Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

UTO: Baraka - odysea Země

09. 02. 2005
3
0
7121
Autor
ulita

Opakovaně zjišťuji, že věrná družka mých večerů, televize, dokáže tu a tam nabídnout zajímavý program. Z důvodů utajení tento program nabízí povětšinou na ČT2, pozdě večer nebo brzo v noci. Rozhodla jsem se sabotovat sabotáže televizních dramaturgů a tu a tam Vás na nějakou tu filmovou lahůdku upozornit. Rubriku jsem nazvala UTO (první tři luštitelé dostanou zajímavé ceny). Předesílám, že výběr filmů bude subjektivní a UTO bude mít čistě informativní charakter.

Baraka - odysea Země.

 

Americký "dokumentární esej" Rona Frickeho o planetě Zemi vznikal ve 24 zemích na šesti kontinentech. Prostřednictvím obrazů z nejrůznějších koutů planety, které zachycují "divokou přírodu" i život mnoha lidských kultur a civilizací vytvářejí autoři snímku působivou skládanku. Rovnocenným partnerem silné vizualitě je hudební doprovod (např. Dead Can Dance), film se tak obejde bez jediného slova kometáře.

Spolu s filmy Koyaanisqatsi a Naqqoyqatsi tvoří Baraka umělecko-dokumentární trilogii na téma celistvosti organismu zvaný Gaia, odkazující k hnutí New Age.

Film získal v roce 1992 na MMF v Montrealu hlavní cenu.

 

10.2., 22:20, ČT 2


Rowenna
11. 02. 2005
Dát tip
sledovala jsem, nadchlo mě to, zamrzelo mě, že jsem nezareagovala dřív, abych si mohla natočit.

Rowenna
11. 02. 2005
Dát tip
Jinak jsem to pustila náhodou, vůbec jsem netušila, na co to tak uhranutě čučím.

Žíně
11. 02. 2005
Dát tip
Minim: No..., že by zrovna sračka, to bych neřek. Quatsi trilogii bych taky sice upřednostnil, taky i kvůli hudbě Philla Glasse, která tomu dává tu potřebnou šťávu, ale Baraka rozhodně sračka neni. Jsou tam dost působivý momenty, zvlášť ty, co se týkají obžaloby lidský civilizace. Vzpomeň jen namátkou na kuřata, či záběry z Indie. Takže nejen mávání rukou.:-)

iba preto ze nieco zaluje ludi sa mi to nemusi nutne pacit a kedze som mal to stastie vidiet qatsi skorej tak mi to prislo take nemasne neslane ... ale do hlavy sa ti zabiju len ruky ... a je to z velkej casti o hudbe tie filmy, to co hra v naqoya je nadhera proste

ulita
11. 02. 2005
Dát tip
Filmovým fanouškům dík za opravu, luštitelům oznamuji, že třetí cena je stále volná! :)

ulita
11. 02. 2005
Dát tip
avi

Žíně
11. 02. 2005
Dát tip
To se ještě pořád luští? Já myslel, že ta Ulitina Televizní Obrazovka je už jasná.:-) Nebo že by to byly ulítlé televizní obrázky?

Morasten
11. 02. 2005
Dát tip
ty jo, já sem u toho usnula, zkoukla sem ale asi 3/4. co mě dostalo bylo to zacházení s kuřatama a ten kluk bez vočí... drsnej svět no..

Spolu s filmy Koyaanisqatsi a Naqqoyqatsi tvoří Baraka umělecko-dokumentární trilogii na téma celistvosti organismu zvaný Gaia, odkazující k hnutí New Age. toto je co za picovinu ??? tie prve dva filmy tvoria trilogiu spolu s powaqqatsi, baraka je oproti tomu pekna sracka

alter: lebo nic ine dobre tam dokopy ani nie je ;)

Bacil
10. 02. 2005
Dát tip
Já jsem Baraku kdysi viděl v kině, myslím, že v televizi to bohužel nemůže být to pravé, ale přesto lepší v televizi než vůbec, je to úžasný film.

UTO? No, tentokrát to asi nebude Uzlový Telefonní Obvod, takžééé... UTOpie, ale né, Uchvacující Televizní Obrazovka... blbost, mám to: Upozornění na Tohle (pravé) Ořechové! q:o)8

Ulitin TV oznamovatel Ulitina televizní obrazovka?

guy
09. 02. 2005
Dát tip
ULITINY TELEVIZNÍ ODKAZY? :-)

ujetá telata ochořela?

ulítlé teplákové obrazy

ulitiny tulivé obvazy?

ubité tulení ostatky?

ulité transsexuální orgie?

Tak fajn, správnou odpověď neprozradím... ...leč napovím, že to není zkratka podle vzoru UFO (neidentifikovatelný teleskopický předmět?) :) ...a dokonce ani umělohmotná těhotná ondatra či ustřelený trávicí orgán, Sobí_Hnusče :-)

Slůůůů: No jen aby, klameš tělem ;-)

Hnusný_Sobec: Nó, což o to, jak se tak dívám, já bych se za ulitu jako alternick stydět nemuselo, leč ona za mě možná jó:)... ostatně zkus se zeptat jí & pak mne informuj, jak to dopadlo...

drfaust
09. 02. 2005
Dát tip
vypadá to velmi dobře... akorát asi nebudu tou dobou u televize... ale v neděli jsem po půlnoci sledoval výbornej film... tuším, že se jmenoval: Řekl jsi jeď.

Díky za oznam (sice jsem to už věděl, ale stejně ...) Neviděl jsem to, ale ti co to viděli, tak mi to vřele doporučovali .. . . .

Kastel
09. 02. 2005
Dát tip
no, U bude asi upozornění nebo umění nebo ulítla ? , T - televize, televizní, těsnopis ? O - obrazovka, obzory, oraz ? ....já zajímavou chci cenůůůůů !!!! , a chci a chci a chci ! :o)

Morasten
09. 02. 2005
Dát tip
jasný, už sem to viděla v programu, a doufám že si táta zejtra nepřivlastní televizi:-)) myslim že je hezký že ses o tom zmínila t.

Evička
09. 02. 2005
Dát tip
už jsem dostala avízo, že je to skvělá záležitost - díky za připomenutí - zítra, ve čtvrtek

Nicollette
09. 02. 2005
Dát tip
děkuju za připomínku, hodlam si to natočit... dík

sjuuu
09. 02. 2005
Dát tip
ulito, dobře děláš.

JiKo
09. 02. 2005
Dát tip
Baraku znám a zaujmula mě na první pohled. Nejvíc se mi líbí ta scéna jak ti domorodci sedí v jakémsi kruhu a rytmicky mávají...:-) Koukat asi budu, kdyby něco tak aspoň zádama (poslouchat music. Tamty další filmu neznám, o čem jsou? UTO = Ulitina Televizní Obrazovka popřípadě je to zkratka pro slovo "uto" (např uto ho, uto pený, uto pení apod.) :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru