Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přijít

25. 01. 2005
6
0
2151
Autor
Marty73

Přijít, sednout si k počítači a napsat slova, věty, příběh. Zvednout se a jít k oknu, vidět jak si děti hrají na dvorku uprostřed starého pavlačového domu. Podívat se k obloze a zírat na střechy domů, vidět obzor a tušit vánici, co přijde k večeru, kdy většina lidí již sedí doma a popíjí horký černý čaj s citrónem a opuštěnou ulicí se snášejí vločky na chodník, kde poslední zbloudilci hledají cestu či už to vzdali a jen tak bloumají a nevidí na lidi kolem, jen ten chodník na kterém se dělá pěkná břečka. Okolo projede auto a reflektory na chvíli proříznou milosrdné přítmí soumraku. To bude zase v noci náledí.

 

Pak ale se zastaví Helča a řekne, že něco podnikneme a tak ještě než se setmí vyrážíme do ulic, máme rukavice a čepice. Celé zakuklené sbíráme sníh z kapot aut a koulujeme se. Trošku to přeženu a trefím Helču přímo za krk. Snaží se potlačit slzy ale je vidět jak jí to bolí. Tak jí to pofoukám a políbím jí na to místo. Cítím jak se zachvěje.

 

Znejistí. Pak ještě chvíli jdeme ulicí ale je ticho protože obě přemýšlíme jak z toho ven. Já bych věděla ale ona nechce, vím to. Má strach, i já mám strach. Tak se nakonec rozejdeme před naším domem a já jdu nahoru a koukám se z okna na setmělý opuštěný dvorek kde si ještě před chvílí hrály děti.


Kytiii
03. 03. 2005
Dát tip
tohle je vážně ulítlý, ale symbolizuje to zároveň bezradnost a umíněnou zarputilost při hlídání stereotypu, že mě to nutí k zamyšlení... vlastně je to docela dobrý *

soňa
04. 02. 2005
Dát tip
..já bych věděla ale ona nechce.. mě donutilo číst znovu*

Barman
25. 01. 2005
Dát tip
Krátký a výstižný, cítil jsem z toho tu nerozhodnost a bezradnost, jak řešit situaci. Možná jsem necítil co ty, ale to je fuk. tip a basta

fungus2
25. 01. 2005
Dát tip
Tohlě mě zaujalo.***

Alojs
25. 01. 2005
Dát tip
tentokrat se to podarilo a na malem prostoru jsi to rozehral pomerne solidne. *

Kenny
25. 01. 2005
Dát tip
To je hezký.Na to , Jak je to krátký,tak je to podařený.

Dero
25. 01. 2005
Dát tip
Náladovka. Hezká.

Marty73
25. 01. 2005
Dát tip
Díky všem. Už jsem si myslel, že jsem se zbláznil a píšu akorát pochybný úlety. Tak snad to není tak zlý.

Vespa
25. 01. 2005
Dát tip
Každej napíše někdy takovej úlet... málokomu se takovýhle cvičení povede jako teď tobě :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru