Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

bohatá

28. 01. 2005
6
1
3606
Autor
zvedavec

neuvedomovala som si dosiaľ ...

 

V slovenčine, češtine:

 

som BOHATÁ vtedy, ak mám niečo spoločného s BOHOM? Som plná BOHA? ...

(zaujímavé, nie v nemčine, tuším ani angličtine, ani v maďarčine...)

 

Čo toto slovo mohlo vyjadrovať?

Nepotrebujem už nič iné? Alebo automaticky aj to ostatné dostanem?


1 názor

zvedavec
01. 02. 2005
Dát tip
:)

zvedavec
30. 01. 2005
Dát tip
vďaka Vám. :) Vesuvanka: Ja som si to ani neuvedomila, že Vy máte iný prvý pád :) Andulka, máme dosť podobné priority a kritériá "bohatstva". Liso :) Tebe vypadajú pravidelne. Dôvody vypadávania môžu byť rôzne, však? a máš na to naozaj prefektnú a prehľadnú odpoveď : Le(n)bo(h) (vie)! ;)

beda
30. 01. 2005
Dát tip
Tak, tak .. . :-) *

guy
28. 01. 2005
Dát tip
zřejmě to bude mít nějakou vazbu na slovanské národy a jejich jazyky, protože v ruštině je to taky, myslím že i v polštině ... možná se tu najde nějaký jazykozpytec, který nám to objasní ... :-)

vesuvanka
28. 01. 2005
Dát tip
To je zajímavý postřeh, mě toto nenapadlo, možná i proto, že v češtině je první pád "bůh" a "boh" je až v dalších pádech. Ale stojí to za zamyšlení.... TIP

Andulka
28. 01. 2005
Dát tip
kurna...po dlouhe dobe mam pet minut se podivat co je tu noveho a zrovna sem si rikala, ze jsem uz dlouho od tebe nic necetla....:-).... Je to dobra myslenka k rannimu kafi......Ja jsem jednou pozorovala stary lidi(pres 70) a dosla jsem k tomuto zaveru. Ti co byli bohati, byli vetsinou sami zavreni ve svych baracich, nemocni a po nejakem case zemreli. Na druhou stranu ti co museli vzdycky pocitat penize -> ziji v malych bytech v centru, maji spoustu kamaradek a kamaradu v jejich okoli, chodi nakupovat z oken vyloh, chodi spolu na kafe, do parku.......A tak me napadlo, ze jak jsou ta rceni pravdiva...a potrvrdilo, ze jeden by se mel poucit z moudrosti druhych a podle toho zit. Rika se totiz, ze jeden neni bohaty podle toho kolik ma na konte, ale kolik ma pratel kolem sebe. A tak krome toho, ze jeden ma a nebo nema partnera, se kterym chce zestarnout, mel by mit i kruh blizskych pratel, ze kterymi starne...:-) A tak ti dekuji za dnesni myslenku.....protoze moje reakce na ni bude udelat jeden dobry skutek dneska pro jednoho z mych pratel....:-) Krasny vikend preju!

Liso
28. 01. 2005
Dát tip
A ja som Ti taky bohatier smely, co sa nemusim nijakeho protivnika bat, pretoze uz patrim B_hu! ;) A niekedy nam vypadaju pismenko "h" <-> bodaj = Bo(h)daj Preco je to tak? Preco vypadaju pismenka? Le(n)bo(h) (vie)! ;)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru