Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

První

09. 02. 2005
1
0
3339
Autor
FLO

Asi byl zrovna úplněk. Zdály se mně blbý sny. Nejdřív sem byla v podzemní laboratoři, kde dělali pokusy na lidech. Potřebovala sem se někam dostat, tak sem musela přeskakovat spoustu mrtvol, který byly pocákaný hrozivě červenou krví a někteří lidi po těch pokusech ještě žili a ti dělali takový divný zvuky a většina jich měla vydloubnutý jedno oko. Pak sem se dostala na jakýsi sál, kde mi doktor, co to měl všechno na svědomí, ukázal modrý křeslo, na kterým ty pokusy dělá, a já sem byla spokojená a šla sem zase pryč. Pak se mi zdálo, že sem byla ve vodě, přivázaná k jakýmusi voru a nemohla sem se hýbat, jenom ten proud mě někam odnášel a pak cosi připlulo a otřelo se mně to o ruku a já sem začala hrozně křičet a pak sem zjistila, že je to utopencova hlava, co se snaží ze mě vypít krev. A pořád sem se nemohla hýbat. A pořád sem křičela. A pak sem najednou byla na tržišti ve městě a stála sem u takovýho divnýho stánku s amuletama, za ním se krčila taková vyschlá stařena a říkala, ať si u ní něco koupím. A já sem říkala, že ne, protože na to nevěřím a ona mně podala jakýsi železo, že s tím mám hodit a to jako vybere, který amulet si mám koupit. Tak sem hodila, na něco to spadlo, takovej divně zkroucenej křížek to byl a ona se smála a říkala, že když si vemu tenhle, tak budu psat fejetony, a dobrý fejetony, a nebudu muset vymýšlet ty hloupý povídky, a pak mně důvěrně sdělila, že sou stejně blbý. A protože byla tak sympaťácky upřímná, tak sem si tu blbost koupila. A pak sem zase byla jinde, před naším barákem a na balkoně sem viděla dědu, kterej ve skutečnosti už nežije, ale v tom snu byl živej až dost, tak sem vzala pušku a střelila sem ho do břicha, on umřel a spadl z balkónu, a já sem z toho byla celá špatná, tak sem šla k sousedovi a snědla sem mu všechny palačinky a bramboráky, co měl na stole. A to je celý. A pak sem se vzbudila. Musím říct, že i přes to všechno si připadám normální a takový sny mě vůbec nevyvedou z rovnováhy, protože zdaleka nejsou nejhorší. Takže sem pak měla den jako každej jinej a řešila sem obvyklý věci. Koupila sem si časopis. Hned na čtvrté stránce na mě vybafl fejeton. Vzpomněla sem si na ten hloupej sen. Přečetla sem si teda ten sloupek a zaprskala sem. No to snad né ! Byla to do nebevolající kravina, rádobyvtipná, rádoby literárně zdatná, ale hlavně trapárna jako dělo. Cálá sem se nad tím rozčílila. Kdo tohle může otisknout... je teda pravda, že od časopisů nic nečekám, ale tohle na mě bylo trochu moc. Bylo to znamení a ta stará seschlá čarodějnice v koutě se smála, až se plácala do kolen a křičela : „Budeš psát fejetony !“ a já sem řekla: „No to si teda piš.“


Havranka5
20. 07. 2005
Dát tip
Fejeton je suchá literárněduševní onanie. Nesnáším fejetony. Nic neřeší, jsou naškrobeně vlezle vtipný, tedy spíš povětšinou trapný. Přehlídka neupřímnosti a pokrytectví z nich čiší. Piš raději povídky. Nebo zpovědi. :-)

Havranka5
20. 07. 2005
Dát tip
Já nehaním. Jen mi tak připadá. Prostě divadelně jevištní útvar, jalová exhibice. A jak to tedy je...?

Havranka5
20. 07. 2005
Dát tip
Asi jsem četla ty špatné příklady fejetonů, nebo mám jiné vnímání než ostatní většina. Jsem přeci havranka :-)

Barman
27. 02. 2005
Dát tip
Kašli na stařenu a hurá k povídkám. Mít tak více času, už tě mám přečtenou

nadik_k
09. 02. 2005
Dát tip
Máš teda sny, Ti povím:-)))

Fajn, že budeš psát fejetony. S chutí do toho, protože tohle fejeton není.

FLO
09. 02. 2005
Dát tip
Hm, eště že na tom nestojí svět.

Gonsales
09. 02. 2005
Dát tip
no nic moc...ty sny este usly ale pak od toho probuzeni uz se mi to nelibi

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru