Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

UTO: Viridiana

15. 02. 2005
0
0
2481
Autor
ulita

Tohle bych přehlídla i já, takže díky Mariovi!

Viridiana

 

Krátký popis: Příběh novicky Viridiany, která před složením řeholního slibu navštíví svého strýce s nevinným přáním rozloučit se se svým poručníkem, netušíc, že všechno se vyvine úplně jinak, je v podání klasika španělské kinematografie Luise Buňuela krutou satirou na náboženské pokrytectví. V roce 1961 byla Viridiana oceněna Zlatou palmou v Cannes, v mnoha zemích se však promítaly pouze katolickou církví cenzurované verze a doma v ortodoxním Španělsku bylo jeho promítání zakázáno úplně. Buňuel nesl svou klatbu velmi těžce a svůj další film Anděl zkázy natočil v Mexiku. Satiricko-surrealistická obraznost Viridiany, jednoho ze stěžejních děl Luise Buňuela, však dodnes řadí toto filmové dílo ke špičkám světové kinematografie.

17.2. 21:50 ČT2


Bacil
17. 02. 2005
Dát tip
Příliš pozdě... ve 21.50 usínám vestoje (vstávám v 5.45)... :-((

dadik
15. 02. 2005
Dát tip
znám mnoho let....jsem ráda že jsi připomněla...

drfaust
15. 02. 2005
Dát tip
hezká upoutvka...

inlajn
15. 02. 2005
Dát tip
..super, díky ta todle, vim vo tom, já včera vlez do pokecu kvůlivá "Strážnym andělu vrahů"...síla, no a na videu jsem zkouknul konečně "INVAZI BARBARŮ" A "DOGCVILLE", to pro mě jo, ale spousta známejch mě dala málem po hubě, že si dělám prtdel, že to muj lárrrs von trrrier popsrrral.....intoši, kerrý rráčkujou, brejle a čerrná, pijou čaj furrt.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru