Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pramen nejistot

19. 02. 2005
3
4
1905
Autor
Vika

Za závojem mlhy

je krajina stínů všech pochybností.

Tam  vyvěrá pramen

kalných nejistot.

Chutná po úzkosti,

ale v krajině stínů není

jiných vod.

 

Nepij tu vodu, přivolej vítr,

rozežeň mlhu ...a uvidíš.


4 názory

Vika
01. 06. 2020
Dát tip

Morfe, moc děkuju. O to víc, že se vjadřuješ k dílu, které bych pomalu ani nepoznala, že jsem ho kdysi napsala. Máš pravdu v tom, že když člověk píše, tak je schopný (pokud dokáže upřímně a jasně se vyjádřit) "se vypsat". "Cizí dílo" někdy barvitěji a upřímně taky vyjádří tvůj vlastní pocit, zažila jsem to. Dokonce se nemusí jednat o dílo "super spisovatele", jen člověka, který v dané chvíli prožívá něco stejně nebo ještě intenzivněji, než ty. Promiň, že trochu oponuju tak hezky napsaným větám, co mi píšeš. Je to jedna z mých, asi ne ctností, jen ti chci říct, že i "cizí" ti poskytne něco z toho, co sám potřebuješ.


Gillderan
21. 03. 2005
Dát tip
Moc hezké a formálně taky v pohodě, teda IMHO.

Vika
20. 02. 2005
Dát tip
Díky všem.

Dero
19. 02. 2005
Dát tip
1) Je (ad. "není jiných vod"). 2) Decentní rýmování je fajn, melodie jakbysmet. 3) Rým nejistot (genitiv) - jiných vod (genitiv) už tak fajn není. 4) A chtělo by to něco, čím by se text lišil od těch tisíců jiných. Spadá do fádnosti, takhle.

Kenny
19. 02. 2005
Dát tip
Ježiši...to je pěkný

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru