i svůj názor na problematiku budouctnosti. Jěště bych chtěl teda dodat, že jsem použil i jedno slangové slovo (pro učitele) aby ste si nemysleli že jsem až takový andílek

      Hodné stroje

 

když se takhle z nákupu
s taškou sotva vleču
tak osvítí verše moji tvář
potem zbrocenou

 

a jako řeka toho potu
domů líně teču
však já se dočkám
až nebudu muset
odklánět ruce od těla!

 

když nebude chtít se 

(mi)

 

až práci zastanou
hodné stroje
bude doba požehnaná
moje -

 

budou za nás klykat
ve windousu myší
vystudují za nás školu vyšší
budou za nás psát
i podpisovat úkoly
aby se učitelák nezlobil

 

budou za nás karty
i kachnu troubě mastit
budou za nás vstávat
při hymně své vlasti
budou se za nás
na hororu bát
abychom se nemusili strachovat

 

budou psát za vás
průměrné básně
(jenom ten nejlepší udrží náskok)
budu to já, bude to krásné
Muž a ty stroje
po boku bok

 

přijdu takhle z nákupu
zapomněl jsem kečup
však já se dočkám
až nebudu muset
ani si něco pamatovat!


probe
21. 04. 2005
Dát tip
Ty jsi tedz progresor!

Haha - to je dobrý! (Ovšem neztratí pak lidstvo smysl úplně?) Stroj na psaní průměrných básní se jmenuje Veršotep .. . . .

Alojs
25. 01. 2005
Dát tip
Prolog je skvely a cele to zachranuje... gut! *

Shellinka
11. 01. 2005
Dát tip
umíš líp.

AAA_AAAB
10. 01. 2005
Dát tip
To Krystýn: ale to by byla škoda, kdyby Voloďa neexistoval, to by myslím pro hodně lidí co zná písmáka bylo zklamání. To Voloďa: zase si nezklamal chlape, opět pěkná blbost. A tipa bys chtěl? Jestli jo, tak přestaň psat kokotinky a napiš něco dobrýho a pak ho ode mě dostaneš. Zatím se měj ty ATRAKCE..

Voloďa
23. 12. 2004
Dát tip
STRABA: dik za tipa, takový dárek jsem si přál

STRABA
21. 12. 2004
Dát tip
budou za nás karty i kachnu troubě mastit budou za nás vstávat při hymně své vlasti budou se za nás na hororu bát abychom se nemusili strachovat Tak na to se těším jako nikdo, to budou krásný časy. Dík za takovou vizi. Tip a přeju Ti krásný vánoce Voloďo A myslím to tak vážně, jak vážné jsou Tvé veledíla!!

já si myslím, že Voloďa je jen velká sranda co si tu z nás někdo dělá... Protože taková tragická existence nemůže být skutečná... Dejme tomu, že je to seskupení několika autorů, nebo jen jeden, ale určitá skupinka lidí o tom ví, tak proto ty tipy... Jinak to vážně nevidím, ale jestli jsi skutečný (což pochybuji), pak je mi tě líto...

Aleya
16. 12. 2004
Dát tip
echm echm...klYkat? Když někdo myslí...

Dero
15. 12. 2004
Dát tip
V této souvislosti musím doporučit jednu báječnou sci-fi povídku, která se mi vpravdě vryla do paměti: S rukama v klíně (Jack Williamson) Publikována byla ve sbírce výtečných třiceti tech sci-fi Roboti a androidi Máte-li tu možnost, přečtěte si ji, mohu jen doporučit. Autor povídky vede de facto se čtyřicetiletým předstihem polemiku se současným, význačným básníkem Voloďou. A zažlutím si, když už se mi příčí posílat avíza. :o)

Dero
15. 12. 2004
Dát tip
... a za tip to stojí, ač tento pohled se s mým ani zdaleka neshoduje. :o)

Nimis
15. 12. 2004
Dát tip
Báseň budoucnosti...jsem o(c)hromena!!!***

Delahaye
15. 12. 2004
Dát tip
ale jo, proč ne :-) ta pasáž, co vypíchla romi, hezky ukazuje, jak moc je těžké udržet stylizaci, když je někdo už tak moc vypsaný .. :-))) bacha na to ... .-)

Voloďa
15. 12. 2004
Dát tip
Delahaze: noaco? že se zlepšuju a přitom mám svůj rukopis, to je snad normální! a ty to tady vypisuješ jako nějaký velky oběv místo abys dala oprávněný tip! (dik za jeho připadně zvážení) chorust: je to ještě o trošičku lepší než minule a to si dal výběr, avi

Voloďa
15. 12. 2004
Dát tip
chroust: ještě jsem chtěl bohužel dodat, že oprávněný výběr

Voloďa
15. 12. 2004
Dát tip
chroust: jenže špatný redaktor a musels toho proto nechat, každý na to nemá a vůbec.

Delahaye
15. 12. 2004
Dát tip
ale, no tak, Voloďo... :-) Divadlo - znáš ? Tak určitě víš, co to znamená, když někdo přehrává ... :-) V současnosti nejstřeženější tajemství Písmáka - Who Is Voloďa - stále odolává .... málo indicií .. :-)

makros
15. 12. 2004
Dát tip
ptákovina dostane tip :o)*

Voloďa
15. 12. 2004
Dát tip
Delahaye: v divadle sem jednou byl a přehrávali tam baletní hru Louskáček takže nevím proč bych měl nevědět co to znamená! tvá kritika je ale mimo věc a opět poňekud postrádá tip makros: díky za tip, ale označení budoucnosti bych si představoval vážnější. Měl bys zvážnět.

ysalamiri
14. 12. 2004
Dát tip
po prvním přečtení jsem si říkala, že nejspíš nejsi v pořádku a to co na mě dýchlo z prologu (komerční poezie - proboha!!) mi taky nezpříjemnilo ani neulehčilo četbu tvého dílka...napodruhé z toho mám lepší pocit :o)) zajímavé pozastavení takže tady ho máš - *

TIPPPPPPPP

Noe1
14. 12. 2004
Dát tip
Naprosto jasný tah na tip. Vidím ho tam zřetelně !!!!!! *t PS: učedníka tipově předeženeš, o tom vůbec neváhej.

Zbora
14. 12. 2004
Dát tip
Přeju hodně tipů, milý Voloďo, popsal jsi vskutku naléhavý problém a za to budeš jistě patřičně odvděčen. Popravdě řečeno, jako blbůstka by se mi to móc líbilo. Já prostě to zpracování asi nedokážu patřičně ocenit, ale Tvůj názor se mi líbí. Taky jsem lenoch a myslím, že čím méně toho budeme dělat, tím budeme šťastnější. :o) Bezpochyby. Nevíš, jestli už se pracuje na tý televizi, kterou přepínáš mrknutím oka?

znociměsta
14. 12. 2004
Dát tip
neváhám ani na okamžik - TIP naprosto progresorní báseň

už jenom pro to, že si Voloďa... t... hech, kečup sem včera jeden rozbila.... :-))

Křídlo
14. 12. 2004
Dát tip
Ze začátku jsem se příliš nechytal, poté se však dílo pekelně rozjelo, přičemž závěrečná sloka opět vyčichla. (jenom ten nejlepší udrží náskok) budu to já, bude to krásné :)) *

Voloďa
14. 12. 2004
Dát tip
Křídlo: ta závěrečná je tam schválně, aby se čtenař po té jízdě mohl trochu uklidnit pro nerušené tipování..

Jiljí
14. 12. 2004
Dát tip
hodnotím velmi kladně, i můj kamarád, který je náhodou u mě se nasmál do syta. Až jsem ho musel napomenout, že se jedná o vážnou báseň. On je tak trochu buran Voloďo, ale říkal, že se po tomhle určitě zaregistruje taky:-))))) * * *

Voloďa
14. 12. 2004
Dát tip
Alternative: nauč se číst díla ve svém celkovém celku, je to přece hlavně o strojích budouctnosti, o obchodu je to tam jenom jako příklad co budou umět.. a jako to uvolnění jak jsem psal už tomu Křidlo

Voloďa
14. 12. 2004
Dát tip
Alternative: já se ti nehcci posmívat, ale vzhledem k tomu že jsi dílo pořád nepochopil mi nic jinýho nezbývá.. tak ještě jednou pomalu - já jsem tam trefil, z díla vyplývá, že jsem zapoměl koupit kečup ikdyž to mamka říkala a né, že jsem tam netrefil.

Nicollette
14. 12. 2004
Dát tip
píše se slang ne sleng

Rowenna
14. 12. 2004
Dát tip
tah na tip. Uááááá. :-)))

Voloďa
14. 12. 2004
Dát tip
alternative: tvoje plky nestojí za hlubší reakci Nicollete: víš to jistě? Já bych to kdyžtak opravil, rád si nechám poradit se slohem. Když je to k věci. A co dílo?

papouch
14. 12. 2004
Dát tip
a4 néé, mamka ho trefila kečupem po papuli, páč se ztratil v obchoďáku a tipa ti nedám a nedám a nedám a nedám a nedám a nedám a nedám a nedám a nedám a nedám a nedám a nedám a nedám !!! I gdibis psal spisovňe takjako jááí, tak bich ti tipa nedal a nedal.

papouch
14. 12. 2004
Dát tip
Voloďo a moje plky stojí? Za tu .. jak říkáš .. hlubší erekci?

papouch
14. 12. 2004
Dát tip
jo a nenech se zblbnout od Nicolette, nepíše se ani sleng, ani slang, píše se slong

Voloďa
14. 12. 2004
Dát tip
papouch: já o tvůj tip nestojím, i kdybys ho dal, tak bych ho nepočítal

Voloďa
14. 12. 2004
Dát tip
Rowenna: Ty máš přece taky tah na tip!, ani ti je poslední dobou nechodím tak dávat, protože máš dávačů dost a mě stojí hodně času pracovat na sobě (tipáži). A dílo se ti líbilo jak? Ať mám kritiku od někoho váženyho.. Děkuju za tip (ale možná by to chtělo véčko taky)

Rowenna
14. 12. 2004
Dát tip
Hodné stroje se mi líbí, hlavně že se za nás budou bát. to jo. :-))

Nicollette
14. 12. 2004
Dát tip
jistě se píše slang dílo neni podle mého gusta, co se týče obsahu

Voloďa
14. 12. 2004
Dát tip
Nicolette: tak dik, já to jdu zpravit

Dvojlomná
14. 12. 2004
Dát tip
No...já mám takový zvyk dávat tipy všemu, co je lepší než moje poslední dílo...:o)*

Vespa
14. 12. 2004
Dát tip
Skvělé...tip Učedník nemá šanci tě dohnat!

VenusHalley
14. 12. 2004
Dát tip
budto je to FUj nebo je to FUturismus, napadá mě jesšte jedno slůvo na FU... ale to je jedno trip ti davat nebudu, mas dost:)

StvN
14. 12. 2004
Dát tip
No to bude krásný. Cha cha cha.

zuzuzu
14. 12. 2004
Dát tip
poezie! konečně někdo

romi
14. 12. 2004
Dát tip
báseň se mi líbí, myšlenka ani trochu......až za nás budou všechno dělat stroje, pak budou.....soulož....eh, dotýkat se tam, kde se liší muž? Budou za nás žít? Radovat se, když strachovat ano? Na co tu pak budem my? každopádně za zpracování típám* a nejvíc tato: budou za nás karty i kachnu troubě mastit budou za nás vstávat při hymně své vlasti budou se za nás na hororu bát abychom se nemusili strachovat

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru