Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na polních cestách

Výběr: vesuvanka, , Cannisha, dream, Vesly, Print
17. 12. 2004
18
2
10419
Autor
Zbora

Ve chvílích
kdy dech bezděčnost ztrácí
odmítám sblížení
a tužby slz nevyvracím

Ozvěny smutků
stáčím v nálevkách
hospodských odtoků
Spásy se děsím

Odstrojen z pocitu
zabíjím souznění
Na hřbetě nesu
oděrky z polních cest

Čas dávno zavál
jejich směr

2 názory

pété
23. 01. 2007
Dát tip
odstrojen z pocitu- to je super.:-)

Eilil
27. 04. 2005
Dát tip
To je skvělé, Zboro.. :o) t

Vesly
09. 04. 2005
Dát tip
Trpká až do sladka :) Líbí a moc... krásné obraty, opravdu nutí k zamyšlení a rychle sklouzávám k melancholickému snění. "Čas dávno zavál jejich směr" Tip* mé nej... a jasný Výběr

inlajn
09. 04. 2005
Dát tip
...že mi ušla nějak, mně, hyeně to písmácké téměř...je to krása.

absurd
09. 04. 2005
Dát tip
krásná

Zbora
03. 01. 2005
Dát tip
Já plísničky neposlouchám :o) To je přežitek :o) Největší mentální hloubku a umělecký zážitek najdeš, když cinkáš pět hodin v pravidelných intervalech hliníkovou lžičkou na vypitou litrovku od vodky. :o) Nosim kulicha. :o)

tak kulicha .... si musíš furt něco vymejšlet, co? :-)) Si keckááááááá nevěřím Ti ani půlku slova tak... :-)) hech, to mi zase evokovalo.... jednou na jedné nejmenované chatě, s nejmenovanýma lidičkama v nejmenovaném kraji... seděla na zemi jedna holka (a nebyla sem to já), měla zapíchlé vidličky vod špaget ve vlasech a lžičkama tloukla o sebe a zpívala si u toho šly tři opice... :-)) hech, ale se mě neptej, proč tam seděla a co bylo předtím.... ne proto, že bych to nevěděla, ale prostě.... něco se ventilovat nemůže.... :-)

Zbora
03. 01. 2005
Dát tip
Chápu. ventily utažené včerejší srdce se dme osudem zpřerážené o jedech nemluvme :o))))

krásně jsi to vystihl, lépe bych to neuměla... tys tam byl? :-)

Zbora
03. 01. 2005
Dát tip
Jasan, většinu času se doma vznášim asitak 23 cm nad podlahou a imaginárně vymetám všechny kalby v okruhu 355 km :o)

to bylo asik... počkej, to musím spočítat... cca před 7-mi lety... :-))) na něco se hold zapomenout nedá... :-))

Zbora
03. 01. 2005
Dát tip
Docela??????????????????????? :o) Na pokleslé zábavové regionální kapely se chodíš opíjet? No to je mi úroveň. Byla nějaká pořádná bitka? Reflexy mě nikdy moc nebraly. Jenom ta ruská národní se mi od nich líbila. Hrajou jí ešče? Ale vždycky jsem byl hotovej z Akcentů. Škoda, že už to chlapci zabalili.

Jasně, sem Ti nechtěla lichotit až moc, by sis vo sobě moc myslel... :-)) Nechodím se opíjet, já takovou zábavu nemusím, ale byla sem pozvaná, slíbila sem to a tak sem musela.... :-) Sluneční a eště jedna je docela známá aj poslechově dobrá... navíc zpívaj i převzatý věci a zpěvák je docela dost dobrej.... :-)

Zbora
03. 01. 2005
Dát tip
Reflexy jsem neslyšel určitě víc jak 10 let. Melancholie. Lichoť, nelichoť, si stejně myslim, že jsem nejlepčí a nejhesčí a moc :o)

namyšlené to je... :-)) Ti srazím brzy asik buřinku tentononcu... :-)) No, vidíš jaké máš mezery? .-) Já asik taky nee.... ale docela se od nich dvě písničky hrály... ovšem, jestli posloucháš dechuli, tak Tě to minulo.. :-)

-kdy dech bezděčnost ztrácí - t.

no, kytka bojovnice... :-)) ne, jsem mírumilovná, bych se neodvážila.. :-)) no, to je dobře, že ne na tučný... :-)) jak bylo na čtení? :-)) si docela fešný... :-)) Reflexy... :-))

Zbora
29. 12. 2004
Dát tip
Co je to za kytičku...s pěstičkama? Sádlo moc nemusim...nejsem na tučný. Co Tě tam kulturnilo?

Petr_Pan
29. 12. 2004
Dát tip
Líbí se mi první strofa .. :-)

Normálně... se mi několikrát stalo, že sem napsala něco a vono se to nezobrazilo a to i tady u Tebe.... fňuk... takže asik toto: hech, já nemusím být v žádném příbuzenském poměru.. vono to tak nějak vyznělo, ale je fakt, že to tak nějak vycítím, nooo.... sem hold dobrááá...(trocha lichocení mi neuškodí,že? ) mno, jak překytkováno? Tě náhodou šetřím bys nemusel sedět jenom na kytce... :-)) by se z Tebe moh stát taky vegetarián... :-))

Zbora
23. 12. 2004
Dát tip
Ó nejmocnější bohyně. Jak jsi velká :o) Vegetariána ze mě asi neuděláš, na to moc rád papám...a řízečky z cukety nejsou zrovna ňam ňam. Sem myslel, že si dáváš vánoční antipísmáckou siestičku...a Ono to tady vysedává, jakoby se nechumelilo. Jak bylo ve Fryštáku? Při jaké příležitosti jsi tam zapouštěla kořínky?

hech, velká tak akorát, abych až Tě uvidím Ti za ty tvoje špásoviny vrazila pěstičku do obličejíčku... :-)) Mno, tak to su rád, že jsi na maso... hech... a sado? :-))) Nevysedávám prosím enem sem sem nakoukla, páč tu se žení šici čertiska.... :-)) Mno, bylo dobře.... mno při příležitosti kulturního vybití... :-))

Lotoska
21. 12. 2004
Dát tip
*

Zbora
20. 12. 2004
Dát tip
Kristepane, alte, snad ani nechci vědět co je to za školu, anebo jo, abych věděl čemu se vyhnout. :o) Kytko, depak přežvýkavec, bodavý hmyz. Nejseš náhodou sleeping viď, ta mě ráda oslovovala drahoušku...když se jí něco nelíbilo...bane, vím, že jsi bába jedová, která se vždy při ouplňku mění na kouzelnou květinku a láká mládence do bažin. O kouzlech se tady na Písmákovi moc nezmiňuj...jsme realistický server...to si nech do chatrče. :o)

Zbora
20. 12. 2004
Dát tip
Taky jsem kdysi navštěvoval podobný ústav, ale že by jsme měli předmět anal-ismus si nepamatuju. :o) Tak mě napadá, co vlastně dělá anal-itik?

moc dobrá a souhlas

hech, překytkováno? hmmm, tak já za to nemůžu, že seš na kytky, jestli nejsi nějakej přežvýkavec... :-)) Drahoušku, já mám spoustu schopností, to nešlo přehlédnout... narážka byla víc než jasná... :-)) no, pod jedno dílko by to nešlo, páč u každého se bavíme o úplně něčem jiném, takže by to ztratilo ono kouzlo, jak jsi psal... :-))

ysalamiri, jak psal Zbora, každému se hold líbí něco jiného, že? :-))

a2a2a
18. 12. 2004
Dát tip
Já nebudu psát něco chytrého, protože si na to troufám čím dál méně. Báseň se mi líbí, protože ji rozumím, druhá a třetí sloka jsou obzvláště zdařilé, ale i jako celek je to kompaktní - tip

Zbora
18. 12. 2004
Dát tip
a2a2a: díky za přečtení. alt: hmm, to je určitě důvod k zamyšlení do budoucna, dík.

Zbora
18. 12. 2004
Dát tip
Ano soudržko učitelko.

Zbora
18. 12. 2004
Dát tip
Alte, podívej se o tři okénka výše, kdybys, jako každý správný analfabet, četl písmenko po písmenku, určitě bys tam něco vcelku podobného objevil, ale Ty ne, hltat celá slova, na to tě užije :o)) Čest ptáci!

Zbora
18. 12. 2004
Dát tip
Cože? Ty chceš bejt anal tfabet? To je nějakej latinskej výraz pro ono místo? Alte, alte, máš podivné choutky.

vesuvanka
17. 12. 2004
Dát tip
a tužby slz nevyvracím ... zaujala mě celá, je moc pěkná... TIP a V

ysalamiri
17. 12. 2004
Dát tip
jo, pěkná... *

ach..... smutná, podzimně zimně melancholická.... povedla se Ti..! jen tu druhou bych tam mít nemusela.. t

Zbora
17. 12. 2004
Dát tip
vesu a ysalamiri, děkuju za návštěvu. kytko, taky dík, no ona by tam vlastně ani být nemusela, nemá žádný rozvíjející potenciál, to máš pravdu, ale když už jsem jí tam napsal, tak jí tam nechám. Rozhodl jsem se, že nebudu do už vložených dílek zasahovat.

Tchenda
17. 12. 2004
Dát tip
to je velmi příjemná záležitost. ač na jednu stranu smutná, duši potěšující :o)

auuu, to bolelo..... dobře, já Ti neříkala, že ju máš mazat..... rozhodnutí chválím

Zbora
17. 12. 2004
Dát tip
Tchendo, jsem rád, že to takhle cítíš. Kytko co Tě bolí? Ty sis zase něco někam skřípla? Pofoukám: fůůůůk Už je to lepčí?

No, ten úsečný tón vod Tebe, no.... ale když foukáš, tak je to o moc lepčejší.... :-))

Evička
17. 12. 2004
Dát tip
tak nějak ... na polních cestách pak *

Zbora
17. 12. 2004
Dát tip
Evičko, díky. Kytko, já pořád řikám, že musíš být v nějakém příbuzenském vztahu buď se Sibilou, nebo Libuší. Ze strojopisu rozpoznat skryté emoce odesílatele, to jen tak někdo neumí :o)) Hele, proč si zase povídáme pod pěti dílama, a pod každym v úplně jinym tónu? Chtěl jsem navrhnout aby jsme to sloučili pod jedno, ale to by zas ztratilo to kouzlo, že? Už tady sedim čtyři hodiny, a ještě jsem nepřečet jediné dílko, protože mam prostě v avízech PŘEKYTKOVÁNO.

ysalamiri
17. 12. 2004
Dát tip
já bych snad ještě dodala k té druhé sloce, že ta se mi teda líbí nejvíc...takže tak

Zbora
17. 12. 2004
Dát tip
Vše je relativní :o))

Markel
17. 12. 2004
Dát tip
Líbí moc - T

Odstrojen z pocitu je krásný slowní spojení..* ..V

Zbora
17. 12. 2004
Dát tip
Markel, poděkování za navštívení. :o) Wětře, Ty ses stal redaktorem? Tak to hodně konstruktivismu v kritikách přeju :o)) a taky dík.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru