Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Velký lov

23. 01. 2005
6
0
2398
Autor
hadek

Kocourků na lovu

několik sedělo,

myšky spí v brlohu,

tak se nic nedělo.


vesuvanka
28. 05. 2005
Dát tip
:-))) TIP

klipeto
27. 01. 2005
Dát tip
:) ten rozbor pod tím je taky dobrej :)) t*

Checht, to je ale pěkná říkanka, kočičko TIP

hadek
24. 01. 2005
Dát tip
bych rekla, kocourku :)))

chaImin
23. 01. 2005
Dát tip
jen škoda, že ani jedna z Tvých dvou dnešních blbůstek nemá pointu

hadek
23. 01. 2005
Dát tip
vsak je to taky jen blbustka.... a zrovna tahle vyjadruje proste pocit... jses na neco pripravenej, cekas... ale druhou stranu je nezajima, ze ty bys rad vstoupil do nejake interakce, takze porad cekas a cekas... vlastne je to o nesplnenem rolovem ocekavani, coz vede ke konfliktu v socialni strukture... vidis, ma to hluboky sociologicky obsah :)))

synáček
23. 01. 2005
Dát tip
Znám to z pohotovostních služeb... jenže tam to funguje zcela obráceně... T**

71_Art_72
23. 01. 2005
Dát tip
jasně! pokus o interakci dvou subjektů v opačné fázi vede v tomto případě k fatálnímu interakčnímu selhání. kocourci to nemívaj snadný. :)

hadek
23. 01. 2005
Dát tip
v opacne fazi? no, to je sociologii uz trochu vzdalene... :))) nejses nahodou technickej typ? dva subjekty v opacne fazi by se v sociologii nazvali jako dva jedinci, z nichz jeden neni dokonale socializovan... tedy umyslne ci neumyslne nesplnuje ocekavani, ktera jsou jinymi, plne socializovanymi jedinci, vkladana do role, kterou tento nedokonale socializovany jedinec momentalne zastava.... :))) chapeme?

Empty
23. 01. 2005
Dát tip
.-))) příjemné

71_Art_72
23. 01. 2005
Dát tip
dva subjekty s odlišnou životní rolí, z nichž jeden není úplně socializován, protože spí, v pokusu o interakci inicializovaném nespícím socializovaným subjektem, prožijí fatální interakční selhání, ovlivňující zejména socializované nespící jedince, protože jejich socializovanost v tomto případě působí trochu trapně. tak?

hadek
23. 01. 2005
Dát tip
Laik by to tak chapat mohl, ale sociolog by upozornil na to, ze se nejedna o role zivotni, ale o role ve smyslu strukturalniho funkcionalismu, tzn. clovek je jako soubor mnoha roli, ktere hraje v ruznych situacich a v ruznych podskupinach. V tomto pripade se v interakci setkavaji mysi v roli lovenych a kocourci v roli lovcu. Kocourci se chovaji tak, jak se od jejich role ocekava, tedy cihaji pripraveni k utoku. Lec mysi jako lovene subjekty by se mely spravne schovavat, obet provokovat a nakonec by melo dojit k vyvrcholeni vzajemne interakce, jejimz dusledkem bude bud kocouri vecere, nebo mysi vitezstvi. Mysi se ale nechovaji podle ocekavani jejich role... jako by vubec nezpozorovaly, ze nastala jejich role lovenych....

71_Art_72
23. 01. 2005
Dát tip
máš pravdu s těmi podskupinami, ještě se musím v sociologii zlepšit. možná by stálo za zvážení psát v kategorii sociálních veršů :) jedno ale platí určitě. kocourci to mají těžké.

hadek
23. 01. 2005
Dát tip
to by mohla byt zajimava analyza te moji rikanky... z hlediska gender... kocourci jako muzi, kteri jsou nadrzeni a cekaji, kdy konecne uvolni napeti v nich hromadene a mysi jako zeny, ktere nadrzenost svych partneru nejak nepostrehly a chovaji se naprosto nepritazlive, pripadne jdou spat.... a snad nemas mindraky z te sociologie? byl to od zacatku nerovny souboj... ja ji studuju uz treti rok :))))))

Nicollette
23. 01. 2005
Dát tip
do knížek pro malé děti bych to dala

71_Art_72
23. 01. 2005
Dát tip
nebral jsem to jako boj, mindráky z ní nemam, neboj :) nebo kocourci jako ženy co čekají natěšeně na muže až přijde z práce, a myši jako muži co si toho vůbec nepovšimnou, otevřou si lahváče, podívají se na zprávy a jdou spát. taky mi přijde že myši občas spánek pouze předstírají, což z toho dělá podstatně větší sociologický problém !

hadek
23. 01. 2005
Dát tip
ja myslim, ze ten mysi spanek je spis problemem psychologickym nebo sexuologickym, nez sociologickym :)) biologove by se asi divili, co resime s mysim spankem, ne?

71_Art_72
23. 01. 2005
Dát tip
sexuologicko-psychologicko-sociologický. vida kolik se toho ukryje do malé básničky. co na to biologové to nevím, ale určitě by dodali i svůj fundovaný výklad, škoda že tu žádný nenechal vzkaz.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru