Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Villonská poesie

01. 03. 2005
2
0
1896

napsáno v roce 2002

 

Ač bídník jsem přec duši mám

miluji život

ale snídám sám

Na druhé straně

temné barikády

otáčejí se všichni

a nejraději zády

Tak nikým nepoznán

pořádám denní pitky

a místo květin

pánové a dámy

přinesu vám blitky


Víš co Johanne, když se ti to tak nelíbí, nechápu, proč všechny ty mé básně čteš..no nic..

johanne
02. 03. 2005
Dát tip
Nejde o to, že bych přednostně chtěla číst všechny tvé básně. Prostě byly v seznamu všechny za sebou a víš, většinou čtu po pořádku, mám pak menší pocit zmaru. Nejde ani o to, že se mi tvý věci "tak nelíbí". Jsou tu i horší věci. Pokud mám mlčet vždycky, když mě dílko nenadchne, budu už u tebe zticha.

tak mě tak napadá, co z toho asi mám, když mě tak káráš...určitě mi to v ničem nepomůže, spíše zraní. Já si myslím, že pokud se ti cokoliv nelíbí a máš na to samozřejmě právo, dá se to říci rozhodně lepším způsobem. Jsme přeci lidi a né kus kamene. Já chápu, že se ti mé básně nelibí.., ale asi jsem krapet jinak vnímavý typ než ty. Já osobně bych ti nic tak šíleného nepsala. Ale to je asi otázka vkusu. Myslím, že jsme si to dostatečně vysvětlily. Tak ti teda dík za kritiky. S. M.

John_Ceder
01. 03. 2005
Dát tip
teda, že by mě to přineslo nějakej p(r)ožitek.. tohle je Villon (teda je to napsáno v knížce, co teď čtu): JÁ U PRAMENE JSEM A ŽÍZNÍ HYNU; HORKÝ JAK OHEŇ, ZUBY DRKOTÁM; DLÍM V CIZOTĚ, KDE MÁM SVOU DOMOVINU; AČ BLÍZKO KRBU, ZIMNICI PŘEC MÁM; NAHÝ JAK ČERV, ODĚN JAK PRELÁT SÁM; SMĚJI SE V PLÁČI, DOUFÁM V ZOUFÁNÍ; MNĚ LÉKEM JE, CO JINÉ PORANÍ; MNĚ PŘI ZÁBAVĚ ODDECH NENÍ PŘÁN; JÁ SÍLU MÁM A ŽÁDNÝ PROSPĚCH ZNÍ; SRDEČNĚ PŘIJAT, KAŽDÝM ODMÍTÁN.

to je jeho asi nejznámnější báseň, o té se učí i středoškoláci:-)))nicméně jsem se nechala Villonem inspirovat, spíš to byl jakýsi pocit, než že bych ho chtěla kopírovat, tak doufám, že to tak bude i chápano...

John_Ceder
01. 03. 2005
Dát tip
mě právě nepřišlo, že by si se nechala něčím inspirovat..tedy kromě konců řádků..

Eva_S
01. 03. 2005
Dát tip
Oblíbený blitky.... :) Dobrej rým, T

Dero
01. 03. 2005
Dát tip
Ty "blitky" mi tam nějak nesedí. Ale jinak to není tak daleko Villonovu stylu, jak jsem se obával. Dobře.

vojtěch
01. 03. 2005
Dát tip
za ty blitky TIP

johanne
01. 03. 2005
Dát tip
Prázdné...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru