Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jezdec na bouřce

Výběr: Print, Elyn
04. 03. 2005
14
0
6537
Autor
Rowenna

takové metrum deště, klapot podpatků

na schodech, sežrali všechny nádechy

mezi slabikami, slova už neřeší

příliš velký problém

příliš užvaněné souvislé

mluvy, no a co, zač by se měla

stydět řeka? zajíklá,

plynulá?

 

ON

až ten, kdo vyvržen ženou

jak chuchvalec slizu

jen zlehka plenou

otřený

 

spatří poprvé v dospělosti

poprsí ženy, to už bude

vydulým významným náznakem

účetního, knihkupce,  kaprála

 

dychtivě se pak zeptá

 

a kde je celá

maminka?

 

Možná

a ty se staneš  „rider on the storm“

osedláš bouřku a budeš rajtovat tygra

věčně na cestách, prachem zplenělá

tak stroze upřímná tvář

 

přestaneme lhát? A já říkám

ano, ano, já říkám….

 


ad doors - zastání se týkalo spíš tý asociace, že pakliže se řekne rider on the storm, vybaví se dnes jaksi automaticky doors, v ostatním máš pravdu k ostýchavému přístupu asi nic širšího mít nebudu/neumím - je to respekt, respekt, který ti spíš vysvětlím osobně, než bych tu potila šmodrchaná vysvětlení:) (za spožděnou reakci se omlouvám, ale buď mi nedorazilo avi, nebo jsem ho omylem smázla, takže jsem tu vlastně náhodou)

Rowenna
07. 03. 2005
Dát tip
Dítě jedno skleněné: Cínový vojáček napsal doslova: "...blbý je, že ta píseň od Doors s ní podle mě nemá až tak moc společnýho a ani jako hudební kulisa se mi k ní nehodí, což mě trochu ruší...trochu dost... " proti tomu cítím potřebu se bránit. Protože explicitně podsouvá souvislost, která není, a pak tu neexistující souvislost považuje za fakt, který je blbý. Ostýchavý přístup? ajajaj - tohle by si žádalo širšího vysvětlení. :-)))

Elyn
06. 03. 2005
Dát tip
dychtivě se pak zeptá a kde je celá maminka? je moc hezká....*

Yasmina
06. 03. 2005
Dát tip
Závěr je strašně pěknej, zbytek se mi nelíbí, achjo..Ale ten závěr...!

Natasha_
05. 03. 2005
Dát tip
Tahle mi přijde trochu méně našlapaná, než od Tebe...chci? (Ano, a proč by čtenář od autora nechtěl, chtít, to si může až do alelujá.)

Slza_hvězd
05. 03. 2005
Dát tip
*** T no comment...

_Psyché_
04. 03. 2005
Dát tip
horkost *

Rowenna
04. 03. 2005
Dát tip
nevyčerpává kurnik, já jsem vyčerpaná z podobných náznaků :-)) když já chci bejt užvaněná vyčerpávajícím způsobem. :-)

no, báseň sama o sobě dobrá* ...blbý je, že ta píseň od Doors s ní podle mě nemá až tak moc společnýho a ani jako hudební kulisa se mi k ní nehodí, což mě trochu ruší...trochu dost...

Rowenna
04. 03. 2005
Dát tip
Milý vojáčku, dříve bylo ježdění na bouřce - a pak teprve Doors, to je takový archetyp, který si leckdo půjčí, Doors, já, je mi líto, že ti nezprostředkovávám Doors - protože tuhle jejich skladbu neznám, těžko jsem ji mohla chtít evokovat, a předpoklad, že bych mohla chtít mi přijde malounko hloupý asi tak.

Vespa
04. 03. 2005
Dát tip
velmi.... dobrý, hezký a tvoje....

zaki
04. 03. 2005
Dát tip
:)*

já ale celkem jasně řekla, že báseň je to podle mě dobrá, nejde o to, že bych nutně čekala nějakou souvislost, jen ve mně název a některá další místa, třeba angličtina a ta krátká část s názvem ON vyvolala tyhle asociace a při čtení mi to vadí...vím že je to můj problém, ale prostě píšu co cítím...

Rowenna
04. 03. 2005
Dát tip
Vojáček: Tak to jo - já měla pocit, že mě cpeš někam, kde být ani nemůžu, když texty Doors vůbec neznám. Já si vlastně asi nepůjčuju texty z písní, leda tak folklórních, to ano. Vella: no, nepadlo, napadlo to mě. :-)))

Pilar
04. 03. 2005
Dát tip
přestaneme lhát? A já říkám ano, ano, já říkám…. a já přikyvuji,anoanoano.:))t

Markel
04. 03. 2005
Dát tip
Líbí - T

vlastně jsem tu dnes už potřetí:) mi se nečetla tak dobře, ale může za to jediná věc: mám pocit, že jsem na tuhle báseň malá, že bych potřebovala nejdřív trochu vyrůst a něco posbírat, abych ji docenila (zvláštní taky je, že tenhle dojem jsem měla - v rámci písmáka, co si vzpomínám, zatím jen u tebe, někdy.. možná je to v mým ostýchavým přístupu, kkterý pramení z toho, že tě znám) ale především část On se mi líbila moc, tam jsem si i plynula (a možná jako zastání vojáčkovi: ne, že bych v tom odkaz na doors hledala, ale vzhledem k rider on the storm by mě to možná taky napadlo - nebýt toho, že jsem už přišla k tvému vysvětlení)

gabio
04. 03. 2005
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru