Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Šnečí blues

22. 11. 2000
1
0
2822
Autor
kalinka

Některý ulity, nemaj být zašitý... /Je to nedopilovaný, já vim, ale to časem dozraje!:o)/

Kanál se zakuckal, škytnul a ucpal jej nápor mrtvolek iluzí dvou let.. Zmuchlanou, vychrtlou mordu z něj vytáhli, bez vůle k dýchání, prost víry milovat.. Bezbarvým hleděl zrakem na zfetovanej svět! Zkoušel být hlemýžděm. Měl dlouhý tykadla s vočima na šťopkách. Moc vědět chtěl. Pro tuhle zvědavost riskl žít bez ulit. Oděl se nadějí, boudičku zahodil. Zvesela tele šnečí na porážku šel! Že prej jen bez ulit lze se FAKT přitulit, i dech duší mít v uších, ne chaos těl, co rachotem ruší. Sám bez obalu pod obaly co je cítit chtěl! Jen zřídka nehody jsou čirý náhody. Ve střehu před zlem žít je často menším z zel. Nejen zlým znamením ve světě kamení.. o jizvy hrát v očičkách. Zkoušet žít bez ulit - To dost uletěl! Předvídat nejhorší dopady zdravý je! Žádnej vlek nálady! Chytráci se skepsí, že to je depresí - - ať si v svých boudičkách přiblble rámusí! Smutnej šnek - ŽIVEJ šnek! Spíš než flek na kolech, budu hrát s předzvěstí! Než vyhřezlej, v nahotě - - stulím se v ulitě! A kanál?! - Snad odpustí!
Čolito
04. 04. 2002
Dát tip
nápad vážně dobrej! já nejsem na takový blbůstky, ale ta tvá mě vždy něčím zaujme:-))

kalinka
28. 11. 2000
Dát tip
merle: bud chápeme ulitu každej jinak, nebo jsem fakt nepochopila, jak muze nejakej blbej plechovej a ještekevšemuneprírodníhopuvodu futrál být lepší než vzdušná, lehoucká, prírodní a neskodne recyklovatelná ulitka?!:o) A o tý mobilnosti by se taky dalo diskutovat. Chudáci šneci, ty bys je oblíkal do brnení, brrr!:o) To by nám tenkrát - me a ségre - na tech schodech u babicky, tezko závodili tak pekne zvostra, kdyby byli voplechovaný...:o) A ten kravál kolem!:o) A pres helmu se kouká dost omezene. Kukadla se daj vysunout, otácet, a tááák vuuubec, nesouhlasim!:o) vojtek: ty nezbedo!:o) jsi takhle vesel stále?!:o) Tak at ti to vydrží!:o) Fšem dalšim: no jo, no jo, ja vim, že to taková sláva není, ale me se to chtelo napsat, a tak jsem to udelala, než to zapomenu, a proto je to polotovarský a nedochucený. Ale zase "nature":o))). Hele, a vám se fakt nikomu nelíbilo: "dech duší mít v uších" ??:o( To je škoda!:o(

Stevenson
23. 11. 2000
Dát tip
Az to bude dopilovane, musel bych dat 2 Tipy a to neni feir.. tak si na to pockam, spolehni se..)

Merle
23. 11. 2000
Dát tip
uch... některý pasáže jsou dokonalý (že prej jen bez ulit, lze se fakt přitulit), něco málo jde mimo mě, ale celkově, celkově musím dát tip. BTW: místo ulity je lepší brnění, je mobilnější, a ikdyž nechrání tak hodně jako ulita, je přes něj líp vidět :-)) Kromě toho, když tě hoděj do vody, snadněji se svlíká...

mis
23. 11. 2000
Dát tip
Dobrý "že prej jen bez ulit.. ! mě taky nadchlo. Někomu ulita, padne jak ulitá, ani ji nenajdeš :-(

papouch
23. 11. 2000
Dát tip
taky jsem ulít :-)

Vojtek
23. 11. 2000
Dát tip
šnečku šnečku vystrč růžky dokud držím v ruce nůžky...(plihal) ... vcelkusemitodoceladostatečnědostlíbí...:-)

JiKo
22. 11. 2000
Dát tip
Kálíku: těma rýmama jsi to zazdila, ale je to v blbůstkách tak poho. Co se týče obsahu... říkám JO! Odmyslímli si tvůj klasický jazyk a formu je to fakt cosi co se mi líbí. Do oblíbených to nedám, ale .... Doprčic!!! tak k čemu sou ulity než k tomu aby sme z nich vylezli? VYLEZ!!!plís!!!

kalinka
22. 11. 2000
Dát tip
jiko: to viš, a zas skončím jako flek!:o( Túdle! Už mě bolí zádíčka a celý šnečí tělo i dušička!:o(

JiKo
22. 11. 2000
Dát tip
Hele!! Flek RE TUTY boty kalhoty .... aspoň povylézt občas mezi lidi bys měla :-P

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru