Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

nadoraz

Výběr: Print, dream, vesuvanka
08. 02. 2005
20
0
6852
Autor
Evička

 

 

 

              ne, nechce se mi

           skrývat

           nahotu něhy

           nadoraz

 

            padám k tvým nohám

 

            snad

            přišlápneš mne jednou

            okovanou botou

 

            teď přejíždíš jemně

            prohlubní mých zad

            lámu si vaz

            dobrovolně

            pro tvou

           neposkvrněnou blízkost

 

            předtím   ani pak

            neohnu se

            s povzdechem

            pod nebudoucnem jistot

            samotou

           

            teď

            nadoraz

 

 

 


blok
23. 07. 2005
Dát tip
před nebudoucnem jistot nenájdou - žádné místo ani Marie Magdaléna ani Eva žena vánočního jména_:-) *T

Makča
24. 03. 2005
Dát tip
no právě, proto nemám žádnýho chlapa, ale zase bavím společnost svojí pronikavou ironií a snažím se pracovat na sobě, jak poradila jedna psycholožka v rubrice nejmenovaného ženského časopisu osamělým ženám bez partnera. výsledkem je, že mi schází vášeň a vadí mi, když se do mě někdo sere, přičemž prostor mýho já je dost podoben vesmíru. situace se stává neřešitelnou a já nechci oprýskat s nějakým přizdisráčem u jednoho stolu...řeším partnerské spory svých přítelkyň a občas nějakou chiméru z mýho časoprostoru, ale stejnak bych nějakýho dobrýho chlapa brala, takhle je to nahovno:-)vono si asi nevybereš, ale mírně impotentní intelektuál je právě něco, co mě absolutně neláká, aby to nebylo málo komplikovaný, tebe asi taky ne co? holky říkaly, že do kláštera by mě nevzali, protože bych jim zkazila sestry, tak nevim...já sem předčasně ztracenej případ, ale si nezoufám... * ať to tady máš veselý:-)

zvedavec
23. 03. 2005
Dát tip
*

Evička
23. 03. 2005
Dát tip
Ještě jednou dodatečně, Makčo, dík za Pláč o Bohyni, nejhorší je, že ti to je jasný takhle zamlada ... proč to sakra většinou nefunguje v reálu? ... no nefunguje! To by ženská musela chlapy měnit cca každých čtrnáct dní! :-)) (ale mírně impotentní intelektuál je, pravda, výjimka ... někdy ...)

Zolo
17. 02. 2005
Dát tip
!*

Makča
15. 02. 2005
Dát tip
M: no kdybys mě drahouši znal in natura, poznal bys, co je opravdová síla ironie a nadsázky propojená s úctou ke skutečným hodnotám našich českých žen a mužů - piš si:-)

Evička
15. 02. 2005
Dát tip
Movsare! Když ženám nerozumíš, tak pomlč! A velice děkuji za konstruktivní kritiku ... tvůj zápisníček bych chtěla vidět!! :-)) Makčo! Věřím, že ženská síla tvé ironie a nadsázky in natura by byla v Movsarově případě smrtící, ač s úctou ke skutečným hodnotám Čechů :-) (mimochodem, jaké to podle tebe jsou? ...)

Makča
15. 02. 2005
Dát tip
víš Evi, on si mě zapisuje už delší dobu, vlastně by se dalo říci, že jde o jistou formu zbožštění, na jejímž základě se vyvinula existence onoho zápisníčku, v jistém smyslu mi to není proti mysli:-) * s těma hodnotama si mě dostala, vlastně dost nemám ráda zobecňování a hodnoty jedním dechem, nevím, co to znamená "skutečné hodnoty českých mužů a žen" , je to nejspíš divné klišé, prázdná abstrakce, ale právě proto si mě Movsar zapisuje a pak pozorně upozorňuje:-) * Movsar: buď shovívavý ve svém žlutém hněvu, můj anděli reflexe:)

Evička
15. 02. 2005
Dát tip
nějaké skutečné hodnoty by se snad našly, kdyby se pilně hledalo .... např. zbožštění českých žen českými muži .... :-))

Makča
15. 02. 2005
Dát tip
Pláč o Bohyni:-) letím na růžovém oblaku, jsem celá v pink saténu a ramínko se mi s něhou a jen tak mimochodem svezlo z alabastrového ramínka. Ve své božské naivitě netuším, kterakou žádost těla vyvolává tento obraz v srdci muže a kterak trpí, jsem bohyně a on ke mně prostřednictvím svých bolestně napjatých paží marně vzhlíží... * až mě dostane, bouře hormonálních vln ztiší se v apatickou hladinu, z múzy přepne na kuchařku, kurvu, matku a je po ptákách. Jak krásní a svobodní byli tam ve výšinách, když muž vzlížel ke mně a jako malý roztomilý indián si s rukou před ústy odsekával: bohyně, bohyně, bohyně... * ach, evi a už tě nebudu mučit, ale tohle je prostě mý téma, můj zdroj nevázaného humoru i životní tragiky přiměřeně průměrnému životu mladé intelektuálky:-)))

Evička
15. 02. 2005
Dát tip
tak ten tvůj příběh znám z reálu ... do puntíku :-)) ... aspoň víš, do čeho deš! :-)

Movsar
15. 02. 2005
Dát tip
vidím, že jste obě ženy s velkým Ž. ale jen jedním. podělte se.

Movsar
14. 02. 2005
Dát tip
makča: opravdová síla ženy:-) opět otvírám svůj zápisníček a zapisuji moudro. (možná bys taky mohla oslovit justa, že mu budeš přispívat do jeho slovníku floskulí. už chystá druhý díl!)

Lotoska
09. 02. 2005
Dát tip
*

zuzankamala
08. 02. 2005
Dát tip
ano na doraz..taky jsem sama

Print
08. 02. 2005
Dát tip
Mně moc!*

Evička
08. 02. 2005
Dát tip
díky :-)

Krokodýl
08. 02. 2005
Dát tip
perfekt, cítím z toho "erotiku, napětí,vášeň,něhu,samotu"

dadik
08. 02. 2005
Dát tip
lámu si vaz dobrovolně pro tvou neposkvrněnou blízkost předtím ani pak neohnu se s povzdechem pod nebudoucnem jistot samotou teď nadoraz ..povedená...t

DRAHT
08. 02. 2005
Dát tip
Smutné, ale moc hezké. Spoluautor je srdce. TIP

!!! t

rainman
08. 02. 2005
Dát tip
:-)*

Nicollette
08. 02. 2005
Dát tip
skvělá! miluju když to má hloubku a zároveň je tomu dobře rozumět.... to je umění... panečku ta je a hergot, taky chci jednou zažít nadoraz... jen ať mi zláme vaz, jen ať..... ou jé * * * ! ! !

Evička
08. 02. 2005
Dát tip
helej, neřikalas, že si budeš jen máchat nožky v horským potůčku? :-)) (dík)

Nicollette
08. 02. 2005
Dát tip
prozatim :-)) ale vypadá to.... no zatim máchat :-))

Alimra
08. 02. 2005
Dát tip
jo, nadoraz*

Lenula
08. 02. 2005
Dát tip
jednoznačně super věc... zasloží si *tipa

vesuvanka
08. 02. 2005
Dát tip
předtím ani pak neohnu se s povzdechem pod nebudoucnem jistot samotou teď nadoraz je moc pěkná.... TIP a V

Dero
08. 02. 2005
Dát tip
Jako bys tady tápala. Přijde mi to jako křečovitá snaha o poetismus, což mi u Tebe nepřipade pravděpodobné. Píšeš vážně hezky a tohleto dílko mi přijde takové umělé, jako konstrukt. Dokonce mi připomnělo mě samotného před půl rokem v některých obratech a stylem exprese (a to byl vážně děs, jak se tak ohlížím). Na závěr se na mě, prosím, nezlob, že se vždy ozvu, jen když se mi něco nelíbí nebo mám výhrady. Jinak totiž píšeš hezky a já jen čekám, až mě některé Tvé dílko chytne za rukáv a nepustí. :o)

Evička
08. 02. 2005
Dát tip
tohle jsem napsala za pár minut ... pocitovku ...intuitivně to ze mě vyběhlo ... to jen k původu věci (jo, předtím jsem si přečetla asi dva Divišovy upřímné žalmy ... asi v jedenáct v noci ... beze snahy a křeče ...z nitra ... jsem jen živelný zvíře :-)), redaktůrku!

Makča
08. 02. 2005
Dát tip
vnímám ji jako odtajnění nepromlčitelných spisů slabosti, která se vine až k přiznání béčkovýho romantickýho filmu a je tak povýšena na kvalitu - jsem takováhle ženská a takhle to cítím, dokážu být dost vostrá abych tohle smázla ze stolu, ale nechci. Prostě. Rozbalená ženskost se vším všudy.doufám, že sem se nenechala moc unýst:-) *

Makča
08. 02. 2005
Dát tip
hele, tohle si tam napsala, zatímco já to psala...shodujem se ne?

Evička
08. 02. 2005
Dát tip
makčo - díky, kritičko, snad nějak tak, jak to říkáš ... je to taková obdoba tvý ... lásky nebeský a nihilidy ... touha po lásce z červený knihovny nabourávaná životní zkušeností a skepsí .... (ale ten vztah je teď fakt krásnej - béčkoidní :-)) )

Makča
08. 02. 2005
Dát tip
já to strašně beru tohle..je to pro mě opravdová síla ženy:-) žena musí být tak silná, aby mohla před mužem ukázat svou slabost nebo tak nějak jsem to někde... já chci taky béčkoidní vztah - nebo aspoň ňákej:-)

Evička
08. 02. 2005
Dát tip
to asi musej oba ... umět ukázat svou slabost sobě navzájem ... musí se to sejít ... to ti přeju! (teď raděj bez skepse)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru