Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Perpetuum debile

Výběr: vesuvanka, Elyn
08. 01. 2005
57
43
16961
Autor
Vaud

          "Dnes jedeme na zahrádku! Už  jste tam dlouho nebyli!" Tato rodičovská replika mi dokonale dovedla pokazit větší část puberty. Zahrádkaření je návrat k otrokářství. Jak šťastní musí být bezzemci! A možná  jsme byli zpátky u  prvobytně pospolné! Zoufalí sběrači kořínků!  Kdo nezažil nedobrovolné zemědělské práce na rodinných plantážích, ten netuší o co přišel.  Někteří z nás jsou založením spíš lovci a rýpání v hlíně u nich vyvolává nepřekonatelný odpor. To zahrádkář výskající nad každou žížalou nechápe.

        

 

       Bohužel jsem musel taky plantážničit. Mezi námi jsou totiž lidé (třeba můj otec), kteří každé ráno nemohou dospat a těší se až se dostanou na svůj záhumenek s malou dřevěnou chatkou slisovaný ze všech stran mezi další stovky pidizáhumenků a pidichatek. Už samotný název "zahrádkářská KOLONIE" dává tušit, že šlo o práci pro galejníky.   Ta naše  měla navíc optimisticko-komoušský název Rozkvět míru a věkový průměr  blízký čekatelům na přijetí do  Interinkontinentálu.  Kromě jiného vydávala i vlastní časopis, kde se psalo čí plevel roste ke komu a jak bude plevelitel exemplárně potrestán velitelem.  Kolonii totiž vedlo několik alkoholiků plazících se po zahrádce zásadně po čtyřech a s lahváčem v ruce. Ortodoxní zahrádkáři. Jejich nesportovní pupíkatá těla se dokonale přizpůsobila zahrádkaření. Když náhodou šlápnou na hrábě, tak se nikdy neuhodí násadou do nosu!  Tato vůdčí skupina udávala rovněž kdy a kam zasít, co nepěstovat, kdy pálit listí a v podstatě i  jak často chodit na zahrádku. Neúnosně často!

 

         Pokud budu hovořit o nich jako o "smetánce zahrádkářů", jde o pojmenování málo výstižné. Mléčné výrobky většina z nich přes šedesát  let nezahlédla. Zato se navzájem častují rybízovými, angreštovými, višňovými, pampeliškovými, kedlubnovými a bůhvíjakými víny.  Bakchus jim to odpusť!  Pak také cuketami na sto způsobů. Koláče z cuket, bramboráky z cuket, cuketa z cuket. Málokterý zahrádkář vám nabídne středně propečený biftek. Pokud ano, pak je zaručeně taky z cuket! Kolikrát jste slyšeli zahrádkářskou repliku:"To je fantastický, jak z toho tu cuketu SKORO  nepoznáš!?"

 

         Dalo by se říct, že to všechno zahrádkáři dělají pro své zdraví. Někteří doknce věří, že provozují jakýsi agrofitness. Omyl! To je vždy oficiální verze majitele zahrádky. Ten  nutí ostatní ke dřině na svém pozemku. Někdy výhrůžkami ("Na rande půjdeš hned jak navozíš všechen hnůj na kompost!"), jindy sliby ("Taky se těšíte až si opečeme buřtíky!") nebo příměrem ("Koukni na sousedovic (veleobézního) Vašíka! To je panečku pracant!"). Jakoby se člověk musel zemědělskou prací vykoupit z nevolnictví! A to jen za to, že se  narodil  v rodině vášnivého zahrádkáře!

 

         Zahrádka je perpetuum debile. Začneš plít na jednom konci a na druhém ti vesele raší plevel. Pokud použiješ prostředek na hubení plevele, chcípne ti všechno jiné, jen ne plevel. Co může být zdravého na několikahodinovém klečení pod angreštem?!  Vy si vážně odpočinete při kydání hnoje nebo v předklonu s překrvenou hlavou u jahod?       Vždyť zahrádkaření je nebezpečnější než bungee jumping!  Tam tě nebodne včela, nespadneš z višně  ani ti nepřibude pupenec od kopřivy. Při skoku na gumě  se nemajzneš sekyrkou do hlavy, nenastydnou ti vaječníky ani nechytneš úpal, klíště a revma najednou.

 

         Zahrádkáři devastují nejen psychiku svých dospívajících svěřenců nucenými rolnickými pracemi ("O víkendu jsem zase místo klitorisu viděl jen mandelinku bramborovou!"), ale podepisují se i na jejich útrobách. Žijí totiž v bludu, že vypěstované ovoce a zelenina jim a jejich rodinám dodá novou sílu k hrabání spadaného listí. A vono ne! Co udělá pěstitel s novými výpěstky?  Uloží do sklepa! A co se jí? Přece ty, který se začínají kazit!  Ano! Správný maloplantážník téměř nikdy nejí čerstvé ovoce!  Máš-li zahrádku, pak jíš jen nahnilouny a zkvašenej kompot ("Na sýru máš taky plíseň a tam ti nevadí!" nebo "Červ má proteiny!")!  Zahrádkář a jeho rodina je tak trvale přiotráven. S někým tyhle jedy z ovoce seknou úplně!  Fakt! A zahrádkář paralyzován aflatoxinem, opojením z nadúrody rajčat a přísadami z kedlubnového čuča už ani neslyší vzdalující se hlas z vedlejší parcely: "Sousede, vy už máte všechno hotovo, že se takhle válíte mezi bramborama!"

 


43 názorů

Vaud
16. 02. 2011
Dát tip
ono se z toho asi vyvine něco jinýho do budoucna... :-)

Alessa
16. 02. 2011
Dát tip
jojo semtam je tech hlasek az dost:D

Vaud
18. 02. 2010
Dát tip
Zahradkarum zdar!

Toscana
18. 02. 2010
Dát tip
Jak je možný, že mi tahle perla unikla??? Cuketa z cukety a mandelinka bramborová mě totálně odrovnala... Sousede, málem z toho ležím tuhá v brambořišti! :o)))) *t

Vaud
17. 02. 2010
Dát tip
na to mam taky historku :-))

čučenka
17. 02. 2010
Dát tip
cokoliv? Myslíš třeba kuřince? :-))

Vaud
17. 02. 2010
Dát tip
pravy zahradkar dokaze zkvasit cokoliv :-))

čučenka
17. 02. 2010
Dát tip
kedlubnové čučo?? :-D Tož to ještě neznám,kedlubny jsme zatím nekvasili :-)

FAE BOMB
16. 02. 2010
Dát tip
To ti jako zbraň neuznám, to je totiž pouze potenciální zbraň...

Vaud
16. 02. 2010
Dát tip
jedinou zbraň, kterou mám, je moje auto :-)

FAE BOMB
16. 02. 2010
Dát tip
Tak skvělý... Pod timhle dílem již vše řečeno. Pokud budeš psát vo zbraních, jedech, atd., tak se klidně zeptej, rád tě poučim. :-)) No, jestli bych tu vlastně neměl dělat nějakýho kritika přes zbraně...?

Vaud
16. 02. 2010
Dát tip
už jsem se domluvil s papouchem :-)

FAE BOMB
16. 02. 2010
Dát tip
Nechci na to nijak moc upozorňovat, ale hlavní stránku máš taky celkem širokou... Hlavně už tam máš moc věcí a aspoň mě se špatně načítáš. Nešlo by to strčit do nějakýho archivu, jakože pod dílo, či co...?

Vaud
16. 02. 2010
Dát tip
no problem :-)

FAE BOMB
16. 02. 2010
Dát tip
Sry.. A můžu za to? No, stejně nic zajímavýho. Někomu řekni, ať ti to mázne.

Vaud
16. 02. 2010
Dát tip
lehce si mi tím roztáhl stránku :-))

Vaud
16. 02. 2010
Dát tip
:-))) já jsem je měl zafixovaný jen u ořechů, ale na fšeobecné přžání... :-)

FAE BOMB
16. 02. 2010
Dát tip
Ukousnul by tě aflatoxin(y)? Možná ti i zjistim, kterej/které...

Vaud
16. 02. 2010
Dát tip
dobře dobře - bude tam jen toxin :-)) přesvědčil jsi mě

FAE BOMB
16. 02. 2010
Dát tip
Cituji: "A co se jí? Přece ty, který se začínají kazit! Ano! Správný maloplantážník téměř nikdy nejí čerstvé ovoce! Máš-li zahrádku, pak jíš jen nahnilouny a zkvašenej kompot ("Na sýru máš taky plíseň a tam ti nevadí!" nebo "Červ má proteiny!")! Zahrádkář a jeho rodina je tak trvale přiotráven. S někým tyhle jedy z ovoce seknou úplně! Fakt! A zahrádkář paralyzován botulotoxinem,..." Jak to tedy mám chápat?! Ale stejně... Asi jsem na tebe byl příliš přísnej. Třeba moje babička by nerozeznala sarin vod somanu ani s chemickym průkazníkem. I přesto jí však mám rád...

Vaud
16. 02. 2010
Dát tip
Jsi vzdy velmi vitan!! :-))

Jéžišná matko, jak je možné, že jsem se tady ještě neukázal? Ale nepochybně jsem to četl, protože kde jinde bych ukradl tu hlášku - jak z toho tu cuketu SKORO  nepoznáš! Tak opožděně dík za inspiraci.

Vaud
16. 02. 2010
Dát tip
aha :-)) dík - já jsem ho ale necpal do jablek - to bylo z těch opékaných klobás :-)) taky mám pocit, že jsem mohl dělat spoustu užitečnějších věcí než "pomáhat na zahrádce". Nemusel bych se stydět za backhand v tenise :-). Taky mě drtí, že jsem se tam hrozně málo naučil o rostlinách nebo nějakých technických triků. V pozdějším věku jsem byl lákán na to, že můžu cestou zpátky řídit Škodu 130 Rapid :-)).

FAE BOMB
16. 02. 2010
Dát tip
Naše "zahrádka", která mi sežrala dětství, má hektar a půl. Si představ, co jenom muselo dát práce to voplotit. Protože to neni čtverec, ale spíš taková nudle, tak ten plot je neskutečně dlouhej. Samotnýmu budování plotu ale předchází nakácení dřeva v lese a rozřezání na plaňky. To všechno mimo "zahrádkářskou" sezónu, kdy se z jara stříhaj stromky, vorá se dvoukolovým traktůrkem, pak se začne sázet, plít, sbírat jahody, sbírat mandelinku, sklízet, vozit a zavorávat hnůj... Jakožto samozvanej specialista na zbraně hromadnýho ničení jsem nucen ostře protestovat proti tvrzení, že nahnilé ovoce obsahuje botulotoxin. Tento tzv. "klobásovej jed" se vyskytuje pouze ve zkaženym mase. V ovoci bych hledal aflatoxiny, podstatně míň jedovaté, ale zase aspoň játra ničící a rakovinotvorné. Jsem rozezlen na nejvyšší možnou míru, doslova mě šokovalo, že cpeš botulotoxin do jablek, ty "doktore"! Je to můj oblíbenej jed, protože je ze všech jedů ten nejjedovatější. Ještě jedna podobná chyba a přestanu tě číst! Jinak super hlášky, to se musí nechat... Jo, a nenech se vodradit mojí military kritikou, klidně piš dál! :-))) *

Vaud
27. 01. 2010
Dát tip
si precti, jak se mi bydlelo v Barcelone :-)) 120 metru od more v Marina Olimpica :-) tomu se nic nevyrovna - uaaaaaaaa, ja bych se tam prestehoval hned zase zpatky!! Ty vune, jidla, lidi, pocasi, kultura, architektura - tomu se maloco vyrovna.

Vinarka
27. 01. 2010
Dát tip
Vaud: oj, tak to vyfoť, to musí bejt pohled :) strejda žil dloouho ve Švýcarsku (asi před sto lety emigroval :) no a nedávno si na starý kolena (je mu asi 60) nabalil kolumbijku, oženil se a teď žije v Kolumbii. Občas mu ten jeho idylickej život závidim.

Diana
27. 01. 2010
Dát tip
To všechno mám rovněž za sebou :-)))****

Vaud
27. 01. 2010
Dát tip
já jsem tady ve Švýcarsku dostal kancelář s vyhlídkou na zahrádkářskou kolonii - to je skoro za trest :-) tady má zahrádky chudina, což jsou většinou přistěhovalci a dávají si na ně státní vlajky, což vypadá hodně zvláštně - zkusím něco vyfotit :-)

Vinarka
26. 01. 2010
Dát tip
Hmmm. Vyvolává to ve mně nostalgické vzpomínky. Též jsme měli jednu "parcelu" v kolonii...letos jsme ji ale prodali -nebyl čas ani chuť. Plně souhlasím s teorií sklepa : "na co se táta stará vo sad stromů dyž ty jabka nežerete!" :D ...Teď táta staví přírodní barikády z rajčat všude kolem baráku :)) občas do nějaký byliny i šlápnu.Skleník plný kaktusů, záhony ředkviček,salátu, mrkve a já nevim čeho všeho... marnost nad marnost, beztak všechno kupujem :) letos asi nasadíme mařku,to snad bude výnosnější :D P.S.: na vánoce jsem od známého dostala ostružinové víno a po druhé lahvi jsem již po čtyřech lezla taky,a to sem ani nehledala mandelinky (ba ani klitoris :D)

Diana
24. 03. 2009
Dát tip
Možná by se ti na té naší líbilo. Je u chalupy na Vysočině, prohánějí se po ní veverky, ježci tu vyvádějí mladé, v každém závětří je hnízdo a jednou jsem dokonce na zahradě potkala tváří v tvář obrovskou užovku, která se proti mně postavila a neohroženě mi hleděla do očí. Ten posvátný pocit si vybavuji ještě dnes!

Vaud
24. 03. 2009
Dát tip
ja jsem se bohuzel nenarodil se zahradkarskym genem

Diana
24. 03. 2009
Dát tip
Hahaha, tohle byla báseň! Text napěchovaný emocemi a každá věta anekdota! Mně zahrádka baví, ale je báječné poznat pohled z druhé strany bariéry a ještě tak sugestivně podaný. T*****************

Vaud
26. 10. 2008
Dát tip
tak to bolístku od angreštu na dálku foukám :-))) zahrádkářům třikrát zdar!

Vaud
25. 09. 2008
Dát tip
mám rád nová slova :-)

agrofitnes :-D :-D :-D *****

Liss
14. 03. 2007
Dát tip
super...my zahradku nemame uz dlouho asi z toho duvodu ze mamincini rodice jsou prave takovymi zahradkari.Rybizovy kompot byl jednou z nocnich mur jejiho detstvi:) a na vetu :"To je fantastický, jak z toho tu cuketu SKORO nepoznáš!?" zacinam byt mirne alergicka...cuketa v rizotu, cuketa v karbenatcich, dyne v cocce...nejvetsi smula je ze zrovna cuketovou lasku maminka podedila:o)

som rada, že si rád a som rada, že sa mi podarilo dotiahnúť sem aj ďalšieho čitateľa:DDD Už sa teším, ale nie dnes, dnes to nezvládam:D

Vaud
19. 02. 2007
Dát tip
U_a, palino8 - to je super, že mě čtete ;-) doporučuju třeba Nejezte hříbata nebo Absolutní nula ;-) palino8 - to je dost problém se neopakovat a nevykrádat jiné autory

palino8
18. 02. 2007
Dát tip
super... vieš, čo je najlepšie? že tam máš tých hlodov strašne veľa, ale vôbec nie sú trápne alebo opakujúce sa :)))

no, začiatok bol taký chabší...ale ten koniec to vyvážil...fakt to poznám...našťastie aspoň maminka stojí na mojej strane a určite sa jej bude páčiť, keď jej poviem, že záhradka je perpetuum debile...to pochopí...:DDDD A áno, samozrejme...najprv zjeme predsa tie horšie jablká...takže ich jeme furt rovnaké...zlé:DDDD *

boží...my měli zahradu u domu...přepadová babička..zvednout se a makat..to známe..

Smeesheck
30. 08. 2005
Dát tip
:-))))))

Alojs
08. 05. 2005
Dát tip
škoda... trošku jsem čekal, že to bude více ze života (jako že budeš konkrétnější u jmen a tak)... Pelisové se mi líbili více, přesto ti ty tipy zaokrouhlím :-)

mishka
08. 05. 2005
Dát tip
jo jo, maliny s červama a obvyklá poznámka, že to je čistá bílkovina... znám až moc dobře *t

mishka
08. 05. 2005
Dát tip
...a koukám, že sem ti ty tipy zase odokrouhlila... tak soráč :-)

pikacu
12. 03. 2005
Dát tip
:-D Musím uznat, že i některé kritiky jsou samy o sobě takovým malým dílkem ... :-)))

Vaud
12. 03. 2005
Dát tip
Maldecanko - díky za tip. Od zahrádkáře se to cení! Pikacu - dík, že ses stavil! Někdy bych chtěl složit dílko jen z kritik, protože jsou tam občas dobrý perly.

pikacu
12. 03. 2005
Dát tip
He he, není zač, taky si toho všímám ... možná nebude od věci si ty kritiky kopírovat do schránky :-))

Dolente
12. 03. 2005
Dát tip
Jo, skoro sem srazila monitor ze stolu, jak sem se tu válela v křečích smíchu :o) t* "A zahrádkář paralyzován botulotoxinem..." - to by byla mam pocit trvalá a nezvratná paralyzace :o)))))

Vaud
12. 03. 2005
Dát tip
:-))))))))))))))))))))) Abych citoval svého oblíbeného autora Tůmu: říkal křeček křečku: heč, já má v levé zadní křeč.

Vaud
22. 02. 2005
Dát tip
Chlapi, vůbec jsem vám nepoděkoval za návštěvu a vaše názory! Udělali jste mi radost a dodatečně díky!

Šminka
22. 02. 2005
Dát tip
:- ))))))))) *

Vaud
22. 02. 2005
Dát tip
Zahrádkářům třikrát zdar!

Šminka
22. 02. 2005
Dát tip
snad třikrát zmar, ne?:-D

Vaud
22. 02. 2005
Dát tip
:-D

pikacu
07. 02. 2005
Dát tip
"O víkendu jsem zase místo klitorisu viděl mandelinku bramborovou!" apod.. Musím ocenit neuvěřitelné obraty a autenticitu celého díla, páč kdo ví jak to chodí na zahrádkách a že ta cuketa z cukety vážně SKORO není poznat, tak dobře ví ... no bez tipu neodejdu, skoro se stydím za své tipy u děl, které tomuhle nesahají ani po paty!! *

Montrealer
04. 02. 2005
Dát tip
plně sdílím tvou nechuť k manuálně prováděným zemědělským či pseudozemědělským pracem. už jsem se takový narodil a hlína (pardon - úrodná půda) mi nikdy k srdci nepřirostla. prostě se zemědělstvím neživím ani se pseudozemědělstvím nezabývám. ale máš pravdu - je to protivné, když to vnucují někomu, kdo na to nemá buňky. *t*

podezdívka
31. 01. 2005
Dát tip
Jelikož jsem od malička jezdil s našima na chatu, kde jsem mimo jiné musel plejt nekonečný záhony jahod, tak vím dokonale o čem to je, směju se ještě teď a všechno, cos napsal je krutá PRAVDA! pochopitelně TIP*

Janajka
30. 01. 2005
Dát tip
Tak jestli jsem trochu nepřepálila začátek...tahle je ještě lepší, než ta o drugovi Pelisovi. Ale když dostal tip Pelis, musí ho dostat i cuketáři !

Vaud
30. 01. 2005
Dát tip
Díky Janajko! Za kritiku. Tip podle mě nějak nedoplachtil až sem...

Janajka
30. 01. 2005
Dát tip
Zase mi technika přerostla přes hlavu - zašmrdlala jsem myší dřív, než jsem zafajfkovala. Tak teď už určitě doplachtí :o)

Vaud
30. 01. 2005
Dát tip
Je tam tip! Hurá! Dík!

pozorovatel
21. 01. 2005
Dát tip
pidzáhumenků? začátek mi přijde slabší, ale pak se to rozjede a hlavně konec mě uspokojil:)) je tomu nedávno, co jsem si vytvořil svou malou zahrádku a pěstoval si tam kytičky dnes mě spíš zajímají holky

Vaud
21. 01. 2005
Dát tip
dík! záhumenky jsem už opravil. Až mě začne zajímat zahrádka, tak budu vědět, že na mě leze mužský přechod.

pozorovatel
21. 01. 2005
Dát tip
:)) některé květinky ale opravdu vypadají jako klitoris takový zahrádkář pak může nostalgicky vzpomínat...

adraj
19. 01. 2005
Dát tip
Coooooooooooooooooooool

XJOHANKAX
15. 01. 2005
Dát tip
Mám kladnej vztah k dusičnanům v kupované zelenině,ale hlavně vášňivě miluju svoji SVOBODU...

Kytiii
15. 01. 2005
Dát tip
jsem spolutrpitelkou... já jsem se vykupovala zásadně: "To dělat nemůžu, jsem na to alergická!"... jenže občas to nezabralo... To že Ti můžou nastydnout vaječníky mi Tě zase trochu víc přiblížilo a seš mi náhle sympatičtější :o) tip za výborný fejeton i nahlédnutí do měsíců nedávno minulých

Vaud
15. 01. 2005
Dát tip
Crae - teď už pleji jen při tenise :-) XJOHANKAX - jím zeleninu bez dusičnanů a stejně si připadám jako brojler :-) Kytiii - mně ani některé výmluvy nepomohly (ale původně jsem chtěl psát na téma nejoriginálnější výmluva, ale nějak se to tam nevešlo :-)

Craerassy
14. 01. 2005
Dát tip
jo...tohle znám z dětství:-))) tip

Zbyhoň
11. 01. 2005
Dát tip
Hahaha!!! Poslední odstavec mě dostal svou jasnozřivostí! Super! Tip bez debat a klubík taktéž, když ho ještě nikdo nedal...

Vaud
11. 01. 2005
Dát tip
Zbyhoni - díky za klubík i za TIP!

MKbaby
10. 01. 2005
Dát tip
Bacha na i/y (To zahrádkář vískající nad každou žížalou nechápe.)! Jinak - no, hergot, jak jinak než *tip? :)))

Vaud
10. 01. 2005
Dát tip
Uf, dík!

MilanH
10. 01. 2005
Dát tip
***** Moc hezké TIP

John_Ceder
10. 01. 2005
Dát tip
Kolonii totiž vedlo několik alkoholiků plazících se po zahrádce zásadně po čtyřech a s lahváčem v ruce. Ortodoxní zahrádkáři. Jejich nesportovní pupíkatá těla se dokonale přizpůsobila zahrádkaření. Když náhodou šlápnou na hrábě, tak se nikdy neuhodí násadou do nosu! Pak také cuketami na sto způsobů. Koláče z cuket, bramboráky z cuket, cuketa z cuket. Málokterý zahrádkář vám nabídne středně propečený biftek. Pokud ano, pak je zaručeně taky z cuket! „To je fantastický, jak z toho tu cuketu SKORO nepoznáš!“ Zahrádkáři devastují nejen psychiku svých dospívajících svěřenců nucenými rolnickými pracemi („O víkendu jsem zase místo klitorisu viděl jen mandelinku bramborovou!“), ale podepisují se i na jejich útrobách. Žijí totiž v bludu, že vypěstované ovoce a zelenina jim a jejich rodinám dodá novou sílu k hrabání spadaného listí. A vono ne! Co udělá pěstitel s novými výpěstky? Uloží do sklepa! A co se jí? Přece ty, který se začínají kazit! Ano! Správný maloplantážník téměř nikdy nejí čerstvé ovoce! jo! jo! jo!

Yossarian
10. 01. 2005
Dát tip
tip a avi a klub ani nemám co bych dodal, na jedničku

Vaud
10. 01. 2005
Dát tip
MilaneH - díky za návštěvu J_C :-)))) Yos - ! Díkes! Ať náš ostrůvek fejetonistů v moři poezie vzkvétá! Cannisha - já už jsem se ty cukety taky naučil jíst! :-)) Nejradši je mám v ratatouile (doufám, že to píšu správně).

Markel
09. 01. 2005
Dát tip
Zase jsem se pobavila, ačkoliv nezažila, je to popsáno velice dobře a plasticky, takže jako bych zažila. - T*:-))))

Katariina
09. 01. 2005
Dát tip
:-))) Opravdu umíš! :-) T

Vaud
09. 01. 2005
Dát tip
Markel, Katariina díkas! Já jsem trýznitel veškeré flóry. Zalívám až když kytky připažují a v kanceláři by mi chcípl i samorost.

Markel
09. 01. 2005
Dát tip
Vaud: I samorost?, nehoupej nás! - :-))))))))) U mne doma taky kytky cvičí, připažit - rozpažit, vždycky se pokárám, omluvím se, ale polepšení jaksi nepřichází, najmu si někoho , kdo by mi čas od času utrhl nápoj od h..., teda od úst, platila bych ho za to a možná by se nějaká náprava u mne podařila. -)))

Empty
09. 01. 2005
Dát tip
:-D Taky takto občas musím otročit a plně chápu tvé rozhořčení:-)))***

Vaud
09. 01. 2005
Dát tip
Já už naštěstí otročím jen minimálně, ale stejně to zanechalo hluboké dojmy :-))

j_i_r_i_k
08. 01. 2005
Dát tip
Jééé, to je tak přesné, kdo nezažil, nepochopí - i když po přečtení tohoto bude silně tušit, fakt super, díky za úsměv...

Lyrae
08. 01. 2005
Dát tip
nemohu než souhlasit, práce (nemyslím teď ty galeje, nýbrž slohový útvar) velice velice velice povedená, dávám tip a chlámu se

adraj
08. 01. 2005
Dát tip
Ježíš to je svatá pravda...my jsme pořád museli jíst nahnilá jablka.

LaMouette
08. 01. 2005
Dát tip
nemam co dodat... totis..:-)))*

Vaud
08. 01. 2005
Dát tip
Moc vám děkuji za přízeň! Nic proti ovoci a zelenině. I buřtíky mám rád. Jen doufám, že už definitivně odzvonilo otrocké práci v koloniích.

Vaud
08. 01. 2005
Dát tip
B_G chceš-li být šťastný jednu hodinu, kup si láhev dobrého vína chceš-li být šťastný jeden týden, přečti si dobrou knihu chceš-li být šťastný jeden rok, ožeň se chceš-li být šťastný celý život, pořiď si jabloňový sad a chceš-li nasrat své potomky, pořiď si zahrádku

Zoee
08. 01. 2005
Dát tip
Tak tohle mě pobavilo....* Co by na to asi řekl Přemek Podlaha?

Vaud
08. 01. 2005
Dát tip
Já jsem se stavil na zahrádce cestou na tenis. Zrovna když nám přivezli hnůj. Od hnoje jsem pak měl nejen tenisky, který byly pak už jen na na vycházky ke kompostu a do kravína, ale i tenisovou raketu a sadu míčků. :-))

Jeheheman
08. 01. 2005
Dát tip
Kromě jiného vydávala i vlastní časopis, kde se psalo čí plevel roste ke komu a jak bude plevelitel exemplárně potrestán velitelem. Na rande půjdeš hned jak navozíš všechen hnůj na kompost! :o))) místy hláška na hlášce!*

vesuvanka
08. 01. 2005
Dát tip
.... Už samotný název „zahrádkářská KOLONIE“ dává tušit, že šlo o práci pro galejníky. Naše kolonie měla navíc optimisticko-komoušský název Rozkvět míru a věkový průměr blízký čekatelům na přijetí do interinkontinentálu. Kromě jiného vydávala i vlastní časopis, kde se psalo čí plevel roste ke komu a jak bude plevelitel exemplárně potrestán velitelem. Kolonii totiž vedl spolek alkoholiků plazících se po zahrádce zásadně po čtyřech a s lahváčem v ruce. Jejich nesportovní pupíkatá těla se dokonale přizpůsobila zahrádkaření. Když náhodou šlápnou na hrábě, tak se nikdy neuhodí násadou do nosu!........... Bakchus jim odpusť.... další a další obraty a postřehy ve mně vyvolaly bouři smíchu.... Skvělý fejeton..... TIP a V

Vaud
08. 01. 2005
Dát tip
jehe, vesu díkyyyyyyyyy !!!!!!!!!!!!!!

klipeto
08. 01. 2005
Dát tip
chytnul mne název, ze začátku mne to moc nebavilo, ale pak mne to chytlo a ve finiši mne překvapily některý hlášky (namátkou... cuketa z cuket, buřtíky, klitoris, proteiny v červech a třeba ty skvělý brambory nakonec) pobavilo t*

Dero
08. 01. 2005
Dát tip
Vaud umí. Zjišťuji neustále a jsem tomu rád. * Díky, skvělé čtení na těžké téma.

Delahaye
08. 01. 2005
Dát tip
"Zahrádkář a jeho rodina je tak trvale přiotráven. S někým tyhle jedy z ovoce seknou úplně! Fakt! A zahrádkář paralyzován botulotoxinem, opojením z nadúrody rajčat a přísadami z kedlubnového čuča už ani neslyší vzdalující se hlas z vedlejší parcely: „Sousede, vy už máte všechno hotovo, že se takhle válíte mezi bramborama!“ ! tohle bezva... :-) jen - zpočátku se mi to zdálo nějaké rozhárané - psané a ponechané jako první nástřel bez korektur, ke konci už se to dávalo do staré "vaudovské" ucelené a úderné fazóny .

dadik
08. 01. 2005
Dát tip
...t

Vaud
08. 01. 2005
Dát tip
Díky všem!! Tak zkusím ještě trochu předělat začátek, když jinak nedáte :-))!

Elyn
08. 01. 2005
Dát tip
....ááááá, to je dokonale vystiženo :)))))) Já to zažila... heeech,... děkuji, děkuji, děkuji, že mě někdo pomstil :)))))))) *

Vaud
08. 01. 2005
Dát tip
Elynko - díkes! Já jsem taky hrozně rád, že už nemusím pracovat v kolonii..

Elyn
08. 01. 2005
Dát tip
:) jakože, nic proti zahrádce, ale.. nic se nemá přehánět... - nejlepší výpěstky se vždycky dávaly sousedům, pěstovalo se i to, co nikdo z nás vlastně nejedl, a to jen proto, že k tomu měl někdo nostalgický vztah... a tak.. asi znáš...:))

:oD

Vespa
08. 01. 2005
Dát tip
A tos mluvil jenom o pidizahrádce.... my máme skorosad....:o(( tip

Vaud
08. 01. 2005
Dát tip
Vespa :-) Skorosad? My s výnosy: tuna rybízu na metr čtvereční tušíme o čem mluvíš

Vespa
08. 01. 2005
Dát tip
Jo, tak to asi tušíte.... :o))) My s výnosem dvě stě litrů jablečnýho moštu taky víme o čem kecáme :o)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru