Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Blbec na stromě

21. 03. 2005
4
0
2162
Autor
ztracenec

Jaromír Cimbuří se poflakoval v koruně stromu. V ruce měl starou pilku a hvízdal si. Každý kdo ho na tom stromě viděl, musel si uvědomit, že se jedná o blbce. Přibližme si situaci. Seděl až v koruně stromu a řezal kmen pod sebou. Práce to byla těžká. Kmen byl silný a pilka, která již mnohokrát změnila majitele, byla značně opotřebovaná. Nicméně, Jaromír Cimbuří byl vytrvalý a od rána už se dostal ve kmeni daleko.
Kolem poledne se u stromu zastavil Bonifác Podbřišek a položil Jaromírovi Cimbuří několik logických otázek:
„Dobrý den, heleďte se, prosimvás, proč si, člověče, řežete ten kmen, v podstatě, pod sebou?“
Jaromír Cimbuří neodpověděl a dál pokračoval v úmorné práci. Bonifác Podbřišek se po těchto zmíněných několika otázkách přestal obtěžovat a přinesl si ze svého letního domu lehátko. Složil ho pod strom a jal se v jarním slunci pozorovat vytrvalou práci Jaromíra Cimbuří v koruně stromu.
Asi okolo třetí hodiny odpoledne začaly Jaromíra Cimbuří obtěžovat veverky. Za pomoci ostrých zoubků mu okusovaly nohy a sraly mu shora na hlavu. Jaromír Cimbuří jich nedbal a řezal dál kmen statné šestašedesátileté lípy.
Netrvalo dlouho a přišel Jakub Stereo. I on položil Jaromírovi Cimbuří několik dobře mířených otázek: „Čau, podívejte se, proč to děláte?“
Jaromír Cimbuří mlel něco o tom, že prořezává větve, ale každému bylo jasné, že pečlivě řeže pouze kmen pod sebou. Ostatní větve řezal pouze v případě, že na jejich konci seděla veverka. Veverek bylo na stromě hodně a značně znesnadňovaly Jaromírovi Cimbuří práci. Právě proto si přinesl Jakub Stereo z nedalekého lesa křeslo a umístil ho pod strom. Jakub Stereo potom společně s Bonifácem Podbřiškem sledovali těžkou práci Jaromíra Cimbuří.
Zhruba kolem šesté hodiny večerní shodil ze stromu všechny veverky a konečně mohl v klidu řezat kmen pod sebou. Zpíval si přitom znělku z televizního seriálu Zkoušky z dospělosti a byl v tom moc dobrý. Díky tomu si ho povšimla Anastázie Kučerová a její přítel Arnošt Čtverec. Přišli až pod strom a položili mu několik trefných otázek:
„Jaromíre Cimbuří, normálně, už padej domů.“
Jaromír Cimbuří byl ovšem ve stádiu ignorace a tak si Anastázie Kučerová a její přítel Arnošt Čtverec vyrobili z opadaných větví postel, ustlali si a zalehli. Obdivuhodným způsobem dokázali sledovat tvrdě pracujícího Jaromíra Cimbuří a ještě přitom skrytě souložit.
Během pozdního večera pracoval Jaromír Cimbuří skutečně svědomitě. To všechno mělo za následek, že se těsně před půlnocí dostal svoji pilkou tak daleko, že se koruna stromu zachvěla a začala se řítit dolů společně s Jaromírem Cimbuřím. Padl z velké výšky a společně s korunou stromu umlátili diváky, kteří se dole shromáždili. Zabili všechny, kromě Jakuba Sterea. Jakub Stereo přežil.


Jo, jakože vtipné to bylo, to jo... ale kvalit Borové story zdaleka nedosahuje... a protože už jsem ti dal dnes dva tipy, tak tuten nedostaneš :P

Narvah
20. 06. 2005
Dát tip
tak jsem tu : ) jako text je to dobré. docela mě to bavilo, ale celkově nic moc. třeba ty jména hrdinů, to mi přijde laciné. pak také pořadí slov: ..se po těchto zmíněných několika otázkách..

johanne
22. 03. 2005
Dát tip
*

Barman
22. 03. 2005
Dát tip
Sranda*

fungus2
22. 03. 2005
Dát tip
To je bžunda o)))

Witch
21. 03. 2005
Dát tip
hihihi no.. jo.. mě se to líbí, pobavilo a ten konec je hezky zvláštní ... dobrý :o) *

marsija
21. 03. 2005
Dát tip
mazec :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru