Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

býti Zbytečným

06. 11. 2000
1
0
3244
Autor
Lasy

Zbytečný

býti Zbytečným Zlehka a vážně trhám kytici uschlých pampelišek, svážu je dohromady, aby ani snítko neupadlo a přidám je k jiným taky mrtvým květům. Zvláštní, umřely pomalu při usychání, proto by dalším květům život přinesly. Až já umřu, sám a bez okázalostí, až i pro mne konečně přijde jediná Ona Spravedlivá , komu pak Já život přinesu? Nikomu . . . Jsem méně než mrtvá pampeliška, jsem sám sobě Zbytečným.
fox
12. 11. 2000
Dát tip
SMRT:o) jinak dej na Ling, je to chytrá a chápavá holka... měj se

Ling
10. 11. 2000
Dát tip
Začínáš být starším a starším a nakonec budeš tím nejstarším básníkem, kterého kdy země nosila a který neunesl tíhu vzpomínek a předsudků, který i po své smrti hledal (ač zbytečně) podstatu žití... Zbytečnost je strašně důležitá, kdybychom si ji nevytvořili, asi bychom neustále přehodnocovali hodnoty, ale to děláme i teď, tudíž si můžeme myslet, že zbytečnost neexistuje a proto říkám : "Nikdo není zbytečný!" A ty to moc dobře víš a jen mě tu zase zkoušíš :-) Jinak - báseň se mi líbí; ale nedostaneš ho tak lehce, neboť máš na víc... tak se snaž..

zámek
07. 11. 2000
Dát tip
Taky trochu ... líbí !

bobotic
06. 11. 2000
Dát tip
Ale pampelišky nemohou víc než zhnít, člověk si VOLÍ svou cestu :-)

Jákob
06. 11. 2000
Dát tip
je to hezký, ale nesouhlasím s Tebou

ady
06. 11. 2000
Dát tip
Já rád taraxaca, ale tip je za to ostatní.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru