Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stromy

Výběr: Javert
28. 10. 2000
1
0
3083
Autor
maty

Stromy

Stromy jsou přátelé dětství Mou chůvou byla Stará sehnutá jabloň Jediným výskokem přenesla mě Do zeleného světa Do země snění a pohody Chtěla jsem se stát malířkou stromů Nebo čistotou Podobat se jasné zeleni
maty
30. 11. 2000
Dát tip
JiKo,hrozně moc díky za kritiku,to je to,co potřebuje ten,kdo sem vkládá svou tvorbu a není si jist,zda se dá číst někým jiným a zda někdo porozumí...kritikou se učím...každý neumí vyhmátnout nedostatky a problémy,pomoci,poučit.Rozumíš tomu,přeji ti výdrž a za sebe prosím,pomoz mi! ..jako dospělé dítě jsem lezla na stromy,hleděla do zelených korun až k závrati,ta jasná zeleň mě naplňovala sílou a představou čistoty... Mám odkaz na tebe,budu mít možnost nějakou menší finanční pomoc Písmákovi zaslat tak v březnu 2001,existuje nějaké konto,osoba,rada starších, kde by se to dalo poslat?

JiKo
30. 11. 2000
Dát tip
maty snad jedině viz Merleho auditorium Oldo ty hříšníče, ale pomale to budu uzavírat. Příští rok zase bude nějaká sbírka ať už na cokoliv, nicméně nepíšu to jako přemlouvání ale jen jako odpověď ! PS: písmáci např z minulé sbírky sponzorují Nosála v Ostravské Zoo, teď se sbíralo na Oldu coby pojmoc na provoz serveru a příště kdo ví.. až někoho něco napadne, teď se dost uvažuje o vydání Písmáka na papíru, sleduj auditoria PS2: jsem amatér jako ty /co se týče kritik/

JiKo
30. 11. 2000
Dát tip
krytik .. už sem z toho Lyryka blbej :-))

JiKo
30. 11. 2000
Dát tip
double magor KRITIK !!!! sory za tu spoušť

JiKo
29. 11. 2000
Dát tip
Forma: Trochu mě ruší velká písmena na začátku řádků, lze hůř podchytit rytmus a souvislost veršů k sobě/při recitaci z oleje by to asi dopadlo zle/. Obsah: Dobrá lyrika. Vyjádřit poctu stromům mě osobně ještě nenapadlo :-) Stromy jsou pro tebe symbol čistoty?

White
02. 11. 2000
Dát tip
Člověka to navrací zpátky na strom, do dětsví a ještě teď mě bolí odřená kolena a vidím svoje zaplátované kalhoty. Je to čisté a krásné a přesně takové je dětství, když se ovšem povede.

Miroslawek
01. 11. 2000
Dát tip
milé ... takové příjemné a čisté ... docela dobré Javert: hmm, zajímavé je, co bych musel napsat já, aby se to dostalo do Výběru. Věříš Javerte, že jsem neměl nikdy to "štěstí"? ;o))) Zhrzeně pláču.

Javert
01. 11. 2000
Dát tip
Šílená: To nejsou ty touhy, o kterých mluvím... čistotou podobat se jasné zeleni, to je skoro nesplnitelné. :-) Miroslawek: Na tebe jsou kladeny nesmírné nároky, pochopitelně. :-) Zřejmě na mě ještě nemáš bankovní spojení, že?

Šílená
01. 11. 2000
Dát tip
ale malířkou stromů by se stát mohla:o)! a o to druhé bychom se měli snašit všichni znovu každý den... Míííwoooo nebuuuuuuul...my tě máme ládi i bez výběrů a podobných sarapetiček...si náš - Háre!!!

Javert
28. 10. 2000
Dát tip
Výtečný vstup. V té krátké reminiscenci bez zbytečných slov je podstatné především to, co napsané není, totiž probuzení do dospělosti, zanechání křehkých snů kdesi, kam na ně nikdo nedosáhne. Dětské touhy, které zůstaly nesplněny, protože ani splněny být nemohly, a přece po nich nezůstala jizva zklamání.

Šílená
28. 10. 2000
Dát tip
líbíš - tématem i citlivým zpracováním...jen snad...Stromy jsou přátelé nejen dětství... A Javerte...dětské touhy jsou často splnitelné!:o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru