Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Návod jak dostávat tipy a výběry

Výběr: Morasten, Paranoicus, Dotek, Kid_A
17. 01. 2005
42
1
19447
Autor
klipeto

Věnováno Voloďovi

Všichni víme, že tipy a výběry nejsou objektivní známkou kvality u díla. Ale, že jsou objektivní známce kvality vzdálené až na tolik, že tipující (či vybírající) čtenář tipuje i přesto, že se mu v díle řekne, aby si nasral do rukou a hodil si to do ksichtu, jsme nikdo netušili.

Proto jsem se rozhodl napsat tento krátký návod jak získat tipáž a výběry.

Klikněte na přídat dílo. Jednoduše vemete dvě věty v cizím jazyce, u kterého by nehrozilo, že významu kdekdo porozumí (já si napřiklad zvolil italštinu).

Připravte si první sloku. Rytmus stačí ABCD-ABCD; není tolik náročný. Čekejte, až Vám na mysl přijdou nějaká líbivá slova a šikovně je poskládejte. Je jedno, že Vám to nebude dávat smysl (oni si čtenáři v tom ten smysl najdou, když to bude znít pěkně). Ani nad tím tolik nemusíte přemýšlet. Jen to poskládejte tak, aby to vypadalo přitažlivě. Dejte pozor na konce řádků. Bude třeba na ty slova hledat vhodné rýmy.

Za první sloku dejte první větu v cizím jazyce. Můžete jí dát šedivou barvu, aby to vypadalo, že to není to, co chcete čtenáři říct (protože čtenáři nic říct nechcete - chcete tipy a výběry).

Druhá a třetí sloka je trošku náročnější v tom, že bychom měli najít originální rým. To ale není problém, protože do básně nedáváme žádný smyl a nemusíme se držet žádné významové linie, která by nás svazovala. Držíme se první sloky. Volíme podobná slova. Když se rýmují i slova uprostřed slok, pak to vyzní moc hezky. Zase to ale nemůže být významově úplný nesmysl. Vyberte nějaká nezvyklá spojení. Každý si v tom najde něco svého.

Druhou větu v cizím jazyce vložte mezi druhou a třetí sloku ve stejném formátování a barevné úpravě jako je u cizojazyčné první věty.

Tak a teď zbývá všechno dát kurzívou (lomeným řezem písma) a vymyslet nějaký lákavý název. Název vůbec nemusí obsahovat slova použitá v básni. Dokonce bych řekl, že díky odlišnému názvu v tom budou hledat všichni skryté smysly.

Ke všemu Vám stačí jen trocha bujné fantazie.

Následuje praktická ukázka.
Dílko jsem tvořil asi pět až deset minut a dílo nakonec vypadá takto:


Postav poutníkovi most do svého srdce

stavíš cesty
poutníkovu srdci
úsmívaje
z jedné hvězdy na druhou

E' talmente piena che se gliela lecchi ti ubriachi anche te!

hladíš špičky
eskymáčtí předci
nevnímaje
lešeniště nad Prahou

Cagati in mano e prenditi a schiaffi

plníš city
mouřníkovi deci
přelévaje
trpkých hroznů trhanou


Jaké cesty? Kdo je poutník nebo poutníkovo srdce? Hvězdy?
Nikdo se nepodivil proč zrovna lešeniště nad Prahou. Proč eskymáčtí předci? Nevnímaje kdo? koho? co?
mouřník - Kdo/co je mouřník? Dal jsem si slovo "mouřník" vyhledat na google a nic. To slovo mi přišlo jen tak na mysl. Nevím co to je. Vy jo?

Co je na tom nejvíce absurdní, je to, že málokdo se podívá na význam těch italských vět:
E' talmente piena che se gliela lecchi ti ubriachi anche te!
(Ta je tak zlitá, že když jí vylížeš, tak budeš opilej)
a
Cagati in mano e prenditi a schiaffi
(Naser si do dlaně a hoď si to do ksichtu)

Dílo získalo 1 výběr a 10 tipů (když nepočítám lidi, kteří věděli o co jde a tipovali právě proto, že věděli o co jde; celkem jich tedy je 13). Ještě je ale možné, že nějaký ten tip dostane.

Pokud chcete více tipů a možná i výběrů, pak nepřidávejte dílo v pátek kolem půlnoci, jako jsem to udělal já a také dejte té básni pár minut času navíc. Centrování textu básně může také zvýšit tipáž.

Dobré je říct svým přátelům o co jde, a požádat jednoho nebo dva o tip, ke svému dílu - to jako na rozjezd.

A pak už jen sedíte a čekáte.
Při každém tipu se bavíte.
Při výběru padáte pod stůl a vzrušeně pobíháte po místnosti a rozhazjete rukama.

Doufám, že se setkáme ve výběrech mnoha redaktorů a přeji všem vysokou tipáž.

1 názor

jejdavilda
20. 10. 2008
Dát tip
A taky je dobré otipovat pár ptákovin, to se ti pak vrátí

Neverrrr
29. 01. 2006
Dát tip
Přesně o tom jsem napsala "Klima" - tedy o tom, že tip dostane každý, kdo napíše příjemně nesrozumitelnou báseň ve volném verši (vyhlašuji volnému verši válku.Hough:)

Bože, to je skvělý! :o)))

No myslím, že dá fušku i to, co tu radíš ;o) Doufám, že to tu už nikdo nebude zkoušet - účelově. (Tebe samozřejmě nepočítám :)

Aleya
06. 04. 2005
Dát tip
katy: díky za avi, tohle je prostě...:DDD TIP jako vrata a ve slabé chvilce to nejspíš taky zkusím...s japonštinou :))).

Aleya
06. 04. 2005
Dát tip
Tak prosím - pro zájemce tady - http://www.pismak.cz/dilo.php?num=156462. Název básně tvoří tři různé japonské výrazy pro fekálie. Další japonský text se dá přeložit asi jako: "Zkopu tě do krychle ty zvrhlý negroidní impotentní bezdomovče" a "Nešahej na mě, máš ho malého" :o)).

katy
05. 04. 2005
Dát tip
avi

Zbyhoň
18. 03. 2005
Dát tip
Taky jsem pro, aby se avízo posílalo tomu, s kým se hodlá diskutovat...

VenusHalley
18. 03. 2005
Dát tip
a proc ja, smim-li vedet ?

klipeto
18. 03. 2005
Dát tip
Hele, mně je úplně jedno, že někdo někomu pošle avízo. Pokud se někomu nelíbí, že dostal avízo, tak ať laskavě mlčí a nepíše kritiky, protože když tu kritiku píšu, tak musim počítat s tím, že mi ty avíza chodit budou... každý vaše zbytečný, ano zbytečný, podivení se nad tím, proč zrovná mně přišlo avízo, totiž posílá kritiku i autorovi, takže se účastníte stejných zvěrstev. Jestli máte co říct k dílu nebo k tématu, tak prosím, jinak si to řešte přes zprávy

Dirty
18. 03. 2005
Dát tip
trochu slabe

71_Art_72
18. 03. 2005
Dát tip
a stejně tak když napíšu dílo, musím počítat s tím, že mi budou chodit kritiky, jo život je boj.

pozorovatel
18. 03. 2005
Dát tip
proč mi nepřišlo avízo?

Petr_Pan
18. 03. 2005
Dát tip
dík za avi - Tvoje rozhořčení chápu a za sebe doporučuju psát indispozice, kde se zbytečný kecání limituje na autorovu náladu a to jen ve zprávách .. :-) ( a snad se nenaštveš, že to sem píšu, když to .. )

klipe, já mlčím a vůbec ani trochu nic neříkám.....

Zbora
17. 03. 2005
Dát tip
Papouch: protože seš hezkej ptáček! (PS: uznávám, u Tebe to bylo poněkud mimo...se nezlop tedy) Ondrech: tak se nevyjadřuj pod díly a nebudou Ti chodit avíza...jestli je to opravdu takový problém, napíšu si Tě na monitor tlustou černou fixou, bych nezapomněl...navíc, pokud sis svobodně zvolil, že budeš redaktorem, musíš s tím, že Ti semtam nějaké to avízo příjde, celkem počítat....a historicky poslední avi Ondrechovi.

ondrech
17. 03. 2005
Dát tip
zbora: hele, mě avíza nevadí, klidně si je posílejte dál, ale dostat milion avíz od diskuze, které se téměř neúčastním, tak to mě celkem štve... no nic, budu si muset zvyknout.

Zbora
16. 03. 2005
Dát tip
Přestože jsem se k této záležitosti již vyjadřoval, mám potřebu některé své výroky ještě upřesnit. Napsal jsem proto velmi krátkou úvahu (skládá se pouze z několika kusých hesel a má formu básně) v níž se snažím pochopit podstatu poezie. Vybraným reagujícím posílám avízo, pokud bych jím kohokoli urazil, předem se omlouvám. Dílo je - ZDE

papouch
16. 03. 2005
Dát tip
proč jááá??

ondrech
16. 03. 2005
Dát tip
Neposílejte mi pořád avíza...

VenusHalley
08. 03. 2005
Dát tip
welmi pravdive. U spousty del tady prevazuje forma nad obsahem a jsou to ta hezky poskládaná libozvucna slova...

kassiope
22. 02. 2005
Dát tip
Husté, ale chodí to tak no. Co k tomu dodat? hm. :o)

Dirty
19. 02. 2005
Dát tip
tuleň: oni to nevědí

Dirty
19. 02. 2005
Dát tip
tuleň: oni to nevědí

tuleň
19. 02. 2005
Dát tip
co nevědí? že se smějí sobě? to nevadí, hlavně že jsou toho schopní, ne?

Dirty
19. 02. 2005
Dát tip
ne

Danny
18. 02. 2005
Dát tip
dobře postřehnuto... ...já jsem zase kdysi napsal "parodii na báseň", kde jsem shromáždil největší písmácká klišé v jednom chumlu viz tady

pozorovatel
18. 02. 2005
Dát tip
Danny: miluji tvou skromnost, s kterou mi vždy zasíláš avíza, aby si upozornil na něco ze své prosté tvorby :))))) smrdí to, ale směju se

AAA_AAAB
18. 02. 2005
Dát tip
No ono jde taky o to umět vybrat ty správný slova, správnej název, vědět, že kurzíva je přitažlivější atd. To samo o sobě je trošku umění. A jak jsem četl ve Vesuvančiných důležitých pojmech a názorech v dotazníku na Redaktora, tak tam píše, že básničku vnímá trochu jako obraz (cit.:Na báseň se dívám tak trochu jako na obraz. Některý se mi líbí, protože je realistický, zobrazuje něco konkrétního, ale abstraktní obraz, kterému nemusím rozumět, mě může zaujmout zajímavými tvary anebo barevností...). Hodně lidí to může vidět podobně a tak otipují. Pravda je, že konkrétně tohle dílko je trošku divné..Já osobně bych ani nenapsal kritiku a odešel bych s pocitem, že nevím "co tím chtěl básník říct" a myslel bych si, že se mám ještě co učit..(a to mám i tak).

Kolouch
18. 02. 2005
Dát tip
:))))))

vřídek
18. 02. 2005
Dát tip
Jo s tímhle souhlasím, až moc. Ale nejsi první. Podobou věc jsem četl u Agnežky, jenže tenkrát jste ji rozcupovali, tak to stáhla. Ona totiž neumí moc říct to, co chce, ale PSSST, ať jí to nezlomí srdce. Upřímně- když se k takovýhle kravině dostanu, snažím se to číst furt dokola a ještě si to stáhnu, protože si připadám, jak blb, že nevím, o co gou. Ale teď už to vím! A moc dík za cenné rady. Ty a Agnes byste měli víc křičet, nebo se písmák přestane brát jako umělecké stránky, ale pouze jako samolibé bláboli samoumělců. Ale zatím je písmák na dobré úrovni. A až mě vykopnete, bude na lepší!

tuleň
18. 02. 2005
Dát tip
je třeba tipovat, ať to má tipů nejvíc na světě... ode mě hlavně pro tu recesi a první italskou větu, ta mě dostala, teda spíš překlad dirty: pokud se všichni smějem sobě, je to navýsost dobré, lidi, kteří se neumějí smát sami sobě jsou nabubřelí morousi kytí: kašpařina to je snad od začátku, ne? :^) klip: ještě jsi zapomněl, že je dobré, když ti to dají na úvodní stránku

Skvely a vystizny. Nemam co dodat :-)

Lyskoř
16. 02. 2005
Dát tip
Klipeto, ty seš stejně ten nejdrsnější... Tohle je prostě špica Disfruta de la vida y a follar que son dos días

Spirit
15. 02. 2005
Dát tip
naprosto přesnýýýýýýýýýýýý!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jo..díky bohu za tohle viz..Zatmění verši volnými :o)

klipeto
15. 02. 2005
Dát tip
písm: pošli mi to dílo do zprávy :op

Jojo,máš to u mě :)

Klipe : skvěle jsem se pobavila, taky víš, jak získat popularitu, co ? :) Až budu psát nějakou báseň, mohla bych to vydat pod tvým nickem ? Přeci jen už budeš slavnej :)))) Klipeto : jeden pohlavní tip :) *

Ultramarine
12. 02. 2005
Dát tip
LOL tak to je perfektni! teda celek ta basen kdybych nemel ten uvod tak jdu vyzvrátit kosti... to muzes pouzit :))) ty italsky vety.. to je narez :) hlavne ta prvni a taky kdyz si prestavim nejakyho to ho zazranyho poetu co si to odvozuje a hleda vyznam a misto nebeskeho hlazeni lehkych cervanku je ozralej z vylizání nejaky devky :)) TIP + rofl

klipeto
11. 02. 2005
Dát tip
U_Vulkan: jaká ženská? :o)

klipeto
11. 02. 2005
Dát tip
moje tipy ani s ženskejma ani mužskejma nemaj nic společnýho... jsou naprosto bezpohlavní :o)

klipeto
11. 02. 2005
Dát tip
mně tu všechno sedí :o) je tu legrace :o)

enehi
10. 02. 2005
Dát tip
ho da di chiarare? no to je bomba

Dotek
09. 02. 2005
Dát tip
Dnes přidám i výběr :-)

Pisces
08. 02. 2005
Dát tip
Vzhledem k tomu, že umím velmi dobře španělsky, italština pro mě není problém. Nasmála jsem se :-) Dík za příjemné počtení.

Milly
08. 02. 2005
Dát tip
Mi to přijde nesmyslný, tomu bych Tip nedala.... Ale napsaný je to s návodem hezky :-))

g_morr
07. 02. 2005
Dát tip

Brunhilda
06. 02. 2005
Dát tip
no, nejde jinak, nez Ti dat za pravdu :o)) sice bych tam dala vic zvukomalebnosti, ale na desetiminutovku dobrej vykon :o)) nicmene, neni poezie vzdycky tak trochu o blaboleni?

Brunhilda
06. 02. 2005
Dát tip
jo, mate neco k procleni, to sem driv vedela: ho da di chiarare?

Petr_Pan
03. 02. 2005
Dát tip
good .. ;-)) TIPík

enehi
01. 02. 2005
Dát tip
tak jo, jdu na to, a co když neumím cizí jazyk kterému by všichni nerozuměli?

klipeto
01. 02. 2005
Dát tip
já taky neumim italsky :)))

enehi
01. 02. 2005
Dát tip
tak to je cenná informace, tohle sis, ale nevymyslel, ne? - Co je na tom nejvíce absurdní, je to, že málokdo se podívá na význam těch italských vět: E' talmente piena che se gliela lecchi ti ubriachi anche te! (Ta je tak zlitá, že když jí vylížeš, tak budeš opilej) a Cagati in mano e prenditi a schiaffi (Naser si do dlaně a hoď si to do ksichtu)

klipeto
01. 02. 2005
Dát tip
na internetu se válí spousta frází přeloženejch do různejch jazyků a různejch alternativních slovníků :) hledej šmudlo :)

enehi
01. 02. 2005
Dát tip
dobře, já si možná poradím i jinak, fakt je ten, že stačí otevřít turistického průvodce a napsat tam Máte něco k proclení ? :-)

Morasten
31. 01. 2005
Dát tip
já sem ti avízo neposílala Dirty, až teďka

katy
31. 01. 2005
Dát tip
:)))) ale ta italština tam vypadá fakt vznešeně a tak upřímně řečeno nevím, jestli bych ústřednímu dílu tip dala, asi ne, ale nemůžu to už říct objektivně geniální musím říct jenom:) a tip!

morte_Anais
30. 01. 2005
Dát tip
to je fakt legrace

Artíku, dobře, tak já jsem absolutně vážná...

Dirty
28. 01. 2005
Dát tip
me docela sere, ze mi furt posilate aviza takze vam je vsem poslu, abyste mi je uz neposilali

Delahaye
28. 01. 2005
Dát tip
Dirty : Tvá logika mě uchvátila :-))) AVI

ondrech
28. 01. 2005
Dát tip
dirty - teď sem ti poslal sice avzko, ale dál se diskuze neuččastním

:) ze by navod jak dostavat avizka:) Jedno pro Tebe:)))

Dotek
28. 01. 2005
Dát tip
Dirty: žádné avi jsem ti neposlal a ani na příště nepošlu, ...jen aby jsi věděl :-)

Avenarius
28. 01. 2005
Dát tip
Dirty: To je hrůza - dvakrát kliknout !!! Avi - fakt naposled

Morasten
27. 01. 2005
Dát tip
to má nádech satiry... jo, je to fakt pravda že na tipy a výběry se kouká jako něco co autora k vrcholům pýchy(ne vždycky, nekomu je to taky jedno) a slovní kritika chudák ve stínu tipů a výběrů, je tak nedůležitá. nicméně musim s celym dílem pobaveně souhlasit... takže zaslouženě(ne jako u básničky) t.a v.

John_Ceder
27. 01. 2005
Dát tip
no a co jako? kurva!! ty vole tak máš návod na tipy a co jako? Dyť vo to vůbec nejde.. Fakt mě to sere!! co já mám v těch tvejch dílech co hledat? jestli to dává nějakej další smysl, to je tvůj problém, že píšeš sračky, který nic neźnamenaj.. já v tom můžu vidět nějakej zajímavej obraz, něco mě v tom zaujme atd, ale kašlu na to, abych se zamejšlel nad tím jak si k tomu přišel.. to je problém tebe jako autora, že tam cpeš něco co nedává smysl-kurva psaní má bejt vo pravdě.. sere mě, jak si hraješ na to jak si ty lidi napálil, ale to ty ses provinil.. řešit takovýhle p......., fakt mazec!!! (chtěl bych poslat avi všem, ale kašlu na to)

klipeto
27. 01. 2005
Dát tip
John_Ceder: naser si + avi všem za Tebe, srabe

cubka
27. 01. 2005
Dát tip
:)))))))

John_Ceder
27. 01. 2005
Dát tip
děkuji, nerad se chlubím svou získanou moudrostí..

Avenarius
27. 01. 2005
Dát tip
Některým: Nevím, proč do klipeta tak šijete. Asi si vylejváte zlost, že nejste schopný rozpoznat perly od hnoje. klipeto: Dobrý odhalení...

Avenarius
27. 01. 2005
Dát tip
+ avi půlce...

Kakuloj
27. 01. 2005
Dát tip
jo! kua poezie má přeci bejt vo tý pravdě, co je tam někde venku! :) inspirující...:))))

:-))) hehe, z literárního serveru se stává kašpařina.... :-))

ondrech
27. 01. 2005
Dát tip
fajn, nějak se mi k tomu nechce vyjadřovat. dalo se to říct i jinak a slušně.;))))

John_Ceder
27. 01. 2005
Dát tip
perly od hnoje, na to ti taky seru..dyž píšeš co cejtíš..žádnou takovouhle škatulku k tomu nepotřebuješ!!!

Zbora
27. 01. 2005
Dát tip
Souhlas s Kytkou :o( Klipe, ono se jen tak neříká: na každém šprochu pravdy trochu (k názoru Johna Cedera).

klipeto
27. 01. 2005
Dát tip
:o) Zboro, samozřejmě, že má Ceder v hodně věcech pravdu :) řekl jsem snad, že kecá? :)

ech, já vám nevím, ale tak nějak... udělejte pápá hodné kytce, vod teď budu tvrdá.....a nekompromisní a slovo sračka budu používat asi často... za nevyžádaná avíza se tímto samozřejmě neomlouvám, nic vám neudělá, když dvakrát překliknete, že?

John_Ceder
27. 01. 2005
Dát tip
tak to by sis měla změnit i přívlastek:)

klipeto
27. 01. 2005
Dát tip
kv: ano

klipeto
27. 01. 2005
Dát tip
John_Ceder chtěl dát avi všem, ale měl strach, tak jsem ho poslal za něj.

Avenarius
27. 01. 2005
Dát tip
Kakuloj: Pravdu hledají soudy (měly by), nepřipadne mi to jako primární úkol a dokonce účel poezie.

klipeto
27. 01. 2005
Dát tip
Ave: Kaku je šprýmař :)

John_Ceder
27. 01. 2005
Dát tip
to není strach, prostě jsem ten svůj názor nechtěl nikomu cpát, pokud někoho tahle "diskuze" zajímá, předpokládám, že sem občas zavítá sám od sebe..asi tak no

Avenarius
27. 01. 2005
Dát tip
klipeto: Já tam ten ksichtík viděl :-)

Johne, už mám ... celej název... takže z kou_kvě bude jedule... klipe: ano??

klipeto
27. 01. 2005
Dát tip
co ano? ano, je to sračka

acha, no sem se ptala.... :-)) by nedošlo k mejlce, to bych nechtěla... :-)

71_Art_72
27. 01. 2005
Dát tip
zklame-li vás poezie, můžete se vždy obrátit k paralelní poezii ! květinka:hlavně že z paralelní poezie se nestává kašpařina!

:)))... jo Tak to se Ti moooooc povedlo:)... Asi nedokazes vymyslet jak zobjektivizovat tipovani:)? Kazdopadne ted si zaslouzis muj tip jelikoz sem premyslela o tom samem o cem pises Ty jen sem si nedodala odvahu remcat... Prece jenom pismak je tu pro nas a nejspis-jestli ano tak se omlouvam - tu nejsou umelci na slovo vzati ale lide co bojuji... I kdyz ani kdyby mi umelec na slovo vzaty rekl ze pisu hrozne - neprestanu i umelec na slovo vzaty:) hodnoti subjektivne... Jen teplomery meri vsem stejne:))))) Si sikulka:)!!!!

ondrech
27. 01. 2005
Dát tip
jablkům - já bych to přejmenoval na "Jak získat klipetovi tipy a výběry":-DDDD a já mu endáma ni jeden!!!!

Artíku, to už nejde... :-)) já se prosím veřejně přiznávám, že jsem kašpar největšího kalibru.... kdejakej šašek by mi mohl závidět... :-))

71_Art_72
27. 01. 2005
Dát tip
paralelní poezie je zcela vážná věc, květinko.

sicco
25. 01. 2005
Dát tip
takže, když jsem ještě žádnej výběr nikdy nedostal, můžu se povážovat za skvělého autora, no to jsem rád.

sicco
25. 01. 2005
Dát tip
takže, když jsem ještě žádnej výběr nikdy nedostal, můžu se povážovat za skvělého autora. no to jsem rád. Já jsem si vždycky myslel, že jsem nejlepčí :)

Alojs
25. 01. 2005
Dát tip
Skvele! Pobavil jsem se a italstina tomu dodava grady! :-) Ja si tipnu... teda... kdyz uz tu poezii moc nectu :)

FatalError
24. 01. 2005
Dát tip
Jo, promiň, to avi bylo jednomu tvorovi, co nejspíš píše "básně" podle tvého návodu... Jinak gut, četla sem to už pod jinym nickem.

klipeto
23. 01. 2005
Dát tip
Stevenson: Vůbec Ti nerozumím, redaktorem jsem se stal hned po tom, co jsem napsal tento návod :)

FatalError
23. 01. 2005
Dát tip
avi

Stevenson
22. 01. 2005
Dát tip
meli by te vylucit .. ze strany, vlady a redaktoru..-)zaujimave.. ze se tady ozyva asi dost hlasu, tech nepravych.. (ale to je jen muj nazor, protoze mimo sebe moc nectu-)). a pak ze trefena husa.. Jinak..tohleto je zname uz roky..ale co nadelas ?? Jsme free sontry, se vsim vsudy, ne ?_)

Zbyhoň
22. 01. 2005
Dát tip
Jo! Tip! Tip! TIp! :o))))

pozorovatel
22. 01. 2005
Dát tip
mám pocit, že znám mouřenína... stavíš cesty poutníkovu srdci úsmívaje z jedné hvězdy na druhou - to je smysluplný ta báseň mi přijde milostná škoda, že ses nepokusil o nějakou vážnější, hlubší, filosofickou:)) a nebo pokusil? přemýšlím, že si to zkusim taky

klipeto
22. 01. 2005
Dát tip
pozorovatel: mouřenín ano, mouřník ne :) milostná... navedl tě ten název a první klišovitá sloka :) ten název je nechutnej :)

pozorovatel
22. 01. 2005
Dát tip
hladíš plníš city - to čtenáře taky navede mouřník je přeci konzument mouřenínu:)) název je vážně hroznej... a já už tak trochu nesnášim mosty, všude mosty a kdo z nich navštívil takovou mostárnu?!!! Áha:))))) chtěl jsem se jednou s někým domluvit, že bych mu dal svojí báseň (psaná na efekt) a schválně, jestli by byla stejně úspěšná jako ty jeho ostatní nakonec to nějak nevyšlo, já jí poupravil a dostal jsem zlatý výběr budeš v tomhle pokračovat? Měl bys a já si zkusim nějakou hluboce filosofickou hihi

klipeto
22. 01. 2005
Dát tip
já v tom pokračuji pořád :)))

pozorovatel
22. 01. 2005
Dát tip
pod svym nickem?

Přeno
22. 01. 2005
Dát tip
Tak tohle naprosto zcela do mrtě vystihuje to, co si myslím o 99% zdejší tak strašně "umělecké" a bůhvíkolikavrstevnaté sračkopoezii. Každý, kdo takovýhle pseudodíla tipuje, by si to měl povinně přečíst. * (Btw., kde to dílko máš?)

Voloďa
21. 01. 2005
Dát tip
klipato: ale to je mi dost jedno, když mě nevěří přes půl písmáků takže nejsi v tomto pro mě nový ničím zajímvý. Jenom dva písmáci mě znají osobne, ale slíbili že si na mě nebudou zvyšovat jakoby pupularitu a někomu se vychloubat.

klipeto
21. 01. 2005
Dát tip
jakoby popularitu :-) Voloďo, kdy Tě uvidíme na nějakém čtení? Chtěl bych Tě slyšet recitovat Tvoje díla. Pak bych Ti možná dal i nějakej ten výběr, kdybys to podal opravdu dobře. :))

Voloďa
21. 01. 2005
Dát tip
já si musím vypnout internet a zapnou wodr poněvaďž mi končí přestávka, na čtení jsem moc mladý asi bych trému, noe psal že je zkušený, tak jsem mu to svěřil kdybych i šel na čtení tak bych asi jenom poslouchal jak mé básně čte noe (nebo třeba na rowennu bych ještě šel) musím končit

komedie
21. 01. 2005
Dát tip
tip

Markel
21. 01. 2005
Dát tip
Je to tak, pěkná slova ,pěkně poskládaná, také se nestydím za svoje tipy, když jsem si našla pro sebe něco v takto postavené básni, zajímavé pojednáníčko i kritiky, za to italiano ale nemohu tipovat, což mne trochu mrzí

Feanor
19. 01. 2005
Dát tip
dobrý, to se povedlo;)) ~

Silvita
19. 01. 2005
Dát tip
a avi Volodovi:) at se nad sebou zamyslí

klipeto
19. 01. 2005
Dát tip
Silvita: Voloďa už tady byl, jen nic neutrousil :)

Silvita
19. 01. 2005
Dát tip
ahá, vzal si zkušenosti a ani netipováál, to mu jen tak nedaruju!! brekééé:)

Voloďa
19. 01. 2005
Dát tip
silvita: to není pravda, já mám svou cestu (tah díla na tip) a né podvody! Doufám, že si nemyslíte že toto má společnýho něco s mnou protože já jsem nikdy v dílu sprosťáctví neužil a mám všechny tipy a výběry poctivé. škoda že teď nemám moc čas psát díla s co nejvíc tahem na tip, takže asi napíšu jen esej (nějakou) - asi jak jsem se dostal na písmák a začínal aby noví autoři si mohli přečíst, že to jde se prosadit kvalitou i když to není lehké (začátky) Toto dílo ale obsahuje sprosté slova v nesmyslném jazyku takže nemůžu pro jeho tipáž nic udělat..

Silvita
19. 01. 2005
Dát tip
ale ale, Voloďku, ... božíčku!:)

klipeto
19. 01. 2005
Dát tip
Voloďo... já jsem Ti dycky věřil. Věřil jsem, že existuješ a že jsi opravdu takový. Dnes už ne :o) Děkuji za návštěvu :)

Artíku, Tě fakt asik myluju... :-))

romale
18. 01. 2005
Dát tip
Hah, tak už mi to došlo, Vám ne??? Toto byl další Klipetův tah, jak dostat typy... Chytrolín vyčuraná... (a nedám a nedám) Hah.

Dotek
18. 01. 2005
Dát tip
romale: tak neblbni a dej mu toho tipa... :-)

romale
18. 01. 2005
Dát tip
Jenom přes moji mrtvolu (sakra, to už by ho měl desetkrát...) Zkrátka - NIKDY!!!

blok
18. 01. 2005
Dát tip
romale, nebuď labuť úsměv je zdarma tvoje plus, jeho mínus dééééééj mu ten tip..........blok_:-) t*

papouch
18. 01. 2005
Dát tip
taky nedám

71_Art_72
18. 01. 2005
Dát tip
květinka : já tě radšik neasikmiluju, i když jsem první ze čtyř (vlastně první z mnoha, ale v paralelních verších zatím jen ze čtyř)

ondrech
18. 01. 2005
Dát tip
romale - a dal jsem mu snad tipa???:-DDDDD

eeechm, tak teď nevím, na čem sem.... :-))

romale
18. 01. 2005
Dát tip
ondrech: to ne, ale už i tak jich tam má patnáct, tomu se říká účelovost počínání...

Avenarius
18. 01. 2005
Dát tip
Je to zkrátka Nahá báseň

Avenarius: to je presny, akorat ti co to vedeli, to prozradit nechteli ;)

Avenarius
18. 01. 2005
Dát tip
A proč to prozradit nechtěli? Protože přiznat se to styděli. V tom to je.

Dirty
18. 01. 2005
Dát tip
je to přesně o tom, co jsem ti říkala po tom srazu (totiž všichni se smějí ale jenom sami sobě)

Avenarius: ja myslim, ze se nestydeli (mozna slabsi povahy ;)). spis ze nechteli kazit radost aoutorovi ;)

Avenarius
18. 01. 2005
Dát tip
V tomto konkrétním případě máš pravdu. Já jsem automaticky četl to "věděli" jako "viděli".

Dotek
18. 01. 2005
Dát tip
romale: tak nekaž partu, co ti to udělá? Nenech se prosit. Jednou toto tipa musíš dát :-))

oukej, vpohode ;) PS: je to naha basen :)

Avenarius
18. 01. 2005
Dát tip
Která?

romale
18. 01. 2005
Dát tip
To je psychický nátlak - a já nepodlehnu!!! Jako správný příznivec Rychlých šípů jsem se naučil ctít své ušlechtilé názory... Mě nedostanete...

no prece ta, o ktere se tady celou dobu bavime ;) sem jenom potvrzoval tvoji puvodni myslenku, chapes? ;)

Avenarius
18. 01. 2005
Dát tip
Jasne, jenom jsem si nebyl jistej, zda jen "naze" potvrzujes, nebo je to odeny do brokatovejch satu.

Zbora
18. 01. 2005
Dát tip
Ale to je přece docela známá věc Klipe...neobjevil jsi nic převratného...někteří zdejší autoři tímto stylem píšou naprosto běžně a jsou velmi tipovaní...jde o vhodný výběr a zařazení slov...nejlepší je někde je vykrást (doporučuju třeba Otčenáška) a vhodně doplnit. Ono, když se pořádně soustředíš na obsah básně a několikrát si jí důkladně přečteš, nesmyslnost dost často odhalíš (pak je na Tobě, jak se zachováš...já osobně to přecházím, protože neexistuje způsob jakým to dokázat)...ale kdo by to při takovém množství pečlivě zkoumal, že? :o) Tvoje báseň (krom italských vsuvek, které by, tak jako tak, byly mimo, ať by jejich obsah byl jakýkoli) je vcelku (!) dobře řemeslně zvládnutá, což se hodnotí. Mám zato, že jsem Ti také u jednoho z Tvých pokusů dal s klidným srdcem tip, přestože mi obsah zůstával z větší části utajen, protože byla velmi pěkně poskládaná a dokonce měla i určitou atmosféru (tahle to určitě nebyla, je příliš roztrhaná a nesourodá)...i kdybych věděl, že je vykonstruovaná, udělal bych to. Myslím, že jsme se každý někdy u podobného díla rozplýval nad neexistujícími vazbami...a není korektní vysmívat se proto komukoli, z důvodu, že se mu báseň líbila...na to má prostě právo. ...ale vcelku je fajn, že jsi další kdo na to upozorňuje...možná je to podnět k tomu, aby se četlo pozorněji. P.S.: nechceš si někdy zkusit napsat něco "ze srdce"? Možná by to mohlo být doopravdy dobré :o)) Loannes: nepřihřívej si polívčičku...to, že nejsi schopen pochopit průměrnou báseň ještě neznamená, že je napsaná podobným způsobem. Sn_vojáček: tleskám Dero: líbí se mi Tvá opatrnost, nikdy jsem Tě nepřistihnul, že bys byl mimo :o) Všem kdo dostali avízo proti své vůli se omlouvám.

:)))))) dobry

stejne dik za avi, tvuj pridavek za to rozhodne stal.

71_Art_72
18. 01. 2005
Dát tip
zbora : "avízo proti své vůli " :))

Zbora: Díky za avi. Stálo to rozhodně za přečtení. Souhlasím a tleskám též.

Dero
18. 01. 2005
Dát tip
Zbora: K tomu, čemu nerozumím, se buď nevyjadřuju, nebo prostě napíšu, že mi tam chybí smysl - je to snadné. :o) Hezky's to řekl, Tvá reakce se mi líbila.

Dotek
17. 01. 2005
Dát tip
Naprosto úžasné!!! *t :-)))

romale
17. 01. 2005
Dát tip
Tady to někdo trefil... Sákra, napsals to fakt obdivuhodně... Si ďábel!!! Ale bez tipu (cha cha).

aneb "Spím totiž píšu a šimrám na chodidlech kočku chobotnicí" ( lepšího Šebka či jiného surrealistu tu zrovna po ruce nemám...) :o) To, co popisuješ, je celkem běžný způsob psaní, myslím...se nediv, že si v tom někdo něco dokáže najít, pokud má dost fantazie...mě třeba většina českého textu nepřijde až tak nesmyslná...jen ta italština byla teda hnusnej podraz...:o)

jestli Ti ještě můžu něco poradit, tak dávej dílům co nejdelší názvy...to pak u avi není vidět jméno autora a člověk se podívá, aby mu náhodou neušel nějaký ten egil nebo drfaust a když už tam vleze, tak si to občas i přečte a sem tam dá i tip... :o)

klipeto
17. 01. 2005
Dát tip
avi Voloďa Sn_vojáček: je to běžný způsob psaní... dost mých děl psanejch volným veršem vzniklo během chvilky. Ale ty se těch deset minut soustředíš na to sdělení, na myšlenku, kterou chceš čtenáři předat. Já se v tomhle připadě soustředil jen na to, jak co nejlépe obalit ty dvě italské věty :-) S těmi názvy... zajímavý postřeh, díky :o)

morte_Anais
17. 01. 2005
Dát tip
Voloďa neexistuje

sidonia
17. 01. 2005
Dát tip
nepovidej:)) *t

71_Art_72
17. 01. 2005
Dát tip
to je to co chybí paralelní literatuře k úspěchu, musím přidat další řeč, avi voloďovi a nanomouřníky, ani nemusí být paralelní tak tip, výběr radši ne, abys nemusel to s těma rukama a stolem

sidonia
17. 01. 2005
Dát tip
71 no já tě teda nechápu.. asle nevysvětluj, ono je to víc než jasný.. chyba je ve mně, ajk teď

Avenarius
17. 01. 2005
Dát tip
Dobrá práce. Ještě to chce detail. Bejt dostatečně známej, to tipáž dobře zdvojnásobí.

JiKo
17. 01. 2005
Dát tip
chichi to je dobré a nemohu než přihřát si polívčičku odkazem na tento svůj také příklad (ačkoliv vznikl z jiných důvodů..)

JiKo
17. 01. 2005
Dát tip
no a protože v textu jsou italské věty dávám vTip :))

Delahaye
17. 01. 2005
Dát tip
:-)) a) za první italskou větu ... !!! b) centrování tipáž nezvýší, bacha ! (IMHO) T.

Fou_
17. 01. 2005
Dát tip
pochopitelně! :)))) také jsem si udělala podobná experimentální dílka..a ono to funguje..vskutku ..ale dílo psané děle jak deset minut (pokud není obsáhlejší) není ten správný výzvratek duše..nikdy jsem nepsala déle, prostě to neumím.. je také dobré autora zahalit jakýmsi tajemstvím..to také zvyšuje tipáž..:)) tip ti dám..za tu italštinu..:))))))))))

papouch
17. 01. 2005
Dát tip
asi nejsem ten správnej tipař.. tomuhle bych tipa nedal ani náhodou ... protože se tam zmiňuje praha!! .-))

VelkaVrana
17. 01. 2005
Dát tip
Ono keď to tak vezmeš tak v jednom muzeu je vystavená stolička. ;) Chcete vedieť kde? Hľadajte ;)

VelkaVrana
17. 01. 2005
Dát tip
asi tej básničke dám typ. mám pocit, že je v nej niečo hlboké

No jo...ale čtenář obvykle nehodnotí to, co autor chtěl říci, ale co básní skutečně řekl...a zapomínáš na podvědomí...by ses divil, co ta potvůrka umí...

StvN
17. 01. 2005
Dát tip
Trochu nuda. Jen dodám, že píšeš Čekejte, až Vám na mysl přijdou nějaká líbivá slova a šikovně je poskládejte. Ne že bych chtěl obhajovat takové básně. Tahle věta říká, že člověk musí být šikovný a musí mít slušnou slovní zásobu a to není pro začátek málo.

gabio
17. 01. 2005
Dát tip
kdybych ti mohla dát výběr, dám, za tole tip, ač už jsem zasvěcená dýl. Poslal jsi avi ostatním?

klipeto
17. 01. 2005
Dát tip
gabio: když myslíš, tak poslal :o)

Kakuloj
17. 01. 2005
Dát tip
:))) já to řikal, druhý žně... tak t*

ježíš..... klipe, tak toto mě dostalo.... :-))) a .... došly mi slova a vůbec... :-))) Ty seš ďábel!! :-))

klipeto: ty ses vazne zabijaaak :))) ja to puvodni dilo cetl, a rikal sem si: hmmm, asi trochu uletel ;) ale proc vlastne ne, ze? je to jeho vec... A protoze italsky vubec neumim, tak mi absolutne unikla ta pointa (ale to byl asi ucel, ze?) Takze kazdopadne diky za tenhle clanek, taky me to uplne dostalo... ;) dal bych ti za to tip, nebo par facek ;) ...asi spis ten tip :)

blok
17. 01. 2005
Dát tip
pro členy lóže zbytečný variant tipy a V si udělují doubblenicky, ale pro národ (velevážené osazenstvo) bych možná já blok odblokoval počet povolených tipů...........blok_:-)

ondrech
17. 01. 2005
Dát tip
zajímavé... tipa ti samozřejmě nedám..... a návod pro povídku bys neměl?

_zek
17. 01. 2005
Dát tip
...

johanne
17. 01. 2005
Dát tip
:)))

katugiro
17. 01. 2005
Dát tip
veselá příběh z natáček :) *

Morrigan
17. 01. 2005
Dát tip
Teda eště že sem ti ten tip nedala jelikož semtam nenašla tu myšlenku co tam néni!

Dero
17. 01. 2005
Dát tip
Hehe, jsem hrd, že jsem jeden z mála, co se nenechali nachytat cizím jazykem a naprostou stupiditou dílka. :o) Tipnu Ti to, jasněže. :o) *

Dirty
17. 01. 2005
Dát tip
tak tohle je přesný!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

71_Art_72
17. 01. 2005
Dát tip
já dávám tip kamarádům, jen tak, nebo prostě každému, že si mi chce, tipy prostě nejsou důležitý ale klipeto něco napsat a pak lidem říct že jsou vlastně hloupí že tě tipovali protože tys to napsal za pět minut a nic to neznamená a ještě za to sklidit další tipy (taková poetická submisivita) no ty musíš být přinejmenším paralel ZlaKlipeta. A ostatní se nenechte odradit, klipetuv "Postav poutníkovi most do svého srdce" je kvalitní dílo, i když se ho tady snaží dehonestovat !!!

morte_Anais
17. 01. 2005
Dát tip
chces tip? mas to tak jak to ma byt... mozna by to chtelo jeste napsat do venovani par slov ktery prilakaj klubaky (taky me to stve ze pod svetoznamou prezdifkou Zlaty Vyber a pod jinou 1 tip) avi

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru