Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Babí léto

29. 12. 2004
5
0
2642
Autor
MilanH

Ještě jednou podzim

Šel jsem sám pozdním podzimním podvečerem. Slunce právě pomalu zapadalo za obzor. Jeho již jen slabě hřející paprsky, svým nádherně oranžovým světlem ozařovalo okolní krajinu.

      Ta překrásná a téměř neskutečná oranžová barva mně docela uchvátila. Paprsky slunce se právě prodíraly a prosvítaly korunami okolních mohutných listnatých stromů. A ty jakoby se koupaly v obrovské zlaté sprše. Tím oranžovým nádechem ještě více vyniklo pestrobarevné zbarvení listů.

       Stál jsem okouzlen tím neopakovatelným barevným podzimním představením. Má fantazie a moje smysly pracovaly naplno. Vše kolem mně dostávalo nádech nostalgie, splínu a nekonečnosti.

       A čas, tak neskutečně pomalu plynul „dozadu“ za tím vším co jsem viděl. Čas nabyl úplně jiné nedefinovatelné dimenze. Čas ztratil úplně svojí hodnotu a význam.

      V takových situacích jsme jakoby mimo všechna platná lidská měřítka. Je to jen naše duše co cítíme a vnímáme. Je to neopakovatelné štěstí a radost.


Candy
22. 03. 2005
Dát tip
Člověk by si měl svou duši uvědomovat mnohem častěji, protože by nu to dalo poznat svět v jiných odstínech a i svůj život by poznal z jiné stránky...moc příjemný dílko, jen mi vadí to střídání barev v textu - hlavně ta modrá, ale to je jen můj pocit...

MilanH
03. 01. 2005
Dát tip
Silvita, vesuvanka, supizmus, adromeda, děvče, Cannisha - všem děkuji za zastavení a krásné názory

supizmus
30. 12. 2004
Dát tip
moc dobré

andromeda
30. 12. 2004
Dát tip
je to moc krásné, i barevně - TIP zdá se mi, že už jsem to jednou četla

děvče
30. 12. 2004
Dát tip
Libí velmi :-)

Silvita
29. 12. 2004
Dát tip
fajný barvičky...:-)

vesuvanka
29. 12. 2004
Dát tip
krásy podzimu jsou inspirativní... z Tvého dílka doslova vyvěrá láska k tomuto ročnímu období plnému jásajících barev... vyjádřeno slovem i barvami.... pěkné dílko pro radost.... TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru