Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rozlobený brácha

01. 02. 2005
6
0
5841
Autor
gab_1

Rozlobený brácha

 

Brácha:

 

Jsem na dně, ona mě opustila!

Jsem na dně, ubývají mi kila!

Co s tím, opouštějí mě síly!

Co s tím, nemám náhradní díly!

 

Čím jsem to mohl podělat?

Jak mi to mohla udělat?

Proč našla si jiného chlapa?

Je to rébus či slepá mapa?

 

Vždyť odnesou to hlavně děti

pech je mé životní prokletí,

Nerozumím tomu, kam rozum dala,

to je nejhorší zklamání odmala.

 

Jak jí mám ze srdce vypustit?

Jak se dá láska vykostit?

Já to nemám šanci zvládnout!

Srdce mi začíná vadnout!

 

Já:

Ty si vůbec nic neprovedl,

na špatnou cestu jí nesvedl.

Sama vlezla do slepý ulice,

chytla se na falešný udice.

 

Ber to z tý kladný stránky,

časem se zahojí ranky.

Přijdeš na to, že to má klad,

pak po jiných dostaneš hlad.

 

Ona není jediná na světě,

s jinou můžeš jít k cílové metě.

Vážně za nic nemůžeš, to mi věř!

Neudělej blbost, radši se svěř!

 

Nehledej na srdce pilulky

a rozjasni na tvářích důlky.

Ty srdce nemocné nemáš!

VĚŘ! Bez ní Ti fakt bude snáž!

 

Nesmíš se před ní ponižovat!

Ona Ti nesmí ubližovat!

Ať si na mě dává bacha!

Teď jsem rozlobený brácha!

 

GAB J


zelva
04. 11. 2005
Dát tip
já se mi líbí víc než brácha...

Jazena
24. 03. 2005
Dát tip
Líbí.

_Rebelka11
04. 02. 2005
Dát tip
sac: přečteno... máš pravdu, dá se to číst... čiší z toho takový smutek... ale přeci na tom bylo něco pěkného... gabe, já už se snad ani omlouvat nebudu :-))) (už ani nevím, po kolikátý by to bylo :-D)

gab_1
04. 02. 2005
Dát tip
Jediný, za co dostanete oba vynadáno, jsou pořád ty omluvy!! Vždyť víte, že můžete psát co chcete!! Mě to těší - přísahám !!!!!! :-):-):-):-):-):-):-):-):-)

_Rebelka11
03. 02. 2005
Dát tip
gabe, to ne, to si nemysli (no i když, když by to bylo potřeba...:-D). já to myslela v dobrým a z legrace :-)) tak mu to snad nevadilo :-) hodnej, nehodnej, zasloužíš si ho, tak co ;o) gab, sac: neboj, názor nikomu neberu, to bych si nedovolila, každý má svůj já vím, a nezáleží na tom, jaký je :-)) jsem ráda (i za gaba :-)), že tady má hodně názorů a hlavně i jiné než naše, aby viděl, že jeho díla jsou super... :-D No, to se ti to říká...ale jen počkej, termín se blíží :-)

sacco
03. 02. 2005
Dát tip
termín se mi sice blíží...... ale rád bych požádal o upřesnění..... dala jsis s gabem termín do března...... zajímalo by mne, kterého roku..... :-) jestli už mám začít na něčem pracovat :-) to víš, mně začínajícímu básnikoví (no tak bych to radši zatím nenazýval) to bude trvat déle, ne jako gabovi - co týden báseň, dvě, tři....

_Rebelka11
03. 02. 2005
Dát tip
sac: jak kterého roku? :-))) letos, to je jasný, začni hned aspoň jich bude víc :-D (co by ne, já si tak občas také říkám :-) ale gab je machr, ty jeho časté básničky... super no :-)

sacco
03. 02. 2005
Dát tip
reb, gab: teď mi to došlo..... při rychlosti Gaba..... už bych asi na tom měl začít pracovat, co? on to jistě stihne tento rok..... bojim, bojim....

gab_1
03. 02. 2005
Dát tip
Bojíš se právem! Po schválení ji uvidíš!!

macek14
03. 02. 2005
Dát tip
Jasně, že mi to nevadilo, já jsem to taky tak myslel. Ale jak vás tady "poslouchám", tak už se celkem těším, co vytvoří sacco. Myslíte že to bude ještě letos?

_Rebelka11
03. 02. 2005
Dát tip
macek: jasně, že bude, bude to dokonce letos v březnu :-)

gab_1
03. 02. 2005
Dát tip
Reb: Omyl, bude to v únoru, protože Sacco neni tlučhuba a dodrží slovo..-):-)

sacco
03. 02. 2005
Dát tip
.... ach jo, ta "hrozba" už začíná být docela realistická a docela blízko.... :-)) už abych začal pracovat :-)

sacco
03. 02. 2005
Dát tip
jsem vás chtěl jenom upozornit na jedno dílo. bude takovým malým oříškem a vaším testem.... Wu_Chan, dílo Nedá se to číst......... přečíst se to ale dá. škoda, že je to v Indispozici a nejdou tam vidět kritiky. proto gabe promiň, že to posílám opět od tebe.... ale ty to jistě překousneš.

gab_1
02. 02. 2005
Dát tip
Neboj, trochu česky umím! Věř nebo nevěř - ty dvě z tam nejsou úmyslně! Přesto díky, že si se tím zabýval!

Avenarius
02. 02. 2005
Dát tip
Trochu mi to připomíná texty Leoše Mareše...

gab_1
02. 02. 2005
Dát tip
Reb. + Sac: Vy dva jste u mě protekčáci a pište mi sem, co chcete. Plynule přejděte z rozkroku k bráchovi a diskutujte. Až tu toho bude moc, tak příští týden vložím další báseň. Ale musím Vás upozornit, že bych si rád něco přečetl právě od Vás dvou. To jsem zvědav!!:-):-):-)

gab_1
02. 02. 2005
Dát tip
DRAHT + hes: dík za tip. Já zase něco spleskám! :-)

gab_1
02. 02. 2005
Dát tip
Aven: Tak to jsi mě vážně překvapil. Akorát nevím, jestli je to klad nebo zápor!

Avenarius
02. 02. 2005
Dát tip
Já bych to bral spíš jako zápor. Jsou tam dost laciný rýmy a ten rytmus (u všech básniček dost podobnej) je takovej kolovrátek a navozuje mi pocit rapu. Tady konkrétně se mi moc nezdá ani ten obsah. Třeba Nebuďte otce a Poslední průvod mi přijdou zajímavý, ale to zpracování se mi tam taky moc nelíbí.

sacco
02. 02. 2005
Dát tip
hesulim: od včerejška přemýšlím nad těmi tématy..... ten graf ne a ne pochopit,.... ale... asi jsem si seděl na vedení - už mi to cvaklo. ne nadarmo se říká "ráno moudřejší večera".... ale díky ... třeba nakonec opravdu něco spáchám....

_Rebelka11
02. 02. 2005
Dát tip
sacco: no teda, začíná se to pomalu klubat, co? Jsem ráda.. Jak už napsala hes., tak témat je spoustu, já radši dávat na výběr nebudu, protože ty moje mají s optimismem velmi málo společného... gabe díky, tohle mě potěšilo... abych pravdu řekla, teď nemám moc času, ale až bude tak něco napíšu, i když tak dobrý, jak ty tvý to asi nebude :-) Taky jsem zvědavá, na saccovo nové dílo :-)) (které doufám vloží už jako své a bude se rozvíjet diskuse i u jeho děl :-DD)...

gab_1
02. 02. 2005
Dát tip
Reb: optimismus je to, co právě děláš!!:-):-):-):-):-):-) Já dobrý díla nepíšu, ale někoho potěší a to stačí!!:-):-):-):-):-):-)

_Rebelka11
02. 02. 2005
Dát tip
pokud ti to přijde optimistické, tak fajn, jsem ráda... i když z mých některých děl, to fakt nevyplývá (sem spíš pesimistka, ... asi i vlastní vinou, no... :-D) Ale píšeš a nehádej se se mnou :-))) a potěší, to máš pravdu :-D

Přeno
02. 02. 2005
Dát tip
No, co se těch z týče, tak ti holt budu muset věřit...

macek14
02. 02. 2005
Dát tip
Tak tady se hraje na protekčáky, jo? A přechází se od rozkroku k bráchovi? Já si stejně budu psát co chci. No, GABe, nejni to špatný, ale já mám radši kratší díla. Zkuste se kouknout ke mě (vlastní zkušenost). Jinak s obsahem souhlasím přihodím i toho tipa

_Rebelka11
02. 02. 2005
Dát tip
macku sem taky nevěděla, že něco hrajeme, ale když to říkáš :-)))) přecházet můžeš od všeho k všemu ... a klidně piš, to ti nikdo nebere :-))) (gabe promiň, nedalo mi to :-D).

nemáš tam někde chybu?

gab_1
02. 02. 2005
Dát tip
rozzzzzlobený vím! Ta jediná je schválně! Jestli jsou tam další, tak sem s nimi! Ty budou moje blbost!

ta je schválně? jaký to má smysl, ta schválnost? nebo spíš - k čemu?

gab_1
02. 02. 2005
Dát tip
dítě: Možná je to blbost, ale já když jsem nasranej, tak jsem rozlobenej. Tak nějak tam to spisovný rozzlobený neni slyšet! Word se se mnou taky hádal, ale já ho ukecal, že to tak necháme! Jinak dík, že sis tu mojí ptákovinu přečetl!

gab_1
02. 02. 2005
Dát tip
Reb: Tak Ty jsi i od rány! Ty bys Macka určitě stahla z kůže! Ještě, že ho nemáš po ruce. Ale je to od Tebe hrozně milý!:-)) On je určitě hodnej, když dal Tip.

sacco
02. 02. 2005
Dát tip
reb, gab, macek: každý má svůj názor, nikomu ho neberte. proto jsme přeci tady - slyšet názory i ostatních. i těch, kteří netáhnou s námi za jeden provaz.... přeci z logiky věci vyplývá, že i na druhé straně provazu musí být někdo, někdo koho chceme slyšet, někdo s kým se chceme přetahovat - jinak bychom tu cestou Písmákem měli hoooodně jednoduchou...... se mi to říká, co? když jsem sem ještě nic nenapsal :-)

hesulim
01. 02. 2005
Dát tip
Pěkné, velmi, velmi pěkné.Dávám Ti tip-ten největší. A jsi-li brácha, tak má Tvůj brácha prima bráchu-ale v jednom mu blbě radíš, -jen ať hledá na srdce pilulky, protože ho má hodně, hodně nemocné. Gabe, Gabe - vypadá to, že jdeš zatím životem jak rajskou zahradou. I když Tvoje dílka ?? ta mluví o něčem jiném. PIŠ!!

DRAHT
01. 02. 2005
Dát tip
Gabe díky. Tohle mi udělalo velikou radost. Moc se mi to líbí. Škoda že Ti nemohu dát dvojitý tip. Tak vem za vděk alespoň jedním. Víc takových ze života .....

_Rebelka11
01. 02. 2005
Dát tip
Tak pokud je to ze života, tak si dobrej brácha a umíš poradit, nemá cenu se trápit kvůli holkám (kor když se chovaj nějak takhle... no, nevěrně...:-) (no ostatně ono to platí i naopak, i když na druhou stranu, když to pak člověk zažije tak taky mluví jinak...) .. Sice se budu už opakovat, ale poslední dvojverší je super, skvěle zakončeno... ježiš, už mlčim :-)

_Rebelka11
01. 02. 2005
Dát tip
ještě t*

Přeno
01. 02. 2005
Dát tip
A to tě muselo něco hodně lobit, než ses takhle roz-lobil...

sacco
01. 02. 2005
Dát tip
začínám mít pocit.... že pro mne není důležité zpracování, schéma, rytmus, verše..... ale TÉMA.
proto nemohu jinak, než T* a pokud jsi ten brácha..... Tip s velkým T.

Všichni, kdo to čtete tady,
s tématem si nevím rady!
Rád bych napsal veršů pár,
téma není však můj dar.

sacco
01. 02. 2005
Dát tip
Gabe promiň, že vpisuji i mé bláboly, byť veršované, ale sami jste si o to řekli. Domnívám se, že jsi ale jistě rád, že se v rámci kritik tvých děl rozvíjí i taková malá diskuze .... Kdybys měl něco proti, tak nás všechny zaraz!!!

hesulim
01. 02. 2005
Dát tip
Sacco-kdyby to šlo, dám Ti TIP za výše psané Tvé TÉMA. Moje rada - co třeba:miminko, přátelství, manželka(milenka),lidská hloupost (tady můžeš psát ajajaj.),dominance,laskavost,dárečky,graf (a to by nemělo chybu), IQ a MENSA co Ty na to??

Lenula
01. 02. 2005
Dát tip
Dlouhé, krásné, hluboké, co chtít víc? Káplo mi to do nálady... :))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru