Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mimo prostor poezie

Výběr: Jinovata, Print, Lyryk
14. 01. 2005
15
0
6435
Autor
Makča

To je teda fakt blbý že máš tzv.depresi napiš o tom do Mladýho světa báseň, ty krávo. (J.Topol:Miluju tě k zbláznění) Sami sobě vzdorotextem ornamentujeme to shnilé po povrchu figurkama.

Dnes ráno nazván byl

včerejšek slepým,

protože příliš čitelný pohmatu.

 

Na místě pro cizí slečnu

zdál se mi moc osobní sen:

narodilo se mi dítě,

šla jsem někam chlastat

a zapomněla na něj, ale

nějak se samo vyživovalo, za tři dny vyrostlo,

bylo můj nejlepší kamarád, potřebovalo mě,

no holka a já její krkavčí máma.

 

Ani se mi moc neulevilo,

když jsem se probudila a nenahmatala

v děloze ani v srdci

nic tak urgentního,

žádný potenciální útok

na dokonalost svobody.

 

Utíkám tedy do zítřka

až se za patama práší,

dokud jsem mladá

a sloužej mi nohy.

 


katugiro
11. 03. 2005
Dát tip
tahle se mi líbí je veselá :) * nerýpu do toho

Jé, vzpomněla jsem si na jedno Topolovo čtení, na který nás (patrně omylem) vzala jinak dost děsná češtinářka, pamätám sa: Já nepíšu, aby lidem bylo líp. Když je jim blbě, maj si vzít PRÁŠKY. - a pak čet z Trnový dívky nějakou storku o vraždících se Indiánech:o)

Evička
17. 01. 2005
Dát tip
... trocha cynismu občas neškodí ... Pound by měl radost *

Lotoska
17. 01. 2005
Dát tip
*

...ANO...

Sally
14. 01. 2005
Dát tip
Něco hezkyho na tom je...

velmi pěkné, velmi...t.

Adelan
14. 01. 2005
Dát tip
Ano, zaujalo...*

Noe1
14. 01. 2005
Dát tip
stejné místo jako janek :-) *t pelášej, pelášej

Jinovata
14. 01. 2005
Dát tip

Makča
14. 01. 2005
Dát tip
Jin: proč výběr?..písmena jako autoterapie, milosrdná sestřička pro porušený děti...někdo si neví se sebou nic lepšího, než že vezme tužku a přečmárává svůj život k obrazu svýmu (odvrácená tvář hry)..ti řikám, ty budeš psát tak, jak chci já...Je to ovšem poezie?!

Jinovata
14. 01. 2005
Dát tip
a co je tohle?: Dnes ráno nazván byl včerejšek slepým, protože příliš čitelný pohmatu. a tohle!: Na místě pro cizí slečnu zdál se mi moc osobní sen: narodilo se mi dítě, šla jsem někam chlastat a zapomněla na něj, ale nějak se samo vyživovalo, za tři dny vyrostlo, bylo můj nejlepší kamarád, potřebovalo mě, no holka a já její krkavčí máma. tady by se dalo polemizovat o hutrnosti a bla bla bla ale co se týče stylu, museli bychom zahodit i toho topola, který právě tuto rovinu má velice rád. jakýsi zenzážitek vyslovením surového zářitku. Slovo surový nemyslím ve smyslu násilí, ale ve smyslu polotovaru. Když máš něco na srdci tak to obvykle řekneš nějak abys byla pochopena ale bez freudovských vnuknutí sprostých slov: tak, aby tvá řeč byla bez toho balastu který by se do ní nahrnul, když nys vše řekla tak jak ti to upřímnost cpe na jazyk. Ten sebehodnotící prvek co prosvítá ... sarkasmus uchopující něco co v tobě chce být sděleno a záměrně odvádějící pozornost k zlehčování mluvou. Jenže to zlehčování přerůstá v ironii a právě ten sarkasmus a to už jsou naopak nástroje protěžovací. Když to čtu tak čtu: "je jedno jak a co mluvim a co jsem vlastně zač, hlavní je to, co tu říkám, no podivejte se na to, je to síla, tak co" Ta disproporce mezi závažností tématu a agresivně přirozenou řečí... ta se mi na tom líbí:o)

Makča
14. 01. 2005
Dát tip
děkuju (em ó cé) *

Shellinka
14. 01. 2005
Dát tip
Seš dobrá - začátek je pro mě nejlepší! *

djPes
14. 01. 2005
Dát tip
Když jsem tu byl dnes poprvé, měl jsem místo dlouhých samohlásek písmena azbuky a byly to úžasné ornamenty. Netuším, proč to tak bylo, teď je vše jinak a smutnější.

drfaust
14. 01. 2005
Dát tip
hoj, hoj... inu až na ten konec s tím utíkáním... *

Fouckault
14. 01. 2005
Dát tip
:-)*

darksky
14. 01. 2005
Dát tip
zaujalo t*

dismorphia
14. 01. 2005
Dát tip
jsi šílená, paní!

Marthin
14. 01. 2005
Dát tip
Topolová na polena nařezaná...

dismorphia
14. 01. 2005
Dát tip
Na místě pro cizí slečnu zdál se mi moc osobní sen: narodilo se mi dítě, (...) nějak se samo vyživovalo, za tři dny vyrostlo, bylo můj nejlepší kamarád, potřebovalo mě, !! jak z mých vlastních představ, (nechutná představa, že bych před sebou uviděla sebe a svoje dítě a svoje sny a svojeatakdálatakdál)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru