Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

BÝT ČI NEBÝT

17. 02. 2005
2
2
1643
Autor
Dart

Dívka s dlouhým copem, seděla u zaprášené silnice. Seděla a dívala se do prázdnoty. Hlavou ji probíhala jedna a ta samá myšlenka.Do nekonečna si vybavovala jeho tvář. Znovu a znovu si promítala jeho slova, oči, rty a vůni. Byl nádherný, opravdu nádherný.Nikdo ho nechápal, jen ona ano.Byla stejná jako on. Dva nepochopení umělci.Tak stejní.A přeci k tomu došlo.Byla z toho zmatená. Kladla si otázku, sic byla jednoduchá, nedokázala si na ni odpovědět.Před očima měla stále jeho ojedinělý usměv. Moc mu to slušelo, když se smál.Rozplakala se lítostí.Po chvíli se však slzi lítosti změnily v slzy vzteku. Proč ji tu nechal samotnou? Vždyť věděl že ho miluje. A přesto ji tu nechal.Byla tak sema . Ale proč??!! Čekal snad že půjde za ním? Absurdní. Ne, to by po ní nemohl chtít? Ale co když ano? Co kyž chce ať ho následuje? "CHA CHA CHA" zasmála se hlasem který k ní nesedl. Byl to hlas chladný a bláznivý. "Ano, ano. Přeně to udělám půjdu za ním. Budeme zase spolu a nikdo nás už nerozdělí. Vůbec nikdo!!!" Nebrečela, jen se smála. Následovala hlas svého srce a jako v horečkách se zvedla a dal se do pochodu. Cestou ke věži ji doprovázel ten chladný a děsivý smích. Vyšla po kamenných schodech a nemyslela na nikoho jiného než na Martina. Vůbec nepomyslela na návrat. Už není cesta zpět. Za pár sekund už bude zase s ním. S touto myšlenkou a s mírným usměvem se rozběhla a odrazilase od kamené podlahy.Cítila se tak volná a štástná jako nikdy. Naposled se nadechla čerstvého vzduchu než dopadlana zem. víc už nic necítila. Stálo to za to. Smrti se nebála. Bála se ovšem umírání a to bylo rychlé. Nestihla si v podstatě ani nic uvědomit a bylo povšem.

2 názory

Že je děj "slabý a předvídatelný", jak psal Parsifal, by mi samo o sobě nevadilo. Gramatické chyby, prosím, ale let's face it, v nejhorším ti je opraví korektor. Nicméně co s tím koncem-nekoncem? Volná meditace nad tématem: bavilo by mě, kdyby třeba zemřela, našla jeho ducha, jak se poflakuje kolem a on jí řekl "ty krávo, skočil jsem kvůli tobě a ty mě teď otravuješ i po smrti" nebo něco na ten způsob, co by rozbilo tu předchozí monotematičnost a dodalo tomu pořádnou šťávu. Takhle u mě nuda.

Parsifal
23. 09. 2010
Dát tip
Taková... docela pěkná povídka, až na chyby... Těch se ale dá snadno zbavit :) Jinak souhlas s předchozím, děj je poněkud slabý a předvídatelný, což se u tak kratičkého textu může zdát nevýhodou, nicméně já jsem i tak dočetl do konce a ten popis smrti za to stál.

Dart
26. 02. 2005
Dát tip
Wattik díky, ale já jsem holka. A ujišťuji tě, že smrt jsem ještě nezažila (tedy né osobně).

inlajn
18. 02. 2005
Dát tip
.-.no, malíinko dutý, ALE. NEZAPOMÍNEJ NA ZÁSADNÍ ČÁRKY, PROSIM...UŽ VTITULKU BEJT MUSÍ, STEJNĚ TAK CO KDYŽ CHCE Č Á R K A AŤ HO NÁSLEDUJE..Hmm??

Wattik
18. 02. 2005
Dát tip
No, moc jsi s tím nepáral. Dějová linie třímá a rachlá jako blesk. Závěr je jasný už tak od poloviny, takže žádná překvapující pointa. Finále se mi líbilo. Popisuješ smrt, jako bys jí už někdy zažil. Nevím jestli bych to dokázal zpracovat líp, ale na tip by to, v tom okolním balastu, stačit mělo. Máš ho mít.

Vecernice
17. 02. 2005
Dát tip
není špatná, ale přijde mi taková moc prostá, nic k přemýšlení......

Alojs
17. 02. 2005
Dát tip
Stojíš-li o hlubou kritiku, pak bych tedy radil, aby sis dal větší práci s grafickým uspořádáním textu. Za tečkou se dělá mezera a až pak začíná další věta. K zápletce - souhlas s tím, co napsala Večernice. Avšak zkoušej dál

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru