Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Schýza

25. 02. 2005
11
0
2650
Autor
Wattik

Sedím tu a mám napsat dopisy před popravou. Nemám komu. Děti se mě zřekly a manželka je mrtvá. Jediná ženská kterou jsem opravdu miloval a se kterou jsem chtěl být celý život. Zabil jí on, ale odsouzen jsem byl já. Dodnes si pamatuji okamžik, kdy se u nás objevil poprvé. Přišel a posadil se k oknu do křesla. Nevěřícně jsem ho sledoval. Vypadal jako já, mluvil jako já, oblékal se jako já. Ale nenáviděl to, co já jsem miloval. Nenáviděl mojí ženu i moje děti. Nenáviděl mojí práci a měl rád mého šéfa, kterého jsem já nemohl vystát. Pomlouval mojí ženu, křičel na ní a bil jí. Ale protože vypadal jako já tak si všichni mysleli, že to dělám já. Ale já bych to nikdy neudělal. Já jí opravdu miloval. Snažil jsem se mu v tom zabránit, ale nešlo to. Teď už se mohu přiznat. Bál jsem se ho a bojím se ho dodnes. Byl zlý… Když mě přišla policie zatknout za vraždu moji ženy, seděl jako vždycky v křesle u okna a smál se. Byl to šílený smích. Byl to smích šílence. A já jsem křičel že jí zabil on a né já, že to on bil mojí ženu, že jí nadával , že na ní křičel. Ale policie dělala že nic neslyší, že ho nevidí sedět v křesle a odvedla mě do vězení. Potom mě soud odsoudil za vraždu manželky k trestu smrti. A tam jsem podruhé slyšel jeho příšerný smích. Slyším ho dodnes uvnitř mé hlavy. Je to hrozné. Smál se mi, že mě zabijí za něco, co udělal on. Ale kdyby to neudělali oni, udělal bych to já. Zabil bych se. Život s touhle příšerou je nesnesitelný, tak co. Už je slyším na chodbě, jak si pro mě jdou. A znovu slyším ten jeho hrozný smích. Bože, dej ať to mám rychle za sebou…
wedle_vazy
18. 03. 2005
Dát tip
t*

Griff
17. 03. 2005
Dát tip
t*** ...a pointa tu je dost silná.

Marty73
11. 03. 2005
Dát tip
souhlasím s tím, že pointa za každou cenu je blbost. líbilo tip

harosek
01. 03. 2005
Dát tip
Proč by všechno mělo mít pointu, safra? Dobrá věc.Moc

Wattik
28. 02. 2005
Dát tip
cherubinka: Budeš se divit, ale kupříkladu v některých státech USA se na tohle nebere zřetel. StvN: Pointa není. Přemýšlel jsem nad ní, ale nejspíš by byla na škodu věci. Nebo tebe nějaká dobrá napadá? Rád si ji poslechnu.

StvN
27. 02. 2005
Dát tip
U tak krátkých děl to chce něco víc. Například atmosféru, pointu. Minimálně pointu.

Markel
26. 02. 2005
Dát tip
Zajímavý a čtivý - T

REDH0T
25. 02. 2005
Dát tip
Výborný, dobrý, dobrý, dobrý.... Tempo, rytmus, nadhled, pointa sice zřejmá od třetiny čtení (mohla si to nechat na později), ale je to super.... tipuju :o) piš dál!!!!!

Lutcinka
25. 02. 2005
Dát tip
výstižný T

fungus2
25. 02. 2005
Dát tip
To je hustý**

cherubinka
25. 02. 2005
Dát tip
Dobrý.* Akorát rejpavá poznámka, schizofrenika by asi neodsoudili ( jeho advokát by si přece nenechal ujít, že obžalovaný nebyl při smyslech). Já tomu nerozumim, soudím podle soudních přelíčení z televizí. Jinak hezky napsaný.

Android
25. 02. 2005
Dát tip
Měl blbýho advokáta...

kysák
25. 02. 2005
Dát tip
Neudělali by to oni,udělal by to sám :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru