Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O inzerátech

Výběr: a2a2a
11. 02. 2005
7
3
4080
Autor
Yossarian

Láska kvete v každém věku, aj v únoru :-)

Jó Ivan, ten se měl! V Mrazíkovi mu stačilo vystrčit nos z rodné chalupy, a už na něj děvčata mávala sukněmi. Nikde žádná konkurence, byl to jediný chlap široko daleko. To se to panečku vybíralo!

Dneska je to jiné. Nezadanou holku aby člověk pohledal a stejně nakonec nejspíš nenašel. Anebo našel. Už ZNOVU nezadanou.

Stačí si pročíst seznamovací inzeráty. Obvykle pak můžete vybírat, jestli se chcete starat o sedmiměsíční holčičku nebo raději o tříletého chlapečka. Obojí jsou zaručení andílci a ani trochu nezlobí.

Upřímnost je krásná věc, ale uznejte, že plnoštíhlá blondýnka 36/165 se dvěma rošťáky 13 a 9 hledající finančně zajištěného podnikatele to určitě  nemůže mít v hlavě v pořádku, když na sebe všechno hned vyklopí.

To by odradilo i Billa Gatese, a že ten hluboko do kapsy opravdu nemá.

 

Kamarád jednou odpověděl na inzerát „Boubelka (24) z České Lípy hledá spřízněnou duši“ a obratem mu přišla esemeska „Prijed, muzes u nas prespat“.

I vzal si tedy dovolenou a pyžamo a vyrazil do České Lípy za dobrodružstvím.

Večer byl zase zpátky. Jmenovala se Eliška a přespání mu u sebe opravdu nabízela- v maringotce pro vystěhované neplatiče.

 

Samota a blížící se třiadvacáté narozeniny donutily nakonec i mě zapátrat mezi řádky seznamek. Raději jsem si zapnul rozšířený filtr – přeskakovat inzeráty obsahující slova boubelka, princezna, rošťák, zámožný, závazky.

Stále jsem věřil, že každý jednou najde tu svojí opravdovou velkou lásku.

A tak i my jsme se nakonec našli, že jo, miláčku?

Karle, ty už zase spíš?!!


3 názory

Yossarian
13. 11. 2006
Dát tip
děkuju, po roce a třičtvrtě to rozhodně potěší, že mě ještě někdo čte :-)

a2a2a
12. 11. 2006
Dát tip
Milý Pavle, trochu jsem hloubal nad tím Karlem, to víš, ochránce práv menšin, teď nejsem ironický, ale přijal jsem to i ve svém moralistickém úhlu. Pro mne je to velmi dobrý fejetonek, byť sice postrádá jednu podstatnou věc pro fejeton nezbytnou - jakési poučení, nabytou zkušenost. Ale přijměme ho jakohumornou povídku ve fejetonistickém stylu psaní. A zde se ti povedlo hned několik věcí: 1) je skvěle stručný, bez jakýchkoliv hluchách míst, a je dobře, že je stručný, fejeton má být svěží denní poznámka, nikoliv povídka. 2) je opravdu v každé své části něčím vtipmý a má několik epizod. Možná bych ve větě ... opravdu nabízela- v maringotce ... udělal místo pomlčky tečku. Pak by to vtipné "V maringotce pro neplatiče ( tady bych vypustil ještě slovo - pro vystěhované, je zbytečné ) vyznělo důrazněji. 3) A konečně onen Karel - pokud to čtu správně, jako že dva muži, pak se ti podařila pro mne velmi hezká věc. Namísto zesměšnění převládá laskavý humor. TV

Markel
10. 04. 2005
Dát tip
Příjemné miipočteníčko - T

Matylda
08. 03. 2005
Dát tip
Je to rychlovka, ale někdy se člověku chce nějaký pocit rychle nadrápat, pardon nadatlovat do počítače a šup s ním honem na net. Je to nedovařené ale bezprostřední. Také to dělám a souhlasím s kritiky, že bych na tom měla ještě pracovat, ale v ten moment se mi nechce. Ale tvoje psaní je mi blízké. :-) A propos, lásku nespíš najdeme, když jí nehledáme, jen o ní zakopneme...

Kytiii
15. 02. 2005
Dát tip
já a má nejlepší přítelkyně Anča dlaňovka :o) *

Tak to chápu, Pane novináři :)

Dobrý. Škoda, že to trochu nenatáhneš, mám pocit, že fejetony čím dál tím víc zkracuješ, což je u tebe obzvlášť určitě na škodu.

Yossarian
13. 02. 2005
Dát tip
Bg- buď kruťas, nevadí :-) rrm: snažím se přiblížit formátu v novinách

Vaud
12. 02. 2005
Dát tip
Dobrej fejeton! Ať to s Karlem klape! :-))) *

Yossarian
12. 02. 2005
Dát tip
díky :-) mezisvětec: to je přesný

Jeheheman
11. 02. 2005
Dát tip
slušně se to rozjíždělo:o)

Gonsales
11. 02. 2005
Dát tip
zacatek v poho prostredek taky rindy pindy..ale konec je libovej;))

mezisvětec
11. 02. 2005
Dát tip
Ona jeho: Hledám finančně zajištěného. Zn.: Opravdová láska. On ji: Hledám štíhlou blondýnku. Zn.: Na vzhledu nezáleží.

Zbyhoň
11. 02. 2005
Dát tip
Máš u mě tip za epizody, za celkovej fejeton spíš ne (krátké, dosti narychlo), no ale ten prozatímní jedinej tip tomu taky moc nesluší, tak Ti ten druhej dám...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru