Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

pozdní večer

02. 11. 2000
1
0
1978
Autor
alex

Je pozdní večer. V rádiu smutná melodie hraje, a já si čtu Máchova máje, rodiče zas hádají se v obýváku, brácha mrzutě strčí hlavu do spacáku. Ticho - snad teď to bude v pořádku, znovu potápím se do řádků. Ze čtení vyruší mě projetí tramvaje, houkačka záchranky - blízko, kdo pak uvnitř asi je. Brácha už vypad aspoň na chvíli z tohodle světa, z obáváku už není slyšet jediná věta, sbohem Mácho už jdu spát, zítra učitelům musím naslouchat. Budící hlas - zase tělo mě rozbolí, "Kluci vstávejte do školy". Metro je orchestr - každej svou "práci" dělá, telefonuje, čte si,přemejšlí- brácha si prohlíží horní část dívčího těla. Tucty ospalejch očí - nojo má třída, haždej jak zhulenej na mě se dívá, sousední židle prázná zbyla. V lavici zbylo jen na tělocvik tričko, Marek včera nevolal, že hodí "áčko". V tom přišel ředitel a začal brečet, Marka zabilo auto - včera v pozdní večer.
Anonym
09. 03. 2001
Dát tip
Nic moc čipane hlavně je to dlouhý......

Adelan
18. 12. 2000
Dát tip
První sloka navozuje atmosferu Máchova máje...čekala jsem něco romantického s příměsí nešťastné lásky, pak zdánlivě úplně mimózní sloka druhá (no dobře na konci se to vysvětlí...) Pak to chvíli vypadá jako vyjádření odporu k návštěvám vzdělávacího ústavu a na závěr ta pointa... Volíš vážné téma, ale zpracování se mi zdá násilné, neprovázané...

(závorka)
14. 12. 2000
Dát tip
líbí

JiKo
09. 11. 2000
Dát tip
Ujj fakt moc dobrej nápad na (lyrickou/?/)epiku!, ale formou tomu dáváš ránu. Rozdílné počty veršů ve sloce o rýmech nemluvě. Co zkusit volný verš? Není 4 sloka zbytečně navíc?

Petulka
04. 11. 2000
Dát tip
Hezký-strašně smutný.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru