Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Odříkání

17. 01. 2005
0
0
5148
Autor
whitecrow

Markýza povadlá
v hovor zapředená
se svou jsoucností
v slzách tonoucí
ňadra v korzetu uvězněná
trýzní srdce tlukoucí
dogmatickými pravidly
opředenými mužností
V kruhovém labyrintu krinolíny
mysl v hořkost pohroužená
do rohů naráží
a s nožem v srdci naslouchá
zapovězené chuti mandolíny

whitecrow
07. 02. 2005
Dát tip
Konvence homosexuály (a't už ženy či muže) trýznily, ale tyhle podivné ideologie byly přímo tyranem jinak orientovaných lidí... To bylo jen proto, abych vyzdvihla to, že konvence a jejich dodržování je jen přetvářka...

StvN
07. 02. 2005
Dát tip
Konvence je určitej druh dohody mezi lidmi. Abych pravdu řekl, takovými úvahami si hlavu netížim. Je to věc pomíjivá a jako taková mě moc neláká.

whitecrow
03. 02. 2005
Dát tip
StvN: Chápeš tak, jak to mnozí mí blízcí nedokáží... a to jim to dávám tak okatě najevo...;) Co se týče těch konvencí... co říkáš třeba na chování komunistů nebo nacistů vuči homosexuálům...???

whitecrow
03. 02. 2005
Dát tip
StvN: mj. děkuji Ti za tip na knihu, dám Rousseauovi zabrat;) Pěkný den, w.

StvN
03. 02. 2005
Dát tip
Nevim, jak se chovali komunisté nebo nacisté k homosexuálům. Jenom z doslechu. Jakej smysl má tahle otázka, když se bavíme o konvencích?

StvN
01. 02. 2005
Dát tip
Píšeš zašifrovaně. Stěžejní verše jsou asi: dogmatickými pravidly opředenými mužností čili vzdor proti společnosti mužů?

whitecrow
01. 02. 2005
Dát tip
Chápeš správně..! to mě těší, neboť často setkávám se s tím, že ostatní mým básním nerozumí... možná je to tak trochu záměr, abych se měla zač schovat ale přitom zároveň vyjádřit své názory, touhy, sny... atd. Není to až tak o vzdoru vůči mužům, ale spíše o době, kdy ženám jejich konvence nedovolovaly vyjádřit své opravdové city...

StvN
01. 02. 2005
Dát tip
Pokud chápu správně, o jaké době píšeš, pak by sis měla přečíst třeba Novou Heloisu, jestli jsi ještě nečetla. Ony ženy jsou herečky, přetvařují se a v těch dobách to bylo ještě horší než dnes, není to mužskými konvencemi. Je to v nich. Ve vás.

whitecrow
17. 01. 2005
Dát tip
Dík;) zajímalo by m?, zdali jsi v tom spat?ila n?jaký hlubší smysl Kolikrát nevím, jestli nepíšu moc zašifrovan?... Dík

Candy
17. 01. 2005
Dát tip
...krásný použití některých výrazů, i mě se moc líbí...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru