Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Autor u tohoto díla stojí o hlubší kritiku

23. 12. 2004
3
0
22446
Autor
papouch

Rozšiřuje se tu nešvar zatrhnout
"Autor u tohoto díla stojí o hlubší kritiku"
u každé slaboduché krávoviny. Prosímvás - toto okýnko znamená, že chcete skutečně okritizovat dílko, na kterém vám záleží a se kterým jste si dali práci!
Vyžadovat hlubší kritiku na příšernost typu

"Znám já jeden les
neštěkne tam ani pes
a v dáli hučí jez
Nevím co mám dělati
půjdu já tam běhati"
a pod.
(toto jsem si z fleku vymyslel a je to řekl bych ještě o úroveň vyšší, než některá díla tady žádající hlubší kritiku :)

je nezodpovědnost a mrhání času redaktorů (těch, kteří tuto funkci berou poctivě)
Než zaškrtnete jakékoliv okýnko, dobře si to prosím rozmyslete!!!
Děkuji.


gabio
18. 03. 2005
Dát tip
hej, Danny: dík moc za avi, desne rozesmalo...:) Papouch: premyslela jsem nad tim...skutecne u vetsiny svych del zadam hlubsi kritiku... Zmenim to. Diky za upozorneni:)

John_Ceder
28. 02. 2005
Dát tip
mě to vyhovuje pokud u špatného díla je uvedeno, že autor stojí u hlubší kritiku..aspoň si můžu ulevit.. chápu tvůj problém..

kramny
23. 02. 2005
Dát tip
Za sebe mohu sděliti, že souhlasím se Zbyhoněm... Prostě když to zaškrtnu, jsem připraven čelit drsné kritice, ale asi máš pravdu, že to holt zaškrtává každý. Tvůj pterodaktyl...

Not_und_Tod
01. 02. 2005
Dát tip
snad sem tě nenaštval! Typ! To abys odpustil! Hele. Když sem ti dal tip, tak ty mi ho dáš taky, že? Prosím prosím! Něco za něco!

slonovina2
27. 01. 2005
Dát tip
"Znám já jeden les neštěkne tam ani pes a v dáli hučí jez Nevím co mám dělati půjdu já tam běhati" je super tip....děkuji... k tématu..nechápu ho

No, taky se mi zdá...já si ale díla ke čtení takhle nevybírám, tak mě to zas tak moc netrápí... sama skoro vždycky zatrhávám, že o hlubší nestojím a ještě to zdůrazňuji v prologu a stejně mám pocit, že jen málokdo si toho vůbec všimne...


podezdívka
13. 01. 2005
Dát tip
To o tom lese je dobrý.Chtěl jsem to počastovat hlubší kritikou, ale hloubkoměr ukazuje malé hodnoty kritiky, tak ji neposílám. Doma mám 2 andulky (papoušek vlnkovaný) - jen tak na okraj ;-)

Jiri88
13. 01. 2005
Dát tip
jj pravda nac plytvat na naky blitky.

Prokletí
04. 01. 2005
Dát tip
sqjwlá báseň o lese ;o) m.

Zbyhoň
31. 12. 2004
Dát tip
V diskusi se už moc neorientuju, tak k tématu samotnému: Já myslím, že redaktoři by měli být natolik fundovaní, by poznali, které dílo stojí za hlubší kritiku. A já to zaškrtávací políčko beru tak, jak je popsáno - zaškrtnu-li ho, říkám tím, že jsem připraven nechat se případně i řádně sepsout.

Proč jsem dostal avi od tenose, a proč tu není uveden?

Dero
27. 12. 2004
Dát tip
tenos psal věci, které se nelíbily Lyrykovi (viz dnešní jeho diskuze) ...

Ach tak...

papouch
27. 12. 2004
Dát tip
:-(((((( je mi z toho všeho smutno

Delahaye
26. 12. 2004
Dát tip
Dero, broučku : blábol, který mi vysvětluje úplně něco jiného, než o čem jsem mluvil já. Tady tak často častý jev. A já postupně sleduji, že Ty jsi příslovečný vlk v beránčím rouše. :-) BTW : Pokud budeš tak laskav, copak jsem měl špatně ve své anglické větě ? Abys nedopadl jako Pišta, když se mě posledně pokoušel nachytat ... :-)

Delahaye
26. 12. 2004
Dát tip
...pokud narážíš na "I´m" , tak to je schválně .... .-) Ale věřit nemusíš, of course .. :-))

Dero
26. 12. 2004
Dát tip
No, spíše bych řekl, že co nechceš slyšet, neslyšíš, ale budiž. Jen jsem vysvětloval, proč to ptákovina v žádném případě není (a o tom jsi mluvil především). Jistěže jsem narážel na "I'm" ... schválně neschválně, je to špatně.

Delahaye
26. 12. 2004
Dát tip
Dero, vážně by Ti prospělo více naslouchat, nežli poučovat. Věř mi, já se o to ze všech sil snažím také. :-) A to englisky mělo znít schválně jako massa Bob - i když pochybuju, že by Ti kontext něco napověděl. :-) Takže : nesnaž se vykládat Papouchovo psaní k obrazu svému. Dopadá to tristně, fakt ... :-) Krásný den, kolego .. :-))

Dero
26. 12. 2004
Dát tip
No, hodně toho nevíš, přesto vedeš silné řeči. A to alibistické smajlíkování to jen podtrhuje. Taky přeji hezký den.

_zek
26. 12. 2004
Dát tip
Hešká bášniška…:-) A jinak bych nerada papouškovala po ostatních…

Delahaye
26. 12. 2004
Dát tip
Jé, Dero, že jsem Tě naštval, viď ? :-) Víš , proč Ty smajlíky ? Protože jsi mi k smíchu, jak se bereš strašně vážně. Silné řeči .... juj :-)) Jo, a s tím, že málo vím, nemáš premiéru. Svého času mi tady vytočená Růženka taky takto spílala ... a já jí mohl jen dát za pravdu ... Já totiž vím, že málo vím. Ale co Ty, taky už jsi na to u sebe přišel, redaktore ?

Dero
26. 12. 2004
Dát tip
:o))))))

Dero
26. 12. 2004
Dát tip
Promiň, Delahaye, jen jsem chvíli nebyl schopen smysluplnější reakce. Tak tedy, urkytě jsi mě nenaštval, já jsem naopak moc rád, že se směješ, protože beze smíchu by to nešlo. Silné řeči vedeš, o tom žádná. Případnému zájemci stačí pročíst místní diskuze, aby si o tom učinil svůj názor. Líbí se mi, kterak vystupuješ jako osvícený člověk, vážně, jen možná trochu víc brát na vědomí ostatní - oni lidé nejsou hlupci, zdaleka ne, a každý názor má svou váhu, každý názor si zaslouží posouzení a jistý respekt, je-li míněn vážně. Sofistikované ponižování diskutujících k tomuto nevede, ne každý sdílí Tvůj pohled na věc a ne každý má tu trpělivost Ti ho podsouvat po maliličkých kousíčkách, abys ho vzal na vědomí a nezavrhnul. Tak, vím, že nesnášíš, když Ti někdo sahá do svědomí, taky to nemám rád - nechám toho, ale mrzí mě vědomí, že se možná ani nezamyslíš, jestli bych náhodou nemohl mít pravdu. (jo, a beru se vážně do té míry, že preferuji věcnost před ironií a sarkasmem, tedy Tvým projevem - tzn. hodně vážně?)

Delahaye
26. 12. 2004
Dát tip
Dero : dobře, zkusme být konstruktivní. Používám ironii a sarkasmus ? Ano, často. Reaguji někdy tak, že to může někomu (Tobě) připadat jako "silné řeči" ? Možná ... ale rozhodně ne kvůli tomu, že bych si potřeboval honit tričko, věř mi. Jen použiju záměrně přehnaně úderné tvrzení buďto k podtržení podstaty anebo k vyprovokování diskuze. Že neuznávám cizí názory ? Tak to mi křivdíš a to tak, že velmi. Několikrát jsem se dokázal v debatách omluvit a korigovat svá tvrzení. To, že si stojím za svým, když se pokouším něco změnit, já považuji za plus. le i tam jsem hotov přijmout cizí (nezaujatý a přínosný) nápad. Teď Tě ocituji : "každý názor má svou váhu, každý názor si zaslouží posouzení a jistý respekt, je-li míněn vážně". Nemohu bez výhrad souhlasit. Některé "názory" jsou čiré provokace, některé zase ozajstné chujoviny. A z některých čpí vztek, mstivost a nenávist na sto honů. A těm já respekt a čas na posouzení většinou věnovat nehodlám. (nyní jsem preferoval věcnost před ironií - bylo to znát ? :-) ) P.S. Takto už se debatovat dá - ale pokud mě nakopneš do zadnice jako před tím - "alibismem" a mojí "neznalostí" , tak se nediv ironii. Je to přeci jen lepší forma, než hrubý útok ...

tenos
26. 12. 2004
Dát tip
nedoporučuji vám pokračovat dále do slepé uličky oba jste nadaní a perspektivní proč utrácet energii na.... ---------- kdo a proč z toho udělal problém ? jakou má genezi ? proč tolik antagonismu ? ---------- Elyn stvořila pamflet na Sleeepy Sleepy se smazala i s kritikami tahle msta však někomu nestačila a tak sečtou to Sleepy i za kritiky - jak si to dovoluje ? řvou kritici i ti co píšou jenom : líbí a hm, anebo vůbec nic ! tak zakážeme autorům mazat ! ať odejdou, ale díla jako zdroj inspirace ať zůstanou tady ! naštěstí je tady autorský zákon svobodu autorů nelze omezovat bez postihů přísl. provozovatelů ------------- problém (vyvolaný) lze řešit ve vkládacím formuláři v současné podobě je téměř sankční, když o kritiku nepožádáte do arény bez požádání o kritiku téměř nelze vstoupit bez zaškrtnutí - NECHCI kritiku -------------- formulace a kolonky by měly být jasnější a vymezit : co je názor a co vážná kritika to je starost správce serveru když už něco ohlasovat a tím měnit základní pravidla serveru, který se z Písmáka měni na Lyrymáka................tenos_:-)

Dero
26. 12. 2004
Dát tip
Ano, tohle je konstruktivní, takhle jsem se něco dozvěděl a mohu z něčeho vycházet. "každý názor má svou váhu, každý názor si zaslouží posouzení a jistý respekt, je-li míněn vážně" Tohle bylo z mé strany špatně formulováno, oním vážně jsem myslel to, že se dotyčný snaží zapojit do diskuze, že se snaží přispět, ne sabotovat. Omlouvám se, pakliže jsem řekl, že neuznáváš cizí názory, to je opravdu dosti silná hyperbola a mrzí mě to. Chtěl bych spíše říct, že si někdy stojíš za svým až příliš a neuhýbáš ze směru, který sis vytyčil Ty - tím narážím na poznámky typu "zase blábol od věci" či "nevím, jestli je to neschopnost nebo jen nemohoucnost, ale to mě vůbec nezajímá" (to prosím necituji) - připadne mi, že v takových případech není sarkasmus na místě (a už vůbec ne jako substituce hrubého oboření se), možná by stálo za to volit mírnější slova a pokusit se načatou poznámku trochu usměrnit (třebas "ano, ale to podle mě není až tak důležité, jde mi spíše o ..."), jde to snadno a bezbolestně. (nyní jsem preferoval věcnost před ironií - bylo to znát ? :-) ) Velmi citelně. P.S: Ano, takto už to jde, trochu mi vadila zbytečná aironeia k mé první reakci, kdy jsem se vážně snažil vysvětlit, o co tu jde. Proto tak silná slova, zklamání, nikoliv zlost.

Dero
26. 12. 2004
Dát tip
sonete, myslím, že už jsme našli společnou řeč, je-li vůle na obou stranách, vždy se to povede. :o)

Delahaye
26. 12. 2004
Dát tip
Dero - ok, teď už na to mohu koukat s čistou hlavou a snad i hledím... :-) (ten smajlík neznamená, že bych snad přestal mluvit vážně - znamená jen a pouze, že se teď usmívám ... já se vůbec často usmívám). Jsem rád, že si v těch podstatných věcech rozumíme. A ty nuance ? Ty jsou potřebné k dalšímu rozvoji .. :-) Jinak jsi dobře postihl problém, na který mě často přátelé upozorňují. A tím je můj častý nedostatek diplomacie a přílišná přímost. Já vím, že bych občasným zaobalením a drobnými přískoky dosáhl někdy mnohem více. Jenže s tím mám vážný problém. A hrozně často mě tu namíchnou mnohomluvné nic neřešící referáty, kde se autor pouze zřetelně opájí svým egem. No a pak reaguji trošku zkratkovitě ... :-) Díky za diskuzi.

Dero
26. 12. 2004
Dát tip
Tak, to je myslím hezká tečka, taky Ti děkuji.

sk8ergirl
24. 12. 2004
Dát tip
Hele Dero, já při vkládání obrázků na nějaký úvozovky a lomítko slušně peču a dou mi stejně :-)

Dero
24. 12. 2004
Dát tip
sk8: Dou, ale kdyby se prohlížeč řídil striktně předpisy, tak by nešly. :o) Aneb - není radno spoléhat na toleranci chyb. :o)

sk8ergirl
24. 12. 2004
Dát tip
No tak zatím se striktně ničím neřídí, takže sem spokojená :-) Aneb - proč to dělat složitě, když to jde jednoduše. :o) btw pěkný Vánoce :-)

Dero
24. 12. 2004
Dát tip
Nepochybuji :o) Aneb - u mě je to jen profesní deformace. :o) btw: Tobě taky. :o)

Plicnik
24. 12. 2004
Dát tip
no, ono je to složitý - někdo se s tim může lopotit celý den a může z toho bejt s*ačka a někdo to napíše za chvíli a je to fajn a o kritiku častokrát nestojí... Já teda o hlubší kritiku stojím (pokud teda nepíšu tai-dó, nebo nějakou hovadinku), ale stejně je mi to prd platný...

sk8ergirl
24. 12. 2004
Dát tip
Na profesní deformaci pozor :o) Aneb - čeho je moc, toho je příliš. :o)) btw ještě fajn Silvestra :-)

Dero
24. 12. 2004
Dát tip
Dám si, děkuji. :o) Aneb - respektuj mladšího, bude na tomto světě pravděpodobně déle než Ty. Je dobré, když se na Tebe vzpomíná v dobrém. :o) btw: A Tobě ještě hezký Svátek práce přeji. :o)

sk8ergirl
24. 12. 2004
Dát tip
No dobrá, dobrá :-) Aneb - neboj, ve zlém na Tebe vzpomínat nebudu :o) btw a hlavně si užij 6. čevence :o)

Delahaye
24. 12. 2004
Dát tip
Tedy, papouchu, tak zdatnej pták a taková ptákovina ? Modelový příklad : Já zaškrtnu - Ty seznaje, že se jedná o blbost, nezplodíš hlubší kritiku. Very complicated ? It´s nothing personal, but I very disappointed ... :-/

Dero
24. 12. 2004
Dát tip
Dela, jde spíše o to, co následuje, pakliže si kritik tu práci dá. Já se například touto notickou řídím při čtení delších děl, pakliže autor stojí o hlubší kritiku, často spíše dočtu nezajímavé dílo, abych se k němu mohl volně vyjádřit - a to i záporně. A to potom člověka naštve, pakliže se dotčený autor začne mstít, a zákonitě začne uvažovat tak jako papoušek. Když někdo neunese negativní názor, neměl by stát o hlubší kritiku svého díla. Chybí tu sebereflexe. Papoušek asi naráží na tento (velmi nezanedbatelný) problém. Není to prkotina, je to mrhání časem redaktora, který se ještě snaží nekašlat na zdejší prostředí a odvádět aspoň nějakou práci. A mimochodem, raději se nauč englisky ... :o)

Jeheheman
24. 12. 2004
Dát tip
Řešíte nesmysl, to že tam stojí "autor stojí o hlubší blabla" žádného redaktora nezavazuje k tomu aby se měl povinně snažit napsat ty své myšlenky o něco šroubovanějc k jakémukoliv rádkamarádovi. A když už takový názor napíše (a v případě redaktora a záporné kritiky by měla být tato hlubší vždy, jakože často neni) je to jen věcí autora když ji neunese. Oni si to totiž stejně většinou berou k srdci i když frflají a pokud to na příštích dílech neni vidět, tak asi líp neumí. (To vidím na sobě:o) Stejně se tomu tak ale neděje a z 99% k hlubší kritice nedochází ani u věcí (dle většinového názoru) kvalitních.. takže co. Diskuze jen pro diskuzi. Jó takhle vést diskuzi o tom, co dělat aby byli písmáci motivováni psát co možná nej.. teda né že bych si myslel, že by se na něco přišlo:o)), takže asi sotva budu zakládat další diskuzi pro diskuzi, byť s nosnějším téma:o) pampadam

Dero
23. 12. 2004
Dát tip
papouch má pravdu, je bohužel pravdou, že fce redaktora devalvovala měrou nebývalou, ale stále jsou tu Ti, kteří se snaží tuto fci zastávat svědomitě. Už jen kvůli nim by bylo slušné si dobře rozmyslet, kde o hlubší kritiku stát, co má opravdu nějaký (třebas literární, že ano) přínos.

Inu ano. Je to ovšem na delší kultivaci prostředí. Osvěta, přátelé, osvěta!

Teď jsem zrovna narazil na text, se kterým si neumím hlouběji poradit: "Ach až mi srdce zaplesalo, / chtělo vzlétnout jak ten pták, / pak my, ale slova vzalo, / byl to pouhý plameňák..." P.S. Abych se přiznal, nevím jak to zvládají ostatní, ale já jsem přes týden schopen napsat k textu smysluplnější povídání tak jednou, dvakrát denně - stojí to hroznýho času. Co vy?

P.S.S. Autora neuvádím, ale pochopitelně znám.

Pacer
23. 12. 2004
Dát tip
Dobrá, též se drbu za uchem / že tu vlastně mrhám Papúchem / ale, i když jsem si tu občas škrtnul/ okýnko jsem nikdy nezaškrtnul:))

Dero
23. 12. 2004
Dát tip
chrouste, takoví se jistě najdou, ale v takové míře, v jaké se to tu vyskytuje? Nevím, nemyslím si. Každý si chce vynutit pozornost, i když sesmolí básničku na koleni za dvě minuty. Běžně vázané verše. Autorů, kteří se chtějí opravdu zlepšovat, si vážím. Ale je pohříchu málo těch, co unesou zápornou kritiku, aniž by si vypěstovali ke kritikovi averzi. Pokud chce být autor jen chválen, neměl by stát o hlubší kritiku. Myslím, že i o tom je tato papouškova diskuze.

Dero
23. 12. 2004
Dát tip
chrouste, ano, samozřejmě! (ale důležité je tam to slůvko "opravdu", tzn. že pro to i sám něco udělá - zlepšovat se asi chtějí jinak všichni) Je to ten, který i po záporné kritice vede konstruktivní dialog, či alespoň projeví trochu vděčnosti. Není to ten, který vede sáhodlouhou litanii na téma "Proč je moje dílo úžasné a Ty jsi ho ani za mák nepochopil, hadráři."

papouch
23. 12. 2004
Dát tip
dá se to poznat, dá už jsem to psal na jiném místě, ale to neva: Někteří si z kritik vezmou, ale někteří (ti, co si myslí, že jsou dokonalí a že záporná kritika je urážka) začnou kopat. Nejčastější a nejubožejší je vyhledat kritikova díla a pod několik z nich (těch nejúspěšnějších) bez přečtení napsat slinu typu "je to sračka" a pod. Tohle jsou autoři, kterí o nějaké sebezlepšování sotva stojí..

Alimra
23. 12. 2004
Dát tip
jsem tady chvíli a nebudu zasahovat do vaší diskuze, jen sem do placu hodím svůj návrh: což takhle umožnit volbu možnosti hlubší kritiky jen u některých kategorií jen tak pro radosti, blbůstky a asi i mini by vůbec nemusely mít možnost hlubší kritiky ???

papouch
23. 12. 2004
Dát tip
Almi - dovolím si prudce nesouhlasiti - neb to, že věc jest blbůstkou co se týče kategorie, neznamená, že nemusí mít hlubší uměleckou a významovou hodnotu a že její autor skutečně stojí o to, aby byl skrze své dílo konstruktivně roztrhán, či pochválen! A pak - slaboduchosti typu les/pes s žádostí o hlubší kritiku se vyskytují i ve "vázaných" a jinak vážných kategoriích... Byla by nepravda tvrdit, že všichni autoři hlubokopodprůměrností zaškrtávají "hlubší kritiku", aniž by o ni doopravdy stáli, leč délka mé praxe a zkušenosti praví, že těch, kteří o to stojí skutečně a po poučení a poznání vyšším prahnou, je tak 5% ..

Papoušku, není tvůj odhad nadsazený????? Já jsem nepoučitelná (prý) a tak to okénko neškrtám a budu k tomu vést i své děti, až nějaké budu mít. Slibuju, čestné slovo.

papouch
23. 12. 2004
Dát tip
Krásnoooooo: není (čtu (poctivě) (téměř) všechny blbůstě, mini a proradosti a pokud mám co plácnout, plácnu :)

Alimra
23. 12. 2004
Dát tip
jistě, máš pravdu pokud v tom vidíte takový problém, když nováček( i nenováček) zaškrtne hlubší kritiku u svého díla mizerné kvality, ignorovat to, tak potom zkuste prosadit úplné vyloučení možnosti o tuto kritiku stát nic ve zlém, mám vás svým způsobem ráda .-) ale tohle nevyřešíte, jen provokujete právě ty, kterých se to týká

safien
23. 12. 2004
Dát tip
když někdo začne"kopat",tak ať kope,je to přece o výměně názorů a o tom kdo si chce vyměňovat názory a když ti pak z pomstychtivosti napíše pod tvý věci že to je "sračka"tak jen dává najevo uraženou ješitnost a zhrzenost,nad tím se dá přece zasmát.jinak si vůbec nemyslím,že by se to dalo řešit omezením možnosti hlubší kritky pouze pro některé kategorie,viz-pupák:písmák dětem-žhavý příklad.....

papouch
23. 12. 2004
Dát tip
Almi nenene ... nepochopilas ... v žádném případě nechci, aby nováček neměl možnost žádat o hlubší kritiku, ať je dílko sebeslabší!! Tato diskuse je tu proto, aby si všichni uvědomili, že zaškrtávat "hlubší" u skutečně každé pitomosti je nezodpovědnost. A k napsání tohoto mne donutila praxe. Když za týden přečtu odhadem 150 blbůstek, z toho 130 žádá o hlubší kritiku z nichž 100 jsou naprosté ubohosti, tak jest něco shnilého ve státě písmáckém. Navíc, když ty ubohosti jsou mnohdy od stejných autorů, kteří sice "hlubší" zaškrtnou, když ji dostanou ani na ni neodpoví a příště napíšou ještě větší pitomost a "hlubší" zaškrtnou zase! Nastává tím devalvace funkce tohoto okýnka. Je to o tom, že někdo bezmyšlenkovitě žádá o práci někoho druhého a poté nejen že nepoděkuje, ale navíc na ni kašle. Je to o tom, že až bude někdo o kritiku žádat opravdu, kritik bude unaven a nedůvěřiv.

dadik
23. 12. 2004
Dát tip
nožná toto okénko by bylo dobré zrušit a nechat vše na úvaze toho který to čte...což?

papouch
23. 12. 2004
Dát tip
safien "...Než zaškrtnete jakékoliv okýnko, dobře si to prosím rozmyslete!!! " neznamená že chci něco omezovat! Nic takového jsem neřekl! :-) Jsem PROTI omezování Tato diskuse je tu proto, aby si všichni UVĚDOMILI, že zaškrtávat "hlubší" u skutečně každé pitomosti je nezodpovědnost. Neboli - používat mozek, prosím :-))

Alimra
23. 12. 2004
Dát tip
pochopila, pochopila :-) vím o co tu jde... jen mám pocit, že se to nedá řešit nikdo nepředělá lidi a sebekonstruktivnější diskuze stejně časem zapadne ... ale držím palce a přeji všem redaktorům kvalitní práci

papouch
23. 12. 2004
Dát tip
dadi okýnko nerušit, jen používat ho ... jako šafránu! :-)

Samicka007
23. 12. 2004
Dát tip
názor - viz chroustjazz, plně souhlasím... redaktoři by měli asi víc upozornovat na to, co je v díle dobré, ale hlavně na to, co dobré není a co je potřeba zlepšit. Konkrétně.

papouch
23. 12. 2004
Dát tip
Almi ááha, já nepochopil, žes pochopila :-)) Já jsem takovej naivní ptáček, že si myslím, že lidi (a ptáci) se k lepšímu předělat dají .. chce to jen ... spolu mluvit a mít pevný nerv :-) dík :)

dadik
23. 12. 2004
Dát tip
já ho nepoužívám, ani jako šafránu...co se potřebuju dozvědět, se dozvím.....:)) haf

Papouch: no myslela jsem to tak, že ještě menší počet než 5% opravdu, ale opravdu stojí o odbornou kritiku.

Alimra
23. 12. 2004
Dát tip
kéž bych byla trochu naivní jako papoušek :-) sakra, tys mě rozkecal :-) krásné vánoce

papouch
23. 12. 2004
Dát tip
Samicka hehe :-) a jak si to asi představuješ? A co myslíš, že redaktoři (ti poctiví) asi tak dělají, hehe? :-) A uvědom si, že kdyby redaktoři měli napsat hlubokou kritiku skutečně u KAŽDÉHO díla, u které ho to autor jen tak zbůhdarma zaškrtnul, tak by nemuseli dělat nic jiného a po velmi krátké době by je všechny odvezli do blázince! :-) (ty poctivé, ti ostatní, které Lyryk nabral, aniž by věděl, co dělá a kteří na to kašlou, ti jsou v klidu a titul [redaktor] jim přísluší asi tak jako řád bílého lva čuňátku v chlívku :-))

safien
23. 12. 2004
Dát tip
já osobně sem žadný pitomosti nedávám a ten samý názor může mít každý/kromě pupáka,ten sem chodí jen proto,že ho baví provokovat/,ale myslím že když už jste se tedy stali redaktory,tak musíte bojovat a nebo se na to vykašlat.....

papouch
23. 12. 2004
Dát tip
Krásno.: a víže ani né? Těm pěti procentům opravdu stojí za to zeptat se, co by se dalo zlepšit :-)) jo, pravda :-) Krásné vánoce všem :-)

absurd
23. 12. 2004
Dát tip
tak jo.ja už to dělat nebudu.čestné skautské

Samicka007
23. 12. 2004
Dát tip
no promin, ještě stále jsem naivní (nevím, jestli jen proto, že tu ještě nejsem tak dlouho)... nepochybně se najdou díla, u kterých nemá cenu se vyjadřovat vůbec - ale prostě u těch, u kterých to za to stojí - v rámci možností...

papouch
23. 12. 2004
Dát tip
Sami.: netřeba se omlouvati, není za co :-) "...se najdou díla, u kterých nemá cenu se vyjadřovat vůbec.." Právě! To je vono. :-)

Romy
23. 12. 2004
Dát tip
"Znám já jeden les neštěkne tam ani pes a v dáli hučí jez Nevím co mám dělati půjdu já tam běhati" Rytmika na nic, obsahově o ničem, rýmy utrpení, zoufalá pointa, celkově absolutní blábol. I díla tohoto tipu lze kritizovat, ale stojí to čas.

papouch
23. 12. 2004
Dát tip
Romy a tíms chtěl jako říct co? :-))

Romy
23. 12. 2004
Dát tip
Že máš pravdu. :-)

Walker
23. 12. 2004
Dát tip
Oh oh, oh oh , oh oh oh oh o hoh ooh hned jdu pár Autor u tohoto díla stojí o hlubší kritiku odstranit... ale ani tam, kde by byla kritika vhodná, bohužel žádnou nemám... takže já se v tom jaksi asi nevyznám

Garth
23. 12. 2004
Dát tip
"Znám já jeden les neštěkne tam ani pes v dáli hučí jez" To je ale hezká miniatura v pěkném 5-7-5 rytmu, zpodobňující osamělého člověka (=les), u kterého se nikdo nezastaví, který nikoho nemá (=neštěkne ani pes) a přitom někde v dáli - ale v dosažitelné dáli, prakticky na doslech - je místo (a někdo), kde by nebyl sám. Tedy - na každého někde čeká spřízněná duše. Zakončené jednoduše podanou radou, jak z takové depresivní situace ven. Bez zbytečných příkras a "rozervaných" veršů. Kdybys to zveřejnil jako samostatné dílo, dám Ti hned tip. :) Ať žijí papouškové - udělaj kuk na žraloka !

papouch
23. 12. 2004
Dát tip
kuk :> a píp :> na žraloka :-)) krrrrrásně jsi to ohodnotil :-)) Tomu se říká elastičnost a relativita a zhodnocení úhlu pohledu, případně kterak uplést z hovna bič :-)) Vono je to vlastně haiku? :-)) Čovek si dá TAKOVOU práci, aby vytvořil naprostou pitomost a přitom zplodí skvost ... mňo :-))) Děkuji.

Bacil
23. 12. 2004
Dát tip
To je divný... byl jsem přesvědčený, že jsem sem psal ráno kritiku, a teď to tu nemůžu najít...

papouch
23. 12. 2004
Dát tip
psals ji moc brzo, ještě jsem to upravoval, asi to zmizlo při tom

JiKo
23. 12. 2004
Dát tip
Jak říkal Fučík: Lidé myslete! :-)

papouch
23. 12. 2004
Dát tip
nojo, ale aby se zde děly pouze velké švary, je nutno nejdřív vymýtit nešvary drobné a nepodstatné... dyť víš, největší hádky vznikají kvůli těm nejdrobnějším pitomostem :-)))

Vevet
23. 12. 2004
Dát tip
..vzhledem ke svojí averzi k jakýmkoliv dotazníků a zaškrtávání čehokoliv občas zapomínám zaškrtávat i wokýnko s tipem..snad z obavy ze záškrtu.. :o) ..ale je fakt, že píp na svých stránkách vítám ;o) ..Krásný Vánoce papí!

Vevet
23. 12. 2004
Dát tip

Vevet
23. 12. 2004
Dát tip
a vobrázky nejdou a nejdou :o(

Dero
23. 12. 2004
Dát tip

Dero
23. 12. 2004
Dát tip
I dvakrát jdou. :o) <img src="http://sweb.cz/HelenaKosatova/V%C3%A1noce1.jpg" /> "src" ne "scr", malá písmena, to za = je v uvozovkách, před druhou špičatou by mělo být lomítko ...

vesuvanka
23. 12. 2004
Dát tip
Víš, že já také nevím, kde se odškrtává "autor stojí o hlubší kritiku" - všimla jsem si toho až v kritikách, ale nijak jsem po tom blíže nepátrala a spíše se ptám proto, že tu je k tomu diskuse A přeji Ti krásné vánoce a šťstný nový rok... a hodně jízd parních mašinek

pozorovatel
23. 12. 2004
Dát tip
nezapomeň, že při zaškrtávání tam je toho napsanýho víc... "autor chce rozvíjet svůj literární talent a stojí o hlubší (vážnou) kritiku díla. Je připraven přijmout i negativní hodnocení svojí práce."

Ženatej
23. 12. 2004
Dát tip
No jasně!!! Já to zaškrtávám, jako že chci rozvíjet svůj talent a že sem vochotnej přijmout i negativní hodnocení svý práce, včetně toho, že mi všici vobčas nadávaj a jsou na mě negativní, že sem to zaškrt... Ale... Je tam asi nějakej softvérovej bug, nebo co, s tim talentem to nějak nechce fungovat, i když to zaškrtnu... ;-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru