Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bez sexu neni radosti

01. 03. 2005
4
0
5000
Autor
Stevenson

Ta zvířátka už asi unavují, tak uděláme kompromis.. a místo do ZOO, třeba na pivo. A s omluvou kritikům za ty GRAMÁČE...

BEZ SEXU...

 

Bez sexu není radosti,

je prý pravda daná, vìèná.

Zeptám se, až nad svou kostí

smát se bude

má psí sleèna.


Eilil
03. 03. 2005
Dát tip
:o) t

Print
01. 03. 2005
Dát tip
:-))*

:)

Lyryk
01. 03. 2005
Dát tip
úplně jsem se lekl, když jsem četl: Zeptám se, až nad mou kostí smát se bude moje slečna. ale pak jsem si to přečetl pozorně .-)))) a dobrý

Slza_hvězd
01. 03. 2005
Dát tip
;)

Acheron
01. 03. 2005
Dát tip
...výborné, ale pár drobností - daná s jedním "n" a rytmus - druhý a čtvrtý verš v pořádku, první a třetí rytmus kulhá, Stevensone. Tam ses nechal trošku zmýlit - radosti/svou kosti je sice formálně správný rým na tři slabiky, ale důležité jsou slabiky také před těmito slovy. Spočítej je, tam to hapruje. Doufám, že se neurazíš za výtku, ale je to opravdu tak.

Acheron
01. 03. 2005
Dát tip
...tak trošku jinak Stevensone - počet slabik v 1. a 3. sedí, problém je jinde, v přízvuku! Radosti má přízvuk na první slabice - svou kostí samozřejmě až na KOStí, ale do rýmu je zahrnuto i svou, proto ten nesoulad.

inlajn
01. 03. 2005
Dát tip
líbí, gramáče-negramáče: ale pravda DANNÁ, sorry, fakt rve voči, jinak tip.

Stevenson
01. 03. 2005
Dát tip
DZC a pripominky. / ache mas pravdu,jsem si vedom.ale docela mi to skobrtnuti i chutna. A co kdyz chtel zduraznit, ze jedna pave o JEJI kost ?_-))

Acheron
01. 03. 2005
Dát tip
já ntaky nevtrdil, že je to vyložená chyba, je mraky poezie, která programově kašle na správný rytmus, ale mně osobně pak moc nevoní. Jasně, záleží tady na přízvuku, ale zůstávám u svého pocitu, že to není šťastné zpracování. :-)

drfaust
01. 03. 2005
Dát tip
náhodou mě sem přilákal název.... hlele Acherone, ty teda asi nebudeš přívržencem verslibrismu? jakože každej má právo na to svý... mně příjde v roce 2005 tohle trochu divný (bejt rok 1900 a volný verš teprve nastupovat, tak je to jiná...), ale nadruhou stranu je fakt, že tady autor asi vázanej verš chtěl... pak má asi smysl se o tom bavit.

Acheron
01. 03. 2005
Dát tip
Nevím, co k tomu dodat, fauste, protože to skoro nikdo nechápe - POKUD zvolím vázanou formu a určitý rýmový a rytmický obrazec, tak bych ho měl adekvátně, v rámci přízvuků a vůbec mateřštiny dodržet - anebo volím volný verš a mám volná křídla i prostor. Záleží na výběru, aby autor nezůstal někde v půli - pak je výsledek prostě rozpačitý.

Stevenson
01. 03. 2005
Dát tip
OK.. asi to vysvetleni s tim prizvukem na privlatnovacim zajmenu to neni jasne.-))tak jeste jednou.. spravneji by bylo, abych vysvetlil, ze je ta neonomatopoeticnost tam SCHVALNE, vice mene pro srandu a na vypichnuti tech trochu gramatickych rymu..-) Prece by bylo tak snadne to ucesat takhle.. : Bez sexu radosti není, je prý pravda daná, vìèná. Zeptám se, když se tak kření, nad svou kostí má psí sleèna.

drfaust
01. 03. 2005
Dát tip
Acheron: Jasně že. A ještě spíš asi v tvém nazírání, když -jak se mi zdá - budeš asi spíš příznivcem vázaného verše. I když v tomhle směru doporučuju Červenku a jeho Dějiny českého volného verše.

Stevenson
01. 03. 2005
Dát tip
BTW. i rozpacitost muze byt umyslna..jinak mas ovsem pravdu a o tom hledani rymu i rytmu.. mi povidej.. Zazil jsem si to v me kratke 'baladicke" fazi..-)A gasy neber vazne, nestoji se za to s ni dohadovat.. Teen.-)

inlajn
01. 03. 2005
Dát tip
Já, s dovolením, doporučil byl Zelenku a jeho Histori národního verše volného....strhující četba.

Acheron
01. 03. 2005
Dát tip
Steve, jsem rád, že to bereš takhle zdravě. jen s tou rozpačitostí - neznám autora, který by toužil po tom, aby jeho díla byla přijímána s rozpaky, takhle stavěný člověk prostě není :--)) Glassy? Přííííšerná koza! :-)

Stevenson
01. 03. 2005
Dát tip
vidis, ja jsem asi ta co potvrzuje pravidla..-) hooodne si takhle hraju..jen, vetsinou to prave jako tady neni pochopeno.-))

já chci netopýry....

Stevenson
01. 03. 2005
Dát tip
take ten Parkinson, ze by uz ? a nova zviratka budou az si zazijete poradneji ta co byla.-)

já chci netopýry... :-)

Craerassy
01. 03. 2005
Dát tip
no nazdar:-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru