Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

P.B.E.A.N.M.R.B.P.G.

27. 11. 2000
4
1
1412
Autor
Al Bynda

Alias: Proč By Ekologický Aktivista Neměl Mít Rád Bojovníka Proti Globalizaci!

Je toho víc, řekl bych. Ale já napíšu jen ty největší hlouposti, abych byl snažším cílem. a) Dlažební kostky - když bouřlivý demonstrant hodí kostkou a rozbije sklo u McDonalda, nic se nestane. Majitel dané výlohy je pojištěn, dostane své peníze zpátky a koupí novou výlohu. Jenže: 1. Je potřeba vyrobit nové sklo -> spotřeba energie 2. Je potřeba dovézt nové sklo na místo -> vozidlo, které se proplétá městem a znečišťuje vzduch. 3. Další vozidlo přiveze nové kostky na opravu cesty b) Molotovovy koktejly - jakmile jsou zapáleny, spotřebovávají kyslík a produkují (nejen) CO2, stejně neshoří úplně všechno a ropný produkt se dostane do vody. c) globálnost antiglobalistů - jsou trochu schizofrenní, pravda. Když používají internet, mluví o něm jako o ďáblově díle, které slouží dobré věci. Jejich věc. Že trochu podobně argumentoval Hitler, když porážel slabou německou demokracii jejími posledními volbami? O.K. Ale používají snad plachetnice, když se přesouvají z kontinentu na kontinent, aby poučili své přátele, jak na nepřátele? Ne. Tolik času přece nemají. Letadlo. Stroj pohybující se pěkně vysoko ve stratosféře, za kterým se táhne stopa tun oxidu uhličitého a sazí. Zaplněný stroj, který ponoukne leteckou společnost, aby nasadila další. (Mj. Ten stroj možná poletí na kerosen z arabské nafty a těžbu nafty ve velkém přinesli na blízký východ či do jihovýchodní Asie evropané - globalistické ovlivňování kultur jako hrom! Jak říkám, schizáci...) Tak co, lidičkové, nemáte chuť na nějakou pořádně bouřlivou demonstraci proti antiglobalistům? Při té příležitosti můžeme rozbít pár výloh, zapálit všechna zaparkovaná auta a nakonec říct, že to děláme pro přírodu. Nebo ne?

1 názor

Mahoney
30. 11. 2000
Dát tip
jenom škoda, že si to tu nepřečtou... a kdyby přečetli, prohlásili by, že na tom ďábelském infernetu se takové "nesmysly" dají čekat... ŤAP

zkumavinka
28. 11. 2000
Dát tip
:-)) jojo, mas pravdu... a urcite by se toho naslo jeste vic...

Merle
28. 11. 2000
Dát tip
:-)))))) JOjo..

JiKo
27. 11. 2000
Dát tip
:-)))) i když k pláči

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru