Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Né,

17. 12. 2004
8
0
8060
Autor
Voloďa

Tuto báseň jsem napsal, abych vyjádřil, mírnou radost, že jsem už v půl cesty k slávě. Abych to zkapituloval: +Mám v dnešní málo navštěvované (na písmáku) době, celkem hodně tipáž. +Mám klub kde se sdružili mí fanoušci, z nich mnohé považuju za skoroby jako přítele + Mám následovníky kteří ale nedosahují mých kvalit a o kterých bude Mé příští dílo + A proběhne první veřejn čtení mých vážných básní takže první vyrazný úspěch i źa hranicí Písmáku na sebe nenechal moc čekat (není divů) Takže toto dílo berte zároveň jako pozvánku do nějaké Týnecké kavárny v pondělí v 19 hodin. Báseň věnuju sobě (a trošku Noe1 - ktery se čtení ujal)

Né,

 

nezvnikl jsem v líhni talentů

svým básním já musel přidat něco navíc..

 

najít ty správná slova

i kdyby pod balvany těžkýma byly

nebo v hnoji křivolakém

 

Né,

 

já nikdy nedostal nic zadarmo

(nebo se slevou)

a poslal jsem nejedno avi

a nečekal pasívně jak někdo

kolik dostane za tu

(v jeho případě) slátaninu

s rukami po kapsách

 

Né,

 

já nikdy ani trošku nepřibrzdnu

na té dálnici z mámy ku slávě

ať jméno mé

bude se promítat na měsíc

 

(při špatném počasí

v kině)

 


probe
21. 04. 2005
Dát tip
Ano, ano, žádné vulgární provolávání a hvízdání, vždyť mne to i v té Opeře vždy rozruší- odkud se u nás, respektive u Vás- tak klidného národa takové zvyky vzaly?! Každé dílo je závislé na marketingu- dobré jako špatné. A je to jen jeho zásluha, jak se to které dílo ujme.

alter__Nick
01. 02. 2005
Dát tip
nečetlo jsem to, ale tip

Vejmel
28. 01. 2005
Dát tip
Tebe by jich asi moc neobtěžovalo, Voloďo. Tobě by spíš přišel někdo rozbít rypák. (I když pochybuju, že za to vůbec komu stojíš). A omlouvám se za to výrazivo... jsem dnes poněkud napružen:-)

Voloďa
18. 01. 2005
Dát tip
Kontakt na mně samořzejmě je, ale zatím si ho nechám pro sebe, chápej, nechci aby jste mě přespříliš obtěžovaly, chci si chránit své soukromí.

Ničeho nelituju víc, než že jsem se o tom čtení v Týnské nedozvěděla zavčas... Vol´oďo, to není možný, že by jsi toto psal jen tak... To je skoro neuvěřitelný. Je na Tebe nějaký kontakt,nejlépe adresa? Myslím, že návštěva Bondyho oproti Tobě bude slabým odvarem... Ja priglasaju Tebja v gosti.

Voloďa
12. 01. 2005
Dát tip
dismorphia: děkuju, konečně konstruktivní kritik, i když uznávám, že jsem toto dílo mohl napsat s větším tahem na tip, i když jsem ho jako moc tipované neplánoval.. je jenom oslavní a pozvánka, ale těm nad tebou to nemá cenu vysvětlovat. Hned to opravím, protože máš trochu pravdu

dismorphia
12. 01. 2005
Dát tip
ano, těm nade mnou nemá cenu cokoliv.. :)

Vejmel
11. 01. 2005
Dát tip
Teď mám toho dost... Voloďo, možná jsem nevzdělaný hloupý valašský autor z "konce cesty" s malým počtem tipů, ale jedno vím "na beton": To jak se chováš ke svým oponentům přesahuje všechny meze, jsi takový maličký führer, který každému říká, co má dělat a jak. Opravdu se považuješ za tak geniálního autora? Nebo trpíš spíš nějakou psychickou poruchou a tvůj blud (že jsi dobrý autor) tě už zcela ovládl a pohltil. Měl by ses nad sebou zamyslet (což od tebe ani nečekám) nebo zůstaneš jen ty, tvé obrovské ego a Učedník sami. Už se těším, co na tohle napíšeš. P.S A je ti doufám jasné, že při tom veřejném čtení se budou lidé akorát válet smíchy po zemi. P. P. S Stojíme pevně za linií vytyčenou Kristýnem_Pravdou a Silvitou.

Vejmel: mně si nepobavil. Nepochopils.

Dík za podporu... Já si už ale nemyslí, že je voloĎa skutečný, docpěl jsem k závěru, že si z nás někdoi dělá srandu... Takový (domysli jsi sprosté slovo) podle mě nemůže existovat. Je absurdní aby byl někdo TAK zahleděný do sebe a TAK netaktní vůči jiným... PS: Ale jestli existuje tak je mi ho v podstatě líto...

dismorphia
11. 01. 2005
Dát tip
nepřibzdnu? snad nepřibrzdnu né? :)

Shellinka
11. 01. 2005
Dát tip
hnůj křivolaký. :))) nějak ti to slábne nicméně...

AAA_AAAB
10. 01. 2005
Dát tip
Voloďo, kdyby tam dole vlevo bylo nějaký políčkošit, tak bych ho v klidu zaškrkl, ale ono tam není, takže to shrneme jedním slovem: NÉ!!!!!!

Rowenna
29. 12. 2004
Dát tip
:-))))))))))))

Kačírek
25. 12. 2004
Dát tip
:o) tak tohle je brutální, myslim, že to s tou parodií už trochu přeháníš ...

Silvita
20. 12. 2004
Dát tip
..... a přemýšlel si co je a co není dobrá literatura....?

Silvita
20. 12. 2004
Dát tip
Kristýn: jsem s tebou.....

silvita:díky, taky ti to tady připadá jako mezi ___ :-) Učedník: Jen si tupě zkopíroval to co jsem napsal... Takže žádná slovní zásoba? Podívej já do nikoho nejedu, jedině do tebe a volodi protože na vás na oba mám svůj názor, tedy obzvláště na voloďu, ale v poslední době i na tebe, jedno neřešit... Nikdo jiný na písmáku mi vůbec nevadí a nikomu se narozdíl od něj neposmívám... Proto tedy si rozmysli co píšeš... Myslím, že mi dva jsme si už svoje vyříkali ne? A jestli ti nepříjde že voloďa se chová jako debil, tak klidně¨, ale mě jo a mám plné právo svůj názor na něj říci...

Voloďa
20. 12. 2004
Dát tip
tak se vy dve hrdličky do sebe zamilujte a jděte si číst míň talentované autory, nebo prostě jinam kde vás to oslovilo krsytín: pokud jsem teda jedinný kdo ti na písmáku vadí, je lehký se mým básním vyhnout Učedník: dik, ona je naštestí jen jeden ze tří co se ke mě chovají na písmáku neuctivě, držím ti palce, v boji s hloupým alkoholem.

Jen jsem napsal kritiku, když o ní stojíš.... A dále jsem se pak jen zastával svého názoru... Jinak možná jsi chtěl napsat, víc talentovaných aoutorů... Jo já to znám překlepy jsou svině...

Voloďa
20. 12. 2004
Dát tip
krysínt: o kritiku jo, ale ty tu soudíš jakoby spíš mou osobu, ále.. ani nemělo cenu zareagovat už to neudělam

Voloďa: ti dva jsou určitě nemravní milenci, vzájemně si dávají tipy a nadávají stejným lidem. Proti alkoholu budu varovt dál, i když mi nadávají někteří spiťárové do čuráků.

Voloďa: nepsal jsem ti to do kritiky autora z důvodu čistě taktního, jelikož potom by to strašilo přímo v kritice aoutora, což by pro tebe mohlo být nepříjemné... Jinak samozřejmě svůj názor nikomu nevnucuji, jen ho sděluji... Učedník: Hádat se o mém soukromém ži votě, i když o něm nevíš a nemůžeš vědět, mi příde docela pod úrovní... Samozřejmě se mýlíš, Silvitu neznám, nebo o tom nevím, a to že jsme oba ze Slezska a z Opavy, je pouze shoda okolností, že máme podobný názor není zase taková náhoda, nedivil bych se kdyby jej měla většina lidí... Tedy tvá argumentace opět velice slabá a nepřesvědčivá, vesměs spočíva v tom že okopíruješ část mojí aktuální reakce, a zkusíš vyplodit něco, což je většinou absolutně mimo mísu... Nicméně děkuji za snahu rozčílit mne, velice jsem se u toho pobavil a zasmál, za to díky. :-)

Noe1
19. 12. 2004
Dát tip
Voloďo. Bravo. Tahle bude důstojným závěrem našeho čtení. Rozdávat nic nebudu, leda ... teď mne napadlo lístečky s tvoji adresou tvé auorské stránky. Aby se ti ještě zvýšila návštěvnost a tipáž. Žíně, díky za nápad.

kRYSTÝNE rád bych ti něco řekl.... Jsi jen NAMYŠLENÉ dítě, vůbec nepíšeš tak dobře jak si myslíš, nejsi schopen NADHLEDU, naprosto nevíš co je slušnost a takt, jsi ubožák, který se vysmívá ostatním přičemž sám si mnohdy mnohem horší než ti jemž se vysmýváš.Navíc tvá argumentace je velive často DEMAGOGICKÁ, netušíš jak se chovat v situaci kdy je ohroženo tvé ubohé ego zamindrákovaného nic, pak jediné na co se zmůžeš je trapné vysmívání se jiným, ale pak působíš velice komicky a slabě... MÁŠ CHOROBNOUTENDENCI POUČOVAT DRUHÉ, BYL BYS DOBRÝM BOLŠEVIKEM, FAŠISTOU ČI VŮDCEM SEKTY. POUVAŽUJ O ZMĚNĚ PŮSOBIŠTĚ. PÍSMÁK PRO TEBE NENÍ VHODNÉ HŘIŠTĚ, CHUDINKO.

Silvita
19. 12. 2004
Dát tip
Učedník : si myslíš, že tvůj slovník každého nadchne co? víš vůbec o čem píšeš? no pochybuju.... a respekt ti nic neříká? Kristýn má stejný právo říct svůj názor jako ty...takže...mlčíme jo?

Silvita: příště avi prosím. Jsem rád, že mi nebereš právo říct, co si myslím. S Kristýnem jsme se nestřetli poprvé - a jestli si všimneš, jsou to převážně jeho slova. A pokud hovoříš o respektu, je to vždy on, kdo začne urážet a znevažovat autory. Takové arogantní chytrolíny nemůžu vystát. Tak promiň jestli jsem se tě dotkl. Ale chápu, jsi ze Slezska, musíš krajana bránit.

čtenářka
18. 12. 2004
Dát tip
chi chi, to je legrační:-))) (nebo je to vážně?) A stím čtením jako fakt? Asi se půjdu podívat:-)))*

Clue
18. 12. 2004
Dát tip
Morphy je x-krát lepší než ty, ale ho šlechtí skromnost, což se u tebe říct nedá.. a já s Morphym souhlasím... ...však se podívej kolik máš tipu...že by to nebyl ten Voloda,co známe?

Voloďa
18. 12. 2004
Dát tip
Clue, ještě jakoby naposled i pro tebe pomalejšího, když budou ty vánoce tak ještě jednou zkusim vysvětlit. -Nelíbilo se mi, že Morphy nazval me čtenáře zvířaty, to je všechno. A co se tyká tipů, tak jak jsem psal, tady nejsou nejdůležitejší jako jindy. Je to báseň pozváneční a mírně oslavná, jak jsem uvedl. Krom toho, kdyby se mi svou horší tipáží nehodila do sbírky tak ji klidně smažu, jak už jsem to udělal se dvěma díly. A závěrem ti chci říct, ano jsem to já ten Voloďa, kterého narozdil od tebe všichni znají. Skromnost je vymluva chudých,.

Volďo rád bych ti něco řekl.... Jsi jen rozčílené dítě, vůbec nepíšeš tak dobře jak si myslíš, seš zbytečně namyšlený, nejsi schopen odpovídat na negativní kritiky, naprosto nevíš co je slušnost a takt, jsi ubožák, který se vysmívá ostatním přičemž sám si mnohdy mnohem horší než ti jemž se vysmýváš, jde ti o tipy, tedy řekl bych materialistické dítko? Navíc tvá argumentace je velive často chapá a nevírazná, netušíš jak se chovat v situaci kdy je ohroženo tvé ubohé ego zamindrákovaného nic, pak jediné na co se zmůžeš je trapné vysmívání se jiným, ale pak působíš velice komicky a slabě...

Feanor
18. 12. 2004
Dát tip
Ach ano, jak se čistě objektivně zdá, konec světa se blíží: Čtenáři se mění ve zvířata a autoři ve voly.

Delahaye
18. 12. 2004
Dát tip
ještě , že jsi nám tu nepřibzdnul, Voloďo ... :-)) to by bylo pak horší, než na louce se skotem .... (teď jsem si teprve všimnul toho Karla Jarolíma....další dílek do skládanky .. :-) )

pozorovatel
17. 12. 2004
Dát tip
ho, hó zdařile zdařilé

Zbora
17. 12. 2004
Dát tip
Už jsem se skoro lekl, že se v kavárně umělecky odhalíš. K díku: :o))))))

Voloďa
17. 12. 2004
Dát tip
děkuju za první tři kritiky, ale zapoměli ste na to zašktrtnout to políčko tak trochu vlevěji dole. Ale když mám dneska tu sváteční náladu tak nebudu na tipech tak bazirovat chroust: každý skvělý autor kolem sebe udelá něco jak humbuk, protože se lidi zajímají o tu kvalitu

ysalamiri
17. 12. 2004
Dát tip
no...ehm...já už nevím, co k tobě a tvé tvorbě dodat :o))))))))))))

Voloďa
17. 12. 2004
Dát tip
ysalamiri: tip

dadik
17. 12. 2004
Dát tip
a není to škoda, že si to nepřečteš v Týnské sám?? já bych t tomu nikdy nesvolila.... tipa dlja těbja

pozorovatel
17. 12. 2004
Dát tip
jednou svým dětem budu vyprávět o záčátcích mistra Volodi

Morphy
17. 12. 2004
Dát tip
Neboj se o tipy, začnou je trousit i s moudrostmi, jako stádo ovcí na horské louce bobky!

Žíně
17. 12. 2004
Dát tip
Tak Noe bude v pondělí číst tvoje dílo? Gratuluju, ale to bude mít jen poloviční vyznění, protože mnoho tvých děl získává na své 100%ní kvalitě jen když jsou v psané formě se všemi tvými gramatickými zvláštnostmi, výjimkami a originalitami, včetně prologů. Být tebou, tak zatlačím na Noeho, ať ta tvá díla vytiskne v originální podobě a při čtení rozdá obecenstvu. Jen tak se můžeš dočkati naprostého úspěchu. Bez toho mu to nepovoluj(nikoliv rozkaz, ale rada) :-)))

Příjdeš mi až trochu moc "tipuchtivý" a "namyšlený" sláva často leze lidem na mozek... Navíc mě tvoje díla moc neoslovují, možná je to právě proto :-) Přeji mnohjo zdaru v budoucí kariéře

Voloďa
17. 12. 2004
Dát tip
Morphy: nezáviď mi čenáře, nikdo tě nezná a nebuď neuctivý, sám jsi ovce nejnudnější po ktré ostatní ovce přešlapují Žíně: no ale já už jsem mu to dovolil a nechce se mi to najdnou zakazovat.. dadik: díky, no já bych měl asi trošku tremu, nejsem na to zvyklí, až budu starší.

Namyšlenost sama že?

Voloďa
17. 12. 2004
Dát tip
Krystín: musíš číst taky vyjadření pod dílem, jasně tam píšu, že u tohoto díla na tipech nebaziruju. Ale děkuju za přání, snad to výde

Já ti to přeji ať ti to výjde... Ale nejde jen o tohle dílo... Navíc právě proto že jsem četl pod dílem mi příjdeš tipuchtivý, což už nevíš co jsi psal? No nic, ale fakt nebyl bys první kdo by dojel na "slávu" je lepší být sebekritický, je to jako motor, který tě žene dál a dál, než tvrdit, jak seš dobrej, což já si mimochodem nemyslím, a vysmívat se ostatním.... Ale přesto všechno ti přeju ať to dotáhneš co nejdál... Zatím

:-)) Píšeš: Žíně: no ale já už jsem mu to dovolil a nechce se mi to najdnou zakazovat.. :-)) Když něco chceš, tak nezakazuj, ale žádej.:-)) Škoda, že nebudu moci přijít. Hlasitě bych volal bravo, tleskal, hvízdal, dupal a i jinak projevoval své nadšení.

Voloďa
17. 12. 2004
Dát tip
Vykradač: a proč, Noe je tady jedno z mála dobrých lidí (normálních) já mu to zakazovat určitě nebudu, a vůbec je to moje věc Jenže tam žádné hvízdění a pokřikovanání nebude, tím by tratily vážnost mé vážné básně.

Silvita
17. 12. 2004
Dát tip
víš, Voloda....ja možná neumím psát jako ty, nemám žádnej fanclub jako ty, nejsem tak tipuchtivá (Dík Kristýne, vyjádřils to skvěle), a ani nemám žádný veřejný čtení, ale nemyslím si, že bych byla něco mín....a víš co jsem nedávno četla na jednom serveru: "Ti, jenž neumí psát, hlasitě mluví, jak je dílo skvělé, až nakonec své čtenáře přesvědčí" ....a to já nemám zapotřebí Kristýn: .....vidíš, ten "talent" neumí odpovídat na "pravdu" = na špatný reakce.

Morphy
17. 12. 2004
Dát tip
Proč myslíš, že jsem neuctiví? Viděl jsi louku, když to stádo odejde?

Clue
17. 12. 2004
Dát tip
Morphy: nezáviď mi čenáře, nikdo tě nezná a nebuď neuctivý, sám jsi ovce nejnudnější po ktré ostatní ovce přešlapují co si o sobě vlastně myslíš??

Voloďa
17. 12. 2004
Dát tip
clue: tak se podívej co morphy napsal o mích čtenářích a pak mluv, je k nim neuctivý a nazval je ovecmi!!

Morphy
17. 12. 2004
Dát tip
Naopak! Zde se vyskytují výhradně moudré bytosti ze kterých moudro prýští, jaks to vlastně pochopil?

Voloďa
17. 12. 2004
Dát tip
morphy: jdi mi k šípku, a příště urážej do ovcí své čtenáře (všechny zhruba 4)

Friday
17. 12. 2004
Dát tip
psst! už jsi trochu moc očividnej..

Nicollette
17. 12. 2004
Dát tip
ty vogo, máš větší návštěvnost než já - jak to děláš..?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru