Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tol(ln)erance

05. 11. 2000
1
0
2062
Autor
slavek

z rozhovoru dvou dam z jednoho pražského sídliště

"Víte, paní Nováková, on byl takový nenápadný po celou dobu, kdo by to do něj řekl?" "No já jsem to netušila, takovej slušnej člověk to byl. A najednou tohle!" "Znáte to, tichá voda." "Jo jo, takoví jsou nejhorší. Já znala jednoho, taky ho každej považoval za tichou vodu a asi po dvou letech jsme se o něm dozvěděli, že je němej jako ryba". "Ono na tom asi něco bude. Ale jestli se prokáže, že je to pravda, tak já ho tady teda nechci." "To chápu, já bych ho tady taky nechtěla, to aby se potom slušný lidi báli pouštět svý děti do školy." "No jó, voni v televizi, sice říkaj, že podobný jako von jsou neškodný, ale věřte tomu!" "Nevím. A myslíte, že je to pravda?" "No určitě! Říkala to Míla Staňková." "Tak to asi pravda bude. No však mi ho už odsud vyštvem" "Moje řeč! Já vedle nějakýho buzeranta bydlet nebudu!"
JiKo
11. 11. 2000
Dát tip
Slávo (synu) /Slávy dcera pro nechápavé :-) / Po 3 řádku mě napadlo o čem to bude:-))) Bohužel jak víš takovejch Novákovejch a Staňkovejch se nezbavíme ... ale kdo ví ten je morálním výtězem ... Dobrej fór byl s tou rybou :-)) Celkově dobrý akorát že starý baby nepoužívaj slovo buzerant ...

zámek
10. 11. 2000
Dát tip
Přesně se mi to spojilo s tvým starším dílem, který jsem četl (dávno). Proto jsem tomu velice dobře porozuměl. Tak trochu cítím co cítíš ..

Merle
06. 11. 2000
Dát tip
tak tak, pozvracet paní Novákový a pány Nováky... (jak říká autentyk) blééééééé :-))) BTW: rád tě tu zas vidím :-)))))

Print
06. 11. 2000
Dát tip
Slávku.........*!

Rivka
06. 11. 2000
Dát tip
V tom případě gratuluji - jsi lepší... (náhledově, nadhledově - třeba i výhledově...):)

slavek
06. 11. 2000
Dát tip
děkuji :-*

Rivka
05. 11. 2000
Dát tip
Slávku... ty víš - víme... zvracela bych z takových, co zmůžu............. ? Ach jo...

Kovi
05. 11. 2000
Dát tip
myslím, že by to šlo vyjádřit i jinak...

slavek
05. 11. 2000
Dát tip
Rivka: já ani ne, psal jsem to spíš pro pobavení.. Kovi: určitě a mnohem lépe, vzhůru do toho budu moc rád.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru