Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pořádnej poklad

13. 11. 2000
7
1
7325
Autor
Danny
Pořádnej poklad Jsem válečník. Jsem válečník a chci najít pořádnej poklad. Už když jsem byl ještě tak malý, že jsem nedokázal uzvednout ani tři koně, jsem o tom snil. Ale naše družina má pořád smůlu. Kolik jeskyní jsme prolezli, kolik potvor zamordovali a furt nic. Jednou jsem si už myslel, že poklad mám. To byla má poslední výprava se starou družinou - já, kouzelník a alchymista. Začátek toho dobrodružství si pamatuju jako dyby to bylo dneska: Uškrtil jsem draka a jeho zajatec nám za vysvobození vyklopil polohu Údolí děsu, kde prej měl být nejcennější poklad na světě vůbec. Radostí jsem zajatce kamarádsky poplácal po zádech. Nějak ho to asi moc dojalo, nebo co, protože byl na místě tuhej. Kouzelník pak do mě cosi dlouho hustil o síle a sebeovládání, ale nerozuměl jsem mu. Hned druhej den jsme vyrazili do Údolí. Dobrodružství postupovalo úplně normálně - pár suchejch jednou ranou zabitejch draků a hyder, nic moc. Pak jsme ale přišli k síni s pokladem a mě začalo štvát, že se budu muset o poklad dělit a dostanu jen... jen... počkat,... čtvrtinu?... né, sorry, třetinu. Sprosťák kouzelník prohlásil, že si před síní ještě odpočineme, protože chce spát s ňákou magenergií (řekl, že ji chce "naplnit") (žádnou ženskou jsem tam ale neviděl). Mě se spát nechtělo. Chtěl jsem CELEJ poklad! Dlouho jsem se nerozmýšlel a skásnul jsem spícího kouzelníka. Alchymista se probudil a namířil luk směrem k pancéřovým dveřím, za kterýma byl sál s pokladem. Byl zády ke mně. Zaťukal jsem mu tedy na rameno. Ňák ho to roztrhlo či co a to byl konec mý starý družiny. Došel jsem ke dveřím a vzpomněl si, jak nebožtík kouzelník blábolil cosi o kouzlu "Zaklep". Zaklepal jsem teda na ně. Vida - fungovalo to! Po třetím klepnutí se vyvrátily z pantů. Za nima byla chodba, která už vedla přímo k pokladu. Udělal jsem jen krok, když tu kdosi zakřičel:"Jsem strašný obr a hlídám poklad! Braň se, sic tě rozdrtím superkyjem!" Podíval jsem se pod sebe. Byl o dvě hlavy menší než já! A takovej malej kyj držel obouručně, chudáček! Lítostivě jsem se na něho podíval. Zaječel, upustil kyj, začal se třást, zablekotal cosi o "strašlivém šklebu" a zdrhl. Došel jsem na konec chodby. Byl zazděnej. Trochu jsem do zdi rýpl. Ty kameny taky nic nevydržej (nevím, kterej trouba vymyslel přirovnání "tvrdý jako kámen", vždyť jde krásně rozmačkat na písek). Vlítl jsem dovnitř a těšil se na poklad. Konečně! Ale byl to houbeles poklad, jen takový ty trapný svinutý papíry, jaký má (měl) kouzelník v knize. Přeluštil jsem pár nadpisů - skoro samý neznámý dlouhý slova, jako třeba "zuber-integ-gil-ten-ce", "ne-zmrd-tel-most","vládni časo-proseru", ale pak mě to přestalo bavit a všechny papírky jsem roztrhal, místnost zasypal a zdrhl od tam. Já nechci papíry. JÁ CHCI POŘÁDNEJ POKLAD !!!

1 názor

Rajmund
08. 10. 2011
Dát tip
:-)

evalota47
11. 05. 2005
Dát tip
*

johanne
23. 03. 2004
Dát tip
nějak jsem nepostřehla, jak padl ubohý mág...? jinak docela dobrý, průměr

Seregil
24. 12. 2002
Dát tip
skvělý...***

hurvinek
17. 12. 2002
Dát tip
tak tahle je naprosto perfektni, par jednou ranou zabitejch byder, uskrcenej drak....

Reistlin
04. 01. 2002
Dát tip
Mooc pěkný! tip

roztomila DrD pitominka...v jednoduchosti je krasa,rika se :)

Android
20. 08. 2001
Dát tip
dobrýýý-tip:-)

Pepe
07. 08. 2001
Dát tip
Pro tuhle myšlenku bych zvolil úplně jinej příběh, ale jinak dobrý. Souhlasím s Konstantinidisovou (kratšíí jméno sis vybrat fakt nemohla :o)))

Adriana
27. 06. 2001
Dát tip
:-))))))))))))) TIP :-))))))))))))

Vynikající nápad, ale zpracování by stálo za víc času i námahy..... tedy pokud toto není tvůj osobitý styl :-))

Wolfling
22. 04. 2001
Dát tip
No nevím. Pokud se na to budu dívat jako na přiměřenou šílenost, tak je to přiměřeně dobré, ale tak nějak mi to nesedlo. Pokud to ovšem není zrcadlo pro začínající hráče typu rozbij, zabij, seber, prodej, rozbij...

Deltex
12. 04. 2001
Dát tip
Hi, hezké - koukám inspirace ze starého dobrého DrD, ovšem netuším, jakou úroveň by musel mít hlavní hrdina a už vůbec jsem nepostřehl rasu. Jinak pointa je hezká a chodí to tak jak to má být - co by asi hrdina dělal po získání nesmrtelnosti a jak by se změnil získáním inteligence? Bohové vědí...

Regis
14. 11. 2000
Dát tip
:-))

Katerina
13. 11. 2000
Dát tip
:-)))))) tip!!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru