Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kdybych byla psem

Výběr: Print, Kid_A, Dvojlomná, Alystan, drfaust, Elyn
18. 02. 2005
20
0
5709
Autor
Rowenna

Tam, kde se sbíhají
stopy mých pánů
v tom kruhu jsem
v tom ohni bydlím

 

svatí, říkají že jsou svatí
a světí obojky
a světí důtky
a světí kretény
a světí rány. Malinká panenka
jak z porcelánu
a nemá zoubky, víly se spletly

 

tak bolí srdce
od stýskání. Jen malounko
stisknout ji zoubky, zda zapíská
zdali se bojí. Snad mě má ráda.
A není město takové
kam by se vešly
šály a knoflíky, vnoučata pánů
pejsci zlatí, porcelánoví
pejsci strakatí, macatí
k pomilování
a odporné pištivé děti
též milenci rozvrzaní
té s dlouhým kouřem u tlamy
a babky co se svěřují
jak jim dědek leze na nervy.
Má dva psy, nádherně voní.
Nechci je řadit, na struny pověsit
usnulo nebe, usnuly komíny
úbytě ubylých lásek
jen skomírají.

 

Miluji sníh, ten odhrabaný
na krajích stezek
větřím tam stopy
ach, tolik voní. Kdopak si všimne
obojku na mé šíji, kdopak si všimne
mé šíje, jak se mi k zemi kloní?
Tam, kde se větví cesty mých pánů
tam bydlím. Jen tajně
to, co ze žalu neunesu
do sněhu roním. Ať jiní větří
kam nesly mě mé stopy.


 


Tady
16. 03. 2005
Dát tip
je v tom milá psí něžnost :o) *

Craerassy
24. 02. 2005
Dát tip
*

Bezinka
20. 02. 2005
Dát tip
*t

Jachr
20. 02. 2005
Dát tip
Mám rád psy!t

sidonia
19. 02. 2005
Dát tip
no, tak abych pravdu řekla.. nevim, jako celek... jednim uchem tam, druhym ven (promiň).. ale něco to ve mě nechalo.. nějakej pocit, kterej nedokážu definovat.. nějaký silný něco, co na mě zevnitř buší a nenechá mě jen tak odejít.. každopádně pro poslední sloku zemřít *t

Elyn
19. 02. 2005
Dát tip
*

dadik
19. 02. 2005
Dát tip
t

vesuvanka
18. 02. 2005
Dát tip
Moc pěkná... TIP kolikrát jsem přemýšlela nad tím, kdybych měla být nějakým zvířetem, čím bych chtěla být.... rozhodně bych nikdy nechtěla být psem, který je doslova otrocky závislý na svém páníčkovi, nemá žádnou svoji vůli, doslova na pospas vydaný člověku.... mnohem lépe je na tom kočka - je miloučká, přátelská, ale má svůj svět, který si brání a není na člověku závislá.... :-)))

Pacer
18. 02. 2005
Dát tip
z čiré radosti psí posílám ti chí :)))*

guy
18. 02. 2005
Dát tip
*** vesuvanko - tak já ti povím, že náš pes ten svůj svět měl a svý pány naprosto ignoroval ... byl si dobře vědom, že i to žrádlo dostat musí, jinak by jeho páni měli na krku žalobu spolku na ochranu zvířat ... a řeknu ti, že kdybych se znovu narodil, tak bych chtěl být psem jednoho mýho známýho, protože tak jako jeho Gedy se nemají ani někteří příslušníci lidské rasy, rekrutující se i z velmi dobře situovaných rodin ... :-)

vesuvanka
18. 02. 2005
Dát tip
guy díky za avi.... máš pravdu, že někteří psi se mají dobře, je jim věnována velmi dobrá péče, ale měla jsem na mysli hlavně psy ve velkých městech - , kdy je pes často celý den zavřený sám doma, a čeká nejen na společnost člověka, ale dokonce i na to, aby se mohl jít vyčurat....

guy
18. 02. 2005
Dát tip
já vím, vesu, jaks to myslela ... těma bych taky nechtěl být ...

gabio
18. 02. 2005
Dát tip
t _____________________________________________ guy: nikdo se nemá tak, jako naši dva jorkšíři. Chodí ven jen když je hezky, spí na polštáři za hlavou mamky, nebo se ležérně povalují pod dekou. Vždycky si vyběhnou na zahradu zaštěkat na sousedovu kočku a pak jdou zase odpočívat:))) Misku mají pořád plnou:) Prostě rozmazlený...ale jak bys to chtěl dělat jinak?

guy
18. 02. 2005
Dát tip
gabio - tak to se mají podobně jako Gedy ... ten to má ještě zpestřený tím, že s ním jeho pán hraje fotbal ... Gedy je v bráně a nikdo nemá šanci mu dát góla ... plemenem je to chodský pes ... tvoje jorkšíry znám z obrázků ... je na nich vidět, že si u vás lebedí ... :-) a pokud se týká počasí a našeho Brita, tak když neodpovídalo jeho náladě, tak ho člověk ven nedostal ... když jenom trošku pršelo nebo mírně foukal vítr, zůstal stát na prahu a čuměl na mě takovým tím pohledem, kterým říkal, jako že jestli sem se náhodou nezbláznil, do čeho se jej snažím vystrčit a že radši praskne ... :-)

gabio
18. 02. 2005
Dát tip
guy: a když bylo bahno, vždycky pokřčej jednu přední packu, jakože ony nikam nepůjdou, protože by byly špinavý, když fouká vítr, tak prostě jen vystrčej čumák z baráku a zase zalezou.

Rowenna
18. 02. 2005
Dát tip
Náš voříšek, blázen jeden, se v šíleném nečasu prochází dvě tři hodiny s páníčkem venku, přijde vomrzlý, stoupne si na židli k oknu a kouká ven, že by ještě. Je to cvok.

gabio
18. 02. 2005
Dát tip
Když naše babička byla na dovolený, nechala nám tady svýho knírače. V tý době ještě štěně. V životě nebyl na venkově, protože babička bydlí v paneláku. Když poprvé viděl kachny na Labi, vrhnul se za nima...ale to ještě nevěděl,. že se nejdřív k nim musí dostat vodou. Tak zase vylezl a chudinka z toho byl celej pryč.

Evička
18. 02. 2005
Dát tip
:-) psími očami****

*****moc krásná Poslední sloka, to jsem já...

Dvojlomná
18. 02. 2005
Dát tip
a ještě silně zaujaté vé

drfaust
18. 02. 2005
Dát tip
*

Markel
18. 02. 2005
Dát tip
Moc - T. Jsem přesvědčená, že nám pejsci rozumí na sto procent, my jsme na tom mnohem hůř, protože nemusíme, někdy ani nechceme.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru