Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Důležitost je nedůležitá

16. 01. 2005
0
0
1660
Autor
Mohykan

     Snad každý rozumně smýšlející člověk by se měl pozastavit nad logickým nesmyslem v nadpise. Ale vysvětlete mi fakt, proč se tolik lidí dívá na zpravodajské relace, když všechno s příchodem sportu zapomenou. 
     Bush a Putin si podali ruce – důležité, politik číslo jedna označil svého soudruha za tupce a ledovec na Antarktidě se nám loupe. Většina národa Putina nikdy neuvidí, o politiku se nezajímá a ani kousek ledovce k nám po Vltavě nedopluje. Avšak jedná se o události nejspíše společensky velmi významné a člověk by je měl alespoň slyšet. Co ale dělají naše děti? Nejsou tito objektivně nevýznamní človíčci stiženi nudou?
     Nebylo by lepší, jim alespoň přinést barevná sklíčka, aby mohly svět vidět jinýma očima než komerčně vybranými spoty soukromých televizí? Nebylo by lepší zahrát dětem divadlo nebo s nimi zajít do zoo a ukázat jim, jak vypadá novinářská kachna? Vždyť to, co společnost považuje za důležité, je pro naše osobní životy jen čas požírající nadstavba, která přináší jen zklamání.
     Je mi úplně jedno, že spojenci bezohledně poničili Babylon. Lepší je to nevědět a pomoci stejně nemohu. Nezajímá mě všechno důležité ale to, zda mě někdo touží obejmout a políbit. A nakonec jsem zvědavý na takovou nedůležitou drobnost: Co říkáte tomu, co jste přečetli?

StvN
16. 01. 2005
Dát tip
Dětské. To si o tom myslim. Na první pohled bych řekl, že to napsala šestnáctiletá holka.

Mohykan
16. 01. 2005
Dát tip
Pletes se, osmnactilety kluk :))

StvN
16. 01. 2005
Dát tip
Všim jsem si, neboj.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru