Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Asociace ze srazu

14. 07. 1999
2
0
3435
Autor
Merle

Taková věc, no, tak nějak, jak jsem viděl ten sraz já (hodně zjednodušeně). A pokud to z tý básničky není jasný, tak to bylo úplně skvělý. Teda až na ty nepřítomnosti...

Sraz se dál v Praze, muzeálně blaze. Básníci a básnířky, do kavárny bez stříšky. Já Merle šedý, laviny král (pch) no a kdo z Písmáka byl tady dál? Blonďatá kráska (bohužel vdaná) citlivá duše, Gity je zvaná. Leontýnka s Tanizaki unaveně bloumaj zraky. Moje zraky bloumaj na ně. Kdyby z krásy byly daně... Vinil je vlasáč, bez saka chodí, hostitel srazu, v Praze nebloudí. Spisovně hovoří chytrý je brach, blonďatou hlavu má tenhle Maprach. Andrej Vojtěch mluvící, jenom když má co říci, a vždycky to stojí za to. Mlčí stříbro, mluví zlato. B.Ezejmený srandista, jméno získá dojista! Snoopy samý sliby chyby, nepřišel a teď nám chybí. Chybí nám i Printík, a taky náš Krytyk, dál plno jiných, na Písmáku činných. K pití jenom nealko, taky žádný cigárko, romantika jak má být. Co může víc písmák chtít? Technický debaty o básních přes dráty, proutěná pohoda, hlasitá dohoda. Praotec Olda (praotec písmáka) odešel brzo, jo ten se nefláká. Exodus na Letnou a první odchody. Ve stínu pod stromy sajeme z pohody. Z konzervy rybičky, s tajemstvím pod víčky. Kdo se jak jmenuje, každý všem sděluje. Pak přišlo focení, to každý ocení. jen Vinil uhýbá, slávě se vyhýbá. Neslušný návrh padl na odchodu. (Tak pojeď s náma, jen tak bez důvodu.) V batůžku prázdno, práci jsem odvolal... Lentýnce s Tanizaki kdo by taky odolal. S Žerykem setkání, už se to naklání. Z hlavního nádraží vlak mě pryč odváží. Vstříc neznámu s neznámými, to je ale příběh jiný. Pro mě tehdy ve vlaku skončil náš sraz písmáků.
Laďa
30. 10. 2000
Dát tip
Asi ještě neuzrál čas. :-)

Prokletí
30. 10. 2000
Dát tip
čas je ovoce? ... já má celkově strach z lidí ... neřešme to ... m.

Prokletí
17. 10. 2000
Dát tip
hm?

Prokletí
10. 10. 2000
Dát tip
*Asociace ze srazu: no, tady vážně nejde o velkou poesii, ale je to hecký (už zase), nejsem moc odvážnej jezdit na srazy, mám z lidí strach, proto se mi tolik líbí na virtuálním jevišti Písmáka ... např. z Ostravy jsem se vzpamatovával hodně dlouho ... a to se mi tam moc líbilo, vlastně nesnesu víc než dva lidi kolem sebe...hm...no jo...i ty verše by se daly spolknout (až na "uhýbá/vyhýbá") m.

Merle
10. 10. 2000
Dát tip
Prokletíku, tenhle sraz jsem byl vyklepanej jak dveře, ale pro mě je strach něco, s čím je potřeba bojovat (ikdyž ve správnej čas a připravenej).

mike
25. 04. 2000
Dát tip
Sorry za tu předešlou kritiku. Tahle totiž patří k !!!. Nevím, asi se to stalo nějak při tom vkládání. Fakt promiň. Příště budu opatrnější a budu si dávat větší pozor. Taky když si přečteš tu básničku a k ní mou kritiku, tak je to tak trochu jako pěst na oko. Uvedl jsem víc čtenářů a tipů než to doposud má. Jenom doufám, že se mi to "nepovedlo" víckrát. Oprava (ještě jsem ji doma vyhrabal) : 14.7. 1999 jsem už sice o Písmákovi věděl (od MM), ale neměl jsem odvahu sem něco poslat. Setkání jsi zpracoval opravdu skvěle, jenom rým ti občas trochu uletěl, ale myslím, že se to dá bez větších problémů tolerovat, protože obsah básně je velmi složitý. Já osobně tuto báseň obdivuji hlaně kvůli obsahu.

Merle
19. 04. 2000
Dát tip
mike: v týhle básničce jde jen o obsah (co se dělo na srazu), kterej je náhodou zrýmovanej, ale o nic víc. Ty tipy nejsou za uměleckej dojem, ale za snahu o tom vůbec něco napsat, a případně pobavit (těžko vysvětlit, když jsi tam nebyl). To si aspoň myslím já.

mike
18. 04. 2000
Dát tip
Tohle se mi nelíbí. Není to tvůj styl - takový ty intošský básničky tohoto typu rozhodně nemusím. Zajímavý je, že si to přečetlo 112 lidí a má to 3 typy. Nevídané ! Po pravdě řečeno, před napsáním této kritiky jsem věděl o "Odhalení ryze skandálním"; těžko říct, jestli by to na mé kritice něco změnilo. Věř v to, co uznáš za vhodné. Nic lepšího ti nemůžu v tomto případě poradit.

B.Ezejmenij
22. 07. 1999
Dát tip
No vidíš... Jak vidíš.
Je to ... takový...
... veršovaný ?
:)
Ale jinak .
Jinak už nikdy.

slavek
16. 07. 1999
Dát tip
opravdu mě moc mrzí, že jsem tam nebyl :-(((((

Tanizaki
16. 07. 1999
Dát tip
Opravdu jsem moc ráda, že jsem tam byla... i když taky poněkud nefunkční...

leontynka
15. 07. 1999
Dát tip
konečně vím, jak to vypadalo....byla jsem vážně ospalá.......sqqqqěěělýýýýýý

Jákob
14. 07. 1999
Dát tip
Ty asociace ve mně probouzejí smutek, že jsem to takhle pomeškal :o(

Saša
14. 07. 1999
Dát tip
Báječný básníku
náš milý Merlíku...
ať je rád kdo tam byl.
Kdo cestou zabloudil,
na náš sraz neměl povahu,
nenašel třeba odvahu
i čas, nebo náladu ztratil
nebo se z půli cesty vrátil
litovat může jenom sebe
nepoznal toho, tamtu, tebe
Díky Ti Merle z Avalonu
žes našel cestu zpátky domů
žes napsal nepřítomným vzkaz
jak báječný byl tenhle sraz
Škoda že nevyšlo to mnohým
Komu?...To už ti nevypovím...

snoopy
14. 07. 1999
Dát tip
..příště přijdu o hodinu dřív ..vážně : ( ..slibuju : )
a tohle je úžasný, nechceš být kronikářem?

Gity
14. 07. 1999
Dát tip
Konečně vím jak to dopadlo...

rybka
14. 07. 1999
Dát tip
tak takhle to bylo :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru