Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Je spravedlnost na světě

09. 03. 2005
1
0
1723
Autor
Beatles

 

    Ne, není, kde by se tu vzala? To záleží pouze na lidech, jestli budou jednat spravedlivě, a pokud ne, třeba existuje nějaká tajemná síla, která spravedlnosti učiní zadost.

Spravedlnost, co to vlastně je? Je to oko za oko, zub za zub? Nebo je spravedlnost shovívavější a některé chyby lidem odpouští? Či je to potvora zákeřná a oplácí trojnásobně víc?

Spravedlnost? Má se postarat, aby nikomu nebylo křivděno a ubližováno? Ale to ona nesvede, na to je příliš malá, to za ni musíme udělat my lidé, abychom ji získali.

Občas slýchám: „Zvykej si, spravedlnost není.“ A já říkám: Není? Nuže, jsme tu, abychom ji učinili skutečností. Přesně jak řekl jednou kdosi moudrý: „Doba je zlá. Nuže jsme tu, abychom ji zlepšili!“

 


Augustus
28. 06. 2005
Dát tip
Doufám, že ještě nejsem ten typ kritika, jehož je třeba se obávat. Mimochodem, jak se daří? Napsala jsi poslední dobou něco nového a nezapomínáš trochu na AAA Games?

Beatles
09. 06. 2005
Dát tip
Dík, to mě překvapilo, že se ti to líbí, spíš jsem se bála, jak mi to zkritizuješ.

Augustus
26. 05. 2005
Dát tip
Výborná krátká úvaha! Zcela se s ní ztotožňuji. Nikdy bych neřekl, že lze toto téma vyjádřit tak stručně a jednoduše. Od autorky zaláskovaných próz pro dívky mne to překvapuje ještě mnohem více. TIP si však jednoznačně zasloužíš! Kdybych mohl, dal bych více. Každopádně toto dílko navrhnu na uveřejnění v AAA Games.

Beatles
15. 03. 2005
Dát tip
Jo, souhlasim.

Beatles
09. 03. 2005
Dát tip
Popravdě ani ne, vlastně vůbec ne. Spíš je to podle mě jen na lidech, jak si to zařídí:).

Gonsales
09. 03. 2005
Dát tip
jaky si to udelas takovy to mas;)

podezdívka
08. 03. 2005
Dát tip
...a co Boží mlýny, věříš na ně?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru